21 Reacties

VRIEND

één jaar geleden

Hi. Mijn dochter zat tot haar derde bijna altijd in de wagen. Ik kwam anders nergens. Sinds ze drie is wandelt ze grotere stukjes mee. De wagen gaat nog wel altijd mee, mocht ze het wandelen zat zijn kan ze zitten. Eerst samen de hond uitlaten, daarna hond naar huis en dan nog met mijn dochter de deur uit. Dan is er alle tijd om te treuzelen, te klieren en te verdwalen. Kan de step mee, of een fiets, of toch de wagen, een pak krijt, wat zij wil. Maar eerst de hond. Met de wagen. Punt. Geen discussie mogelijk. De hond uitlaten is het enige wat op de dag ern beetje efficiënt verloopt 😅 Maar we zijn dus wel echt veel buiten.

één jaar geleden

En overwegen je kind eerst een tijdje in de wagen te hebben en dan buiten bebouwde kom er uit? Een vriendin deed haar kindje een tuigje aan met ook een lijn. Dit jochie rende ook zomaar de straat op. Ze heeft er veel commentaar op gehad, maar gelukkig ook mensen die het zagen als veiligheid, zoals het bedoeld was. Een tuin in lopen is vervelend, tussen auto's door een weg op glippen kan fataal zijn. Ook motiveerde dit tuigje hem om dichter bij mama te blijven. Andere vriendin zet haar peuter op een fietsje of stepje. Voordeel van stepje is dat die opgevouwen onderin de wagen kan op gegeven moment. Voordeel van fietsje kan zijn dat de wagen wellicht niet mee hoeft. Succes!

één jaar geleden

Reactie op Hannelore13

En overwegen je kind eerst een tijdje in de wagen te hebben en dan buiten b ...
Dat eerste doe ik nu inderdaad, maar het stuk dat mijn kind dan kan lopen is het enige stuk dat de hond los kan en echt kan rennen. Maar dat doet ze alleen als wij ook doorlopen. Als zoontje zelf loopt staat ze vooral gras te eten 🥲 En dat heb ik liever niet want ze kan er vervelende parasieten van krijgen, van overgeven en/of het zorgt een dag later voor vervelende ontlasting. Bedankt voor de andere tips! Denk dat een tuigje niet werkt, hij doet al drama als hij mijn hand vast moet houden (of andersom) bij oversteken. Ik denk dat hij geen stap meer zou verzetten. Fietsje of step is voor over een half jaar misschien een optie.

één jaar geleden

Reactie op CeCe82

Hi. Mijn dochter zat tot haar derde bijna altijd in de wagen. Ik kwam ander ...
Bedankt voor je reactie! Als niets anders werkt is dit ook een optie.

één jaar geleden

Ik heb er zelf nog geen ervaring mee maar eigenlijk geef je het zelf al aan. Je gaat voor de hond naar buiten, niet voor je kind. Niks mis met uit veiligheid je kind in de kinderwagen doen, wilt hij eruit? Prima maar wel alleen als hij luistert. Wat ik uit cece82 haar reactie kan halen is dat ze na het wandelen met de hond nog even met dochter naar buiten gaat. Wellicht zou jij dit ook kunnen doen?

één jaar geleden

Volg. Ik heb een dochtertje van 11 maanden die nog niet loopt, maar straks krijg ik hier dus ook mee te maken. Onze hond is 1 jaar en een Terriër dus die heeft veeeeeeeeeel energie. Ik ben minimaal 2 dagen per week alleen thuis met hond en kind en moet dan dus ook met ze op stap voor minstens 1 lange wandeling. Snap heel goed wat je zegt. De hond moet al best veel inleveren dus als die wandeling niet leuk is en echt even tijd en aandacht voor de hond, dan vind ik dat mega zielig. Thuis wil die ooi vaak spelen enzo maar dat lukt gewoon niet vaak.

