10 Reacties

9 maanden geleden

Mijn dochter fietste in 1 keer weg op de fiets van Sjoef. 😊 Mijn dochter is lang, 105 en ik heb de 14 inch.

9 maanden geleden

Als je budget hebt en/of geduld hebt op marktplaats, dan kan ik je de Woom 2 aanraden. We zijn met zijn 4 jaar wel al overgestapt op de woom 3. We hebben verschillende fietsen geprobeerd en gezien, dit is de allerbeste. En meteen zonder zijwieltjes. Succes!

9 maanden geleden

Wij zijn direct overgaan op fiets zonder zijwieltjes. 12 inch. Zonder hoge stang, zodat ze makkelijk kan opstappen. Als er een stang zit is het soms lastig het been er helemaal overheen te krijgen. Je kunt kiezen voor stalen frame of aluminium frame. Staal is wat zwaarder. Toch hebben wij die hebben wij nu uiteindelijk (2e hands van mp voor 15 euro), maar onze dochter lijkt er geen last van te hebben. Onze dochter was ook al heel handig op de loopfiets. Toen ik haar op de fiets met de trappers zette had ze eerst niet door hoe ze moeten trappen. Die fiets toen weer een tijdje in de schuur gehad. Op een gegeven moment gaf ze zelf aan weer op de fiets met de trappers te willen. Toen had ze ineens door hoe ze moest trappen. Binnen een kwartier oefenen fietste ze er zelf op weg. Ze was toen 2 jaar en 7 maanden! Gaat vast goedkomen als ze eenmaal snapt hoe ze moet trappen.

9 maanden geleden

Reactie op Moederes

Wij zijn direct overgaan op fiets zonder zijwieltjes. 12 inch. Zonder hoge ...
Idem, wij hebben de zijwieltjes ook overgeslagen. Kindjes die goed zijn met een 2-wiel loopfiets hebben vaak al een goed evenwichtsgevoel. Dat is niet nodig met zijwieltjes waardoor ze die skill weer een beetje kwijtraken en het straks opnieuw moeten leren als je de zijwieltjes er af haalt. Niet onoverkomelijk, maar wel een beetje zonde. Wat het merk betreft: wij hebben een 2de hands Popal, heel tevreden mee! Redelijk zwaar, waardoor stabieler. Maar trapt vrij licht, wat fijn is voor dochter.

9 maanden geleden

Onze dochter is ook van 16-12-2020 en wij zijn vanmiddag bij de fietsenwinkel geweest toevallig! Wij gaan voor een 16 inch fiets van Frozen 😊

9 maanden geleden

Ik wil dadelijk ook kijken voor een fietsje. Hij kan wel op de loopmotor, maar de loopfiets daar blijft hij bij staan. Zo raar. Ik vind de inch ook het moeilijkste

9 maanden geleden

Mijn dochter was rond de 98 cm toen ze begon met fietsen. Met het zadel op de laatste stand kond ze op een 12 inch fiets net mij de grond en zich zelf afzetten om weg te fietsen. Een grotere fiets was voor haar echt nog te groot om zelf op te kunnen stappen.

9 maanden geleden

Wat een goede tips! En ook een goeie wat betreft de zijwieltjes want ze gaat echt als een speer door het dorp heen met haar loopfiets dus denk inderdaad wel dat ze snel zonder zijwieltjes kan leren fietsen. Maar sowieso moet ze nog leren trappen haha. Maar dan is het ideaal om de fiets in de winter aan te schaffen dan kan ze binnen oefenen en in het voorjaar lekker naar buiten. Zo ging het met haar loopfiets ook. Ik ga de diverse merken die hier en genoemd worden even googelen 😀

9 maanden geleden

Reactie op soof6834

Onze dochter is ook van 16-12-2020 en wij zijn vanmiddag bij de fietsenwink ...
Wat leuk! Ik ben hier ook bij de (plaatselijke) fietsenwinkel geweest maar ze hebben daar maar 2 fietsen. We gaan volgende week zaterdag ook even naar de decathlon daar stond heel veel fietsen. We nemen onze dochter dan ook mee dan kan ze beetje uitproberen.

9 maanden geleden

Reactie op Flejorlie

Ik wil dadelijk ook kijken voor een fietsje. Hij kan wel op de loopmotor, ...
Qua leeftijd en lengte zou 14 inch geschikt moeten zijn maar we nemen haar mee naar de winkel dan weten we het maar zeker. Ze zit nu in maat 98 dus ze zal zo rond 98 cm zijn maar we moeten volgende week toch naar het consultatiebureau dus dan meten ze meteen goed.