13 Reacties

één maand geleden

Ik volg even! Wij gaan ook binnenkort verhuizen en twijfelen om meteen een peuterbed te introduceren. Wij dachten: misschien wat veel met de verhuizing erbij. Maar misschien zijn er andere ervaringen 🙂

één maand geleden

Ik ga volgende week mijn zoontje zijn kamer ombouwen. Heb zijn bed al een aantal keer laten zien op een foto en verteld wat er allemaal gaat veranderen. Hopelijk doet hij het goed. Wellicht kun je, beide bedjes op zijn kamer zetten (dit omdat het verhuizen opzich al spannend is..) dan kan hij wennen en kiezen? Succes!

één maand geleden

Ik volg. Hoe oud is jullie zoontje? Dochter is nu 2 jaar en 3 maand. Hebben het peuterbed wel bij haar op de kamer gezet zodat ze er wat aan kan wennen en wil haar dan straks eerst middagslaapje op peuterbed laten doen.

één maand geleden

Ik weet niet hoe jouw kindje reageert op veranderingen, maar als ik even kijk naar mijn dochter: ik denk dat het wel veel verandering is om in 1x in een nieuw huis in een nieuwe kamer in een nieuw bed te slapen. Mijn dochter slaapt in een ledikant, en als zij naar haar andere kamer gaat dan doen we eerst nog even het ledikantje (wellicht zetten we het peuterbed wel al neer). Maar goed, jij kent je kindje het beste. Ik zou sowieso misschien met hem in de buurt het bedje dan in elkaar zetten en het kamertje gezellig maken bijvoorbeeld. Succes met verhuizen!

één maand geleden

Wij hebben het bed met haar erbij in elkaar gezet, dat maakte het heel interessant voor haar. We hebben er toen ook gelijk een deken op gelegd en het kussensloop leeg op het matras gelegd. Een slaapzak wilde ze vanaf dat moment ook niet meer aan. Het was even wennen, ze is wel een aantal keren zelf uit bed gestapt, maar het ging redelijk goed. Ik ben niet te streng geweest op dat ze in bed moest blijven liggen, alleen toen ze er een potje van maakte midden in de nacht. Er staan eigenlijk ook enkel boekjes en knuffels in haar kamer, geen speelgoed of andere afleiding. Het is wel handig om de kasten/lades binnen handbereik zo in te ruimen dat er geen gevaarlijk spul inzit. De deurklink hebben we de eerste tijd omhoog gezet zodat ze niet stiekem kon dwalen door het huis.

één maand geleden

Reactie op Kinab

Ik volg. Hoe oud is jullie zoontje? Dochter is nu 2 jaar en 3 maand. Hebben ...
2 jaar en 4 maanden is me zoon nu. Als we gaan verhuizen is die een maand ouder 🥹

één maand geleden

Reactie op Kinab

Ik volg. Hoe oud is jullie zoontje? Dochter is nu 2 jaar en 3 maand. Hebben ...
Ja zo zitten wij idd ook te denken om te doen. 🤔

één maand geleden

Wij hier in 1x gedaan en ging probleemloos. Eerste avonden even er uit maar zelf ook weer in bed, en verder niks aan de hand. Wel traphek dus echt altijd dicht en géén slaapzak zodat ze veilig in/uit bed kunnen als ze het van plan zijn.

één maand geleden

wij hebben het vorig weekend gedaan (2jr 2 mnd), en hem overal bij betrokken. Een paar dagen aangekondigd dat we vrijdag naar de grote bed winkel zouden gaan, toen hem laten zien in de winkel. De volgende dag werd het bezorgd en zijn we bij het raam gaan kijken naar de bezorger. Vervolgens heeft ie met papa het bed gebouwd en met mij het bed opgemaakt (ja lekker rolbevestigend i know 😂) en hebben we het aan zn knuffel laten zien. Daarna gewoon bedritueel als normaal en hij heeft gewoon de hele nacht lekker erin geslapen, en de nachten erna ook! Wel inderdaad een nieuw traphekje voor zijn kamerdeur geinstalleerd.

één maand geleden

Wij zijn met 2 jaar en 4 maanden veranderd van kamer en naar een groot bed gegaan. We hebben hem betrokken bij het klaarmaken van zijn nieuwe kamer en in elkaar zetten van zijn grote bed. Hij mocht kiezen welk beddengoed hij erop wilde hebben. Hij heeft niet gehuild, wel duurde het echt wel even voordat hij weer goed sliep. Heeft nog 1 nacht en 2 middagdutjes ervoor gekozen in zijn ledikant te slapen (dit was niet aaneengesloten maar in de eerste twee weken). Hij durfde eerst niet onder zijn dekbed dus had nog een slaapzak aan. Na twee weken erachter gekomen dat het dekbed te groot voelde voor hem en toen het bed kort op gemaakt en elke week 20 cm langer. Nu (3 maanden over naar zijn grote bed) slaapt hij weer goed, wel heeft hij nog zijn slaapzak aan. Hij blijft niet hoed onder de deken liggen, is ook in zijn slaap beweeglijk, wordt ‘s nachts wakker van de kou en komt ‘s middags niet in slaap zinder slaapzak. Dus die houden we nog even aan. Hij is er een paar keer uit gekomen ‘s nachts maar met een paar keer terug leggen (na een knuffel natuurlijk 🥰) was dat ook voorbij.

één maand geleden

Reactie op Tutje

Ja zo zitten wij idd ook te denken om te doen. 🤔
Dochter heeft vannacht al op peuterbed geslapen. Zit een bedhek voor. Wel eerst nog met slaapzak aan, doen we later wel beginnen met dekbed en kussen etc. :)

één maand geleden

Wij hebben eerst zijn “grote jongensbed” voor de verhuizing opgebouwd en in zijn kamer met ledikant gezet. Zo kon hij zelf kiezen. Na 2 weken hebben we zijn ledikant weggehaald en is hij zonder problemen in zijn nieuwe bed gaan slapen. Ik heb het zo gedaan meer voor mijn gemoedsrust dan voor hem. Want we hadden ook dezelfde methode kunnen doen na de verhuizing. Ik wou kijken hoe hij zich gedraagt met de “vrijheid” om zelf uit bed te gaan. (En met mijn te rijke fantasie zag ik hem al van de trap af vallen). Maar het ging goed! De prins bleef keurig in bed liggen roepen tot we hem uit bed ging halen. 😅

één maand geleden

Wij hebben hem gezegd je krijgt een nieuw bed en dat was het. Hij was bijna 3. Verder geen poespas van gemaakt en hij slaapt nu in een slaapzak voor kinderen vanaf 2,5 jaar.