17 Reacties
4 weken geleden
Makreel (ik haal dan ‘snippers’ bij de viskar).
Heerlijk en vol goede vetten
4 weken geleden
Onze dochter eet als lunch regelmatig een broodje paling of gewoon in haar eentje een hele gerookte paling in stukjes als snack of lunch.
Ook eten we vaak zalm door pasta’s of uit de stoomoven of gebakken op de huid.
Gerookte makreel op een broodje word hier ook regelmatig gegeten maar kan je eventueel ook een salade mee maken.
4 weken geleden
Onze meiden eten graag zalm maar laatst ontdekte ik dat ze veel lieve de koude gerookte zalm eten dan een stuk gebakken zalm. Helemaal prima voor mij, scheelt weer werk👌
4 weken geleden
Makreel filet. Is ook niet zo duur en koud lekker als snack. Gaat er hier goed in. En soms zalm door het eten. Verder strooi ik soms hennepzaad door ons eten omdat we ook niet zulke grote viseters zijn. Dat schijnt dan ook weer goed te zijn als je niet veel vis eet
4 weken geleden
Wat sardines of ansjovis door t eten (verkruimelt helemaal) is ook een makkelijke en goedkope optie.
vorige week
Reactie op augustus23
hoe maken jullie bv zalm
klaar ?
Koude gerookte zalm vinden ze hier heerlijk, ik snij gewoon van de plakjes in blokjes of ik geef ze een plakje op brood.
Stuk zalm bak ik in wat olijfolie met boter, of soms ook in de stoomoven
vorige week
Reactie op augustus23
hoe maken jullie bv zalm
klaar ?
Ik doe het of in de oven met een sausje van sojasaus,knoflook, gember en een rode peper.
Dan serveren met rijst.
Of ik doe de zalm in de stoomoven en serveer dat met rijst en boontjes uit de stomer.
Heb ook wel een pasta recept waar de zalm smaak mengt met de rest van het gerecht en dus minder “vissig” is.
Dit is voor 3 personen
300 gram zalm
200 gram boursin knoflook & fijne kruiden
1 rode ui gesnipperd
Cherry tomaten gehalveerd
200 ml kookroom
Verse spinazie
Een halve citroen
Peper en zout
Drie kleuren fusilli.
Ovenschaal invetten en zalm aan beide kanten van de ovenschaal leggen zodat de rest van de ingrediënten tussen de twee zalm stukken in kunnen liggen.
Boursin uitsmeren tussen de twee zalmstukken in en daar bovenop de gesnipperde rode ui en de gehalveerde cherrytomaatjes.
Twee plakjes van de Citroen afsnijden en op elk stuk zalm een plakje citroen leggen.
Verse blad spinazie over de hele schaal leggen en dan de kookroom eroverheen.
25 min in de oven op 180 graden
Ondertussen de fusilli koken.
Schaal uit de oven en alles door elkaar roeren, zalm zou zacht genoeg moeten zijn om met een spatel uit elkaar te laten gaan in vlokken en door de rest van de ingrediënten te kunnen roeren.
Dan de fusilli erdoor en een halve Citroen erover uitknijpen en wat peper en zout.
vorige week
Als alternatief, mocht je kind het lusten; Walnoten hebben ook omega3 volgens mij














