15 Reacties

17 dagen geleden

Ik gebruik zelf seabands. Was er ook niet van overtuigd, maar dacht kan ook vast geen kwaad. 3 weken rondreis met krakkemikkige busjes in Cambodja en Thailand zonder wagenziekte hebben mij overtuigd. Ik heb wel eens gehoord dat zo'n rubber lapje onder de auto kan helpen, zodat er verbinding is met de aarde ofzo. Daar heb ik geen ervaring mee. Voor mij is de beste oplossing zelf rijden of voorin zitten.

17 dagen geleden

Pilletjes tegen wagenziekte, wel malen en in iets lekkers stoppen ze smaken heel vies

17 dagen geleden

Pilletjes mogen vanaf 2 jaar dacht ik dus ik denk dat je die al best kan geven (of beginnen met een kwart, of een halve). Verder kan het helpen om hem een soepstengel te geven zodat hij wat te eten heeft, en om hem bezig te houden dus een van jullie naast hem zitten en een beetje spelen om af te leiden.

17 dagen geleden

Hier een zoontje van 3 die er ook last van heeft. Gisteren nog, heel vervelend 🙈 Dit was een ritje van 20 min... Pilletjes primatour mogen vanaf 2 jaar, maar zijn idd heel vies. In Yoghurt of een knijpfruitje is het me wel ooit gelukt om te geven maar meestal proeft hij het en spuugt hij het uit. Ik heb het gevoel dat hij er meer last van heeft als het wat warmer is, dus luchtig aankleden in de auto en Airco aan. Seabands sinds vorig jaar ook in gebruik. We gebruiken ze vooral met lange ritjes maar lang niet altijd. Toeval of niet maar met die dingen om heeft hij nog niet gespuugd. Maar voor verdere tips volg ik je topic ook even!

17 dagen geleden

Reactie op JJJJJJJ

Hier een zoontje van 3 die er ook last van heeft. Gisteren nog, heel vervel ...
Ik overweeg ook om zo'n band te kopen. Ben zeer sceptisch. Zelfs al zou drukken op dat punt helpen (zijn wel studies over te vinden), dan moet zo'n bandje precies goed zitten. Voelt wat gek. Maar goed die 15 euro. Waar haal je ze?

17 dagen geleden

Reactie op JJJJJJJ

Hier een zoontje van 3 die er ook last van heeft. Gisteren nog, heel vervel ...
Wat zit er in de pilletjes? Want elke dag lijkt mij persoonlijk wat veel. Maar goed ligt aan de ingrediënten uiteraard

17 dagen geleden

Reactie op LWW

Ik gebruik zelf seabands. Was er ook niet van overtuigd, maar dacht kan ook ...
En zonder die bands was je altijd wel wagenziek? Hebben auto's eigenlijk ook Isofix voorin?

17 dagen geleden

Ik ben ook al mijn hele leven wagenziek. Bij een ritje van 10 minuten spuugde ik vroeger al de hele auto onder. Mijn moeder gaf me altijd reispilletjes en zorgde dat het altijd koel was in de auto. Verder zat ook altijd voorin en gebruikte ik geen schermpjes.

17 dagen geleden

Onze oudste is wagenziek. Die zat al heel snel voorwaarts, en voorin. We hebben een autostoel gekocht die in de gordel vastgezet kon. Seabands voor kinderen gekocht en altijd om. Het werkte. Alles beter dan een ondergekotste auto keer op keer.

17 dagen geleden

Reactie op xVaderx

Ik overweeg ook om zo'n band te kopen. Ben zeer sceptisch. Zelfs al zou dru ...
Ik heb hem bij de Etos gekocht.... maar precies wat je zegt. Ik weet ook niet of ik er in geloof, en weet ook nooit precies of ik ze op het goede punt heb zitten maar toeval of niet, hier nog geen spugend kind gehad met die bandjes om.

17 dagen geleden

Reactie op xVaderx

Wat zit er in de pilletjes? Want elke dag lijkt mij persoonlijk wat veel. M ...
Ik weet zo niet wat er precies in zit... maar vind het ook niks om voor dagelijks/wekelijks gebruik te geven aan m'n kind. Probeerde het vooral te geven als ik echt niet wilde dat hij ziek werd bijvoorbeeld ritje naar vakantie enzo.

17 dagen geleden

Reactie op xVaderx

En zonder die bands was je altijd wel wagenziek? Hebben auto's eigenlijk ...
Ja, zonder bandjes ben ik achterin altijd wagen ziek. Voorin heb ik er niet nodig. Geloof niet dat een auto voorin isofix heeft. Maar wij hebben voor onze dochter van ruim 2.5 nu een stoel gekocht voor met de gewone gordel.

17 dagen geleden

Reactie op xVaderx

Ik overweeg ook om zo'n band te kopen. Ben zeer sceptisch. Zelfs al zou dru ...
Apotheek kun je ze kopen. Meeste drogisten ook wel dacht ik. In het boekje staat goed uitgelegd waar de drukpunten moeten zitten.

17 dagen geleden

Reactie op LWW

Apotheek kun je ze kopen. Meeste drogisten ook wel dacht ik. In het boekje ...
Owja, ik voel mij wel vaak een beetje lichtvoetig als ik ze na een lange rit af doe.. ik weet niet precies of dat een effect is van de bandjes of alsnog van het lange zitten.

17 dagen geleden

Vroeger stopte ik altijd een watje in mijn linkeroor. Was zo´n raad van Tante Kaat. Kon ineens hele bergpassen door de Alpen door zonder te spugen 🤷🏻‍♀️ Propje moest links omdat ik rechtshandig ben. Maar bij die kleintjes is dat vaak nog niet uitgesproken. Ik doenhet nu nog als het nodig is, bvb met een overzetboot of bus.