14 Reacties
3 jaar geleden
Oh nou hetzelfde hier hoor. Doordeweeks sws altijd groente aardappelen vlees en op woensdag vaste pasta dag. Ik doe weleens een preischotel bijv maken de dag ervoor en dan afgedekt de koelkast in, wie dan het eerst thuis is gooit het de oven in! Ik doe wel altijd elke avond de aardappels en groenten schillen voor de volgende dag! En we hebben een qooker dus het kookt zo.
3 jaar geleden
Een quiche kun je ook prima van te voren maken (bijv in het weekend voor maandag en dinsdag). Wij eten daar dan twee dagen van, vaak met een salade/rauwkost erbij. Half uurtje voorbereiden/snijden, goed half uur in de oven en prima op te warmen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor lasagne of andere ovenschotels. Ik google meestal een recept en kijk dan wat ik thuis heb. Zo moest nu de broccoli op, dus quiche met spekjes en broccoli. Heel simpel!
VRIEND
3 jaar geleden
Deze ovenschotel is hier een hit. Doen er trouwens ook nog rozijntjes (vooraf even 10 minuutjes weken) en ananasblokjs doorheen. Kan je tot 2 dagen vooraf maken en in koelkast bewaren.
Ik eet vandaag: Zuurkoolschotel met ham en spek #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/853324
3 jaar geleden
De meeste schotels kun je inderdaad prima de dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren, hoeft het alleen nog even in de oven. Ook pastasaus maak ik wel eens van tevoren (vries ook vaak wat porties in), dan hoef ik de dag zelf alleen wat pasta te koken. Of een vleesgerecht voor bij de rijst (rendang bijvoorbeeld) dan hoef ik alleen nog wat rijst te koken en groente te roerbakken bijvoorbeeld.
Ons favoriete recept die met 10a 15 minuutjes op tafel staat is:
-Mini fusili (hoeft maar 6 min te koken)
-Broccoli tegelijkertijd in dezelfde pas als de pasta koken
-spekjes uitbakken
- eierdooier, scheut room en lepel pesto mengen, wat Parmezaanse kaas raspen (of geraspt kopen).
-pasta en broccoli afgieten, niet té goed uit laten lekken. is wel prima als er een beetje kookvocht achterblijft
- ei/slagroom mengsel door erdoor en gelijk roeren (als je te lang wacht krijg je roerei erin) net zolang tot het wat stevigere saus wordt, dit komt door het ei wat stolt door de warmte
-Spekjes en kaas erdoor mengen en klaar!
3 jaar geleden
Je kunt verrassend veel invriezen. Hier altijd zelfgemaakte soep, tomatensaus en porties eten voor mijn zoontje in de vriezer. Verder maak ik dus vaak bewust teveel zodat ik kan invriezen. Ook maak ik een week planning en doe ik 1x boodschappen voor de hele week. Natuurlijk houd ik me daar lang niet altijd aan maar geeft mij wel rust dat ik weet dat ik altijd voldoende in huis heb. Vrijdagavond is de avond voor makkelijk eten dus frietjes of pannenkoeken voor mij (ben alleenstaand mama) en dan in t weekend lekker samen koken. Hij vindt t super om mee te helpen
VRIEND
3 jaar geleden
Andere onder onze favorieten bij AH recepten:
traybake met oa zoete aardappel:
Ik eet vandaag: Traybake van kip, krieltjes, zoete aardappel en broccoli #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1197224
En ovenpasta met brocoli en spekjes:
Ik eet vandaag: Snelle ovenpasta met broccoli en spekreepjes #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1186196
Ik ga eens de recepten van anderen hier lezen voor inspiratie 😀
3 jaar geleden
Ja, ovenschotels alvast klaar voor de oven maken en in de koelkast bewaren, of een een staafmixermaaltijdsoep alvast helemaal maken zodat je alleen nog maar het broodje even in de oven hoeft te doen. We maken in het weekend ook vaak pastasaus van verse groenten en vriezen daar 3 of 4 porties van in. Hoef je alleen nog even de pasta te koken en spekjes erdoorheen te bakken. Klaar! 😁
3 jaar geleden
Couscous is ook supersnel en makkelijk!
Couscous in een schaal doen, kokend water erbij, afdekken en 10 minuutjes laten staan.
Ondertussen kipfiletblokjes bakken met blikje tomatenstukjes/courgette/rozijntjes, kruiden naar smaak en op het laatst de couscous er doorheen roeren.
Binnen een kwartiertje klaar.
3 jaar geleden
Reactie op babyjune12345
Oh nou hetzelfde hier hoor. Doordeweeks sws altijd groente aardappelen vlee ...
Als je de aardappelen en groente al de avond van te voren voorbereid, zet je het dan met of zonder water in de pan weg?
3 jaar geleden
Ik kook op zondag vaak voor, voor maandag en dinsdag. Een soep en in de winter een stamppot en in de zomer een curry of pastagerecht. Op woensdag eten we vaak de restjes, eventueel aangevuld met een salade. Voor donderdag zet ik iets makkelijks in de kast, tortilla met kant en klare bonenschotel, ovengroenten etc. En vrijdags ben ik vrij, dan kook ik vaak wat uitgebreider..