één jaar geleden

Zoon die half augustus 2 word. Hier veranderd wat werkt telkens. Dus tot nu toe dit gedaan: Standaard in de wagen (hele weg gekrijs soms). In de wagen tot losloopgebied (idd getreuzel maarja, dan maar balletje gooien voor de hond). In de buurt, sinds kort mag zoon de flexilijn soms vasthouden, hond loopt achter mij aan, en zoon achter hond. Ik zeg hard, o nee wat ren je hard, straks heb je me te pakken! Pak me dan als je kan etc. Zoon mag een mooie stok zoeken, en die met de hond delen. Dus hond rechts en zoon links en samen lopen. Zoon mag de stok gooien voor hond. Zoon speelt en ik gooi een bal oid. Maar eigenlijk is er dus altijd wel getreuzel. Ik heb het geaccepteerd. Vooral nu in de zomer. Zoon moet wel mee, hond moet ook genoeg beweging krijgen.

MOD

één jaar geleden

Met de oudste het geluk dat hij het al erg leuk vindt om mee te gaan. Tijdens het rondje benoemen we ook wat we zien (andere honden, vliegtuigen, eenden etc). Dat vindt hij leuk. Daarnaast lopen wij langs een of meerdere speeltuinen waar hij even mag spelen. Ook krijgt hij regelmatig een koekje tijdens het wandelen en heeft ie vaak een stuurtje bij zich om te spelen. Oh ja en we hebben ook zo'n fiets met duwstang. Vindt ie ook geweldig.

één jaar geleden

Reactie op Dee89

Volg. Ik heb een dochtertje van 11 maanden die nog niet loopt, maar straks ...
Wat voor Terriër heb je als ik vragen mag? 😄

één jaar geleden

Toen ze jonger was ging ze alleen mee in de wagen en dan de honden aan de riem. Nu kan ze zelf lopen alleen na 5 min weigert ze verder te lopen dus word t vaak tillen en dat werd nog lastiger met ook nog 2 honden aan de riem. Sindsdien laat ik mn honden los en wonderbaarlijk gedragen die zich nog beter dan aan de riem 🤣 Andere optie is dat ik met de auto ergens heen rijd waar zij vrij kan spelen en de honden ook los kunnen lopen.

VRIEND

één jaar geleden

En als je in het losloop gebied als je zoontje aan het treuzelen is de hond op een andere manier vermaakt? Met een bal, stok, bijt dummy, (gooien of trekspelletje) zoekspelletjes (van eventuele snoepjes tot jezelf achter een boom een paar meter verderop, misschien kan je je zoontje hier ook bij betrekken) aanleren van nieuwe commando’s of trainen op commando’s die de hond al beheerst. Overigens leer ik mijn hond nu al “zich zelf vermaken” in het park door zelf af en toe te gaan zitten 5-10 minuten. Alle geuren die ze tegenkomen en het rustige snuffelen in de omgeving zorgt ook voor prikkels en werkt dus energie niveau verlagend voor een hond. Hier nog geen kind dus zit echt hardop mee te denken hoe ik het zelf zou oplossen in de toekomst

één jaar geleden

Ik ben sowieso fan van de hond aan een korte lijn hebben, zolang mijn hond aangelijnd is dan loopt hij gewoon netjes naast mij zonder gedoe - dus daarin heb ik geen vertraging om mijn zoontje van bijna twee jaar even terug te trekken. Met langere wandelingen neem ik mijn halfbuckle draagzak mee en gaat mijn zoontje op mijn rug. Kan hij lekker rond kijken en dan kan ik ook op normaal tempo de hond uitlaten. Een buggy meenemen is voor mij geen doen, die kan niet mee waar ik wandel. Als alternatieve oplossing maak ik het liefst de lange wandeling wanneer mijn zoontje op de opvang is of wanneer mijn vriend thuis is. Zo heb ik namelijk de volle aandacht voor mijn hond. Andere wandelingen kunnen dan gewoon slenterwandelingetjes zijn waarbij mijn zoontje zelf mee loopt.

