17 Reacties

4 weken geleden

Wij geven wat vis betreft zalm

4 weken geleden

Hier ook zalm. Waren zelf ook nooit viseters, maar nu eten wij ook mee ☺️

4 weken geleden

Zalm, is mijn zoontje ook gek op 😍

4 weken geleden

Zalm en kabeljauw!

4 weken geleden

Wij geven zalm als vette vis en eten daarnaast ook af en toe pangasius of kabeljauwfilet.

4 weken geleden

Dorade, zalm en tonijn

4 weken geleden

Je kunt ook een goed DHA/EPA supplement geven als je geen vis eet. Gebruik zelf de vloeibare van Vitals, smaakt naar citroen.

4 weken geleden

Makreel (ik haal dan ‘snippers’ bij de viskar). Heerlijk en vol goede vetten

4 weken geleden

Onze dochter eet als lunch regelmatig een broodje paling of gewoon in haar eentje een hele gerookte paling in stukjes als snack of lunch. Ook eten we vaak zalm door pasta’s of uit de stoomoven of gebakken op de huid. Gerookte makreel op een broodje word hier ook regelmatig gegeten maar kan je eventueel ook een salade mee maken.

4 weken geleden

Onze meiden eten graag zalm maar laatst ontdekte ik dat ze veel lieve de koude gerookte zalm eten dan een stuk gebakken zalm. Helemaal prima voor mij, scheelt weer werk👌

4 weken geleden

Makreel filet. Is ook niet zo duur en koud lekker als snack. Gaat er hier goed in. En soms zalm door het eten. Verder strooi ik soms hennepzaad door ons eten omdat we ook niet zulke grote viseters zijn. Dat schijnt dan ook weer goed te zijn als je niet veel vis eet

4 weken geleden

Wat sardines of ansjovis door t eten (verkruimelt helemaal) is ook een makkelijke en goedkope optie.

vorige week

hoe maken jullie bv zalm klaar ?

vorige week

Reactie op augustus23

hoe maken jullie bv zalm klaar ?
Ik doe meestal in de Airfryer. Ik marineer de zalm meestal beetje Aziatisch of gewoon met simpele kruiden (zwarte peper, zout en paprika poeder)

vorige week

Reactie op augustus23

hoe maken jullie bv zalm klaar ?
Koude gerookte zalm vinden ze hier heerlijk, ik snij gewoon van de plakjes in blokjes of ik geef ze een plakje op brood. Stuk zalm bak ik in wat olijfolie met boter, of soms ook in de stoomoven

vorige week

Reactie op augustus23

hoe maken jullie bv zalm klaar ?
Ik doe het of in de oven met een sausje van sojasaus,knoflook, gember en een rode peper. Dan serveren met rijst. Of ik doe de zalm in de stoomoven en serveer dat met rijst en boontjes uit de stomer. Heb ook wel een pasta recept waar de zalm smaak mengt met de rest van het gerecht en dus minder “vissig” is. Dit is voor 3 personen 300 gram zalm 200 gram boursin knoflook & fijne kruiden 1 rode ui gesnipperd Cherry tomaten gehalveerd 200 ml kookroom Verse spinazie Een halve citroen Peper en zout Drie kleuren fusilli. Ovenschaal invetten en zalm aan beide kanten van de ovenschaal leggen zodat de rest van de ingrediënten tussen de twee zalm stukken in kunnen liggen. Boursin uitsmeren tussen de twee zalmstukken in en daar bovenop de gesnipperde rode ui en de gehalveerde cherrytomaatjes. Twee plakjes van de Citroen afsnijden en op elk stuk zalm een plakje citroen leggen. Verse blad spinazie over de hele schaal leggen en dan de kookroom eroverheen. 25 min in de oven op 180 graden Ondertussen de fusilli koken. Schaal uit de oven en alles door elkaar roeren, zalm zou zacht genoeg moeten zijn om met een spatel uit elkaar te laten gaan in vlokken en door de rest van de ingrediënten te kunnen roeren. Dan de fusilli erdoor en een halve Citroen erover uitknijpen en wat peper en zout.

vorige week

Als alternatief, mocht je kind het lusten; Walnoten hebben ook omega3 volgens mij