één jaar geleden

Bedankt voor alle reacties al! De hond heeft last van haar heupen en moet echt lopen voor spieropbouw. Eventjes langzamer is niet erg. Balletje of iets anders gooien is uit den boze 😢 Los lopen in de bebouwde kom wil ik niet, is een verkeerd signaal naar zowel mijn hond als mijn zoontje. Ze mag namelijk nooit los in de bebouwde kom omdat we wel eens honden tegen komen waar ze geen vriendjes mee is. Tussendoor spelen in een speeltuintje is niet verstandig denk ik, zoontje gaat ook door de weeks wel eens mee, dat is een half uur door het dorp. Dat gaat wel met hem in de wagen, gelukkig want ik heb dan ook geen extra tijd. Ik wil niet dat hij verwacht het door de weeks ook te kunnen. Wel een goed idee om met de hond wat oefeningen te doen zodat mijn zoontje wat kan spelen! Dat vind de hond ook leuk 🙂 Hier een foto van de plek waar zowel hond als kind los kunnen lopen, dan hebben jullie een idee. Het is een lang, recht pad zonder zijwegen. We komen zelden andere honden tegen daar, soms een fietser of wandelaar.

één jaar geleden

Ohja de bakfiets is ook ideaal om ze samen mee te nemen naar een veilig terrein. Wat speelgoed mee voor je kindje en een dummy/bal voor de hond om lekker actief wat samen te doen.

één jaar geleden

In de buurt van huizen je hond gewoon dichtbij je houden? Is voor andere mensen ook fijner 😅 ik ben een beetje bang voor honden en blijf het liefste uit de buurt, dat kan niet als iemand z'n hond maar lekker aan t einde van de lijn laat. Verder kun je misschien een plek op de route zoeken waar ze beide lekker los kunnen? Hier in de buurt hebben ze best veel hondenplekjes met heel vlakbij/ernaast een speeltuin bijvoorbeeld. Dan zou ik de rest van de weg je kindje nog lekker in de wagen zetten.

één jaar geleden

Gewoon in de wijk je kindje in de wagen en op een grasveld of parkje allebei laten wandelen, hond aan lijn maar dan heb je wel meer vrijheid om achter je kindje aan te gaan zonder gevaar van autos

één jaar geleden

Logisch dat je kind 1. Niet een uur lang kan lopen 2. Als hij wel loopt gaat treuzelen want hij is natuurlijk nieuwsgierig 3. Niet snapt dat je op dat moment door wilt lopen. Ik zou eigenlijk je kind eerder in zn behoefte voorzien en niet de hond. Met kind gewoon korte loopjes aanhouden en alleen als je de kans hebt om alleen te gaan wandelen lekker lange stukken met je hond.

één jaar geleden

Zou je niet kunnen je kind opdrachtjes geven zodat die sneller is. Bvb om ter snelst lopen tot die boom, geef eens dit stokje aan de hond, samen huppelen, kan jij in alle plassen springen, enz. Zo vermaak je hem en is hij sneller ipv de hond vermaken. Je zal wel zelf heel actief met hem bezig moeten zijn. Eventueel afgewisseld met momentjes waarop hij mag klieren en jij de hond bezig houdt. En ja dat gras eten geeft overgeven en een beetje rare ontlasting, maar is wel gezond voor een hond. Dus je zou kunnen overwegen om hem dat gewoon te laten doen.

één jaar geleden

Mijn zoontje is nog maar 10 maanden maar ik draag hem bijna altijd tijdens het wandelen met de hond. Nu nog in een draagzak op mijn buik maar binnenkort gaat hij naar mijn rug. Ik hoop dat hij dit lang leuk blijft vinden. En anders kun je ook kiezen hem een stuk te dragen en waar het kan zelf te laten lopen.

één jaar geleden

Kan je kindje mee met de loopfiets? Onze zoon vind dat echt geweldig, hard dat ie gaat 😂 ik kon 'm net op 't frame van de wagen leggen, zodat ie een stukje kon lopen (geleerd om naast de wagen te blijven) en dan op een veiliger stuk op z'n loopfiets en racen 👍 als ie treuzwlt zeg ik altijd:' klaar voor de start, AF!' en dan heeft ie er weer even gang in