40 Reacties

één jaar geleden

Onze dochter haar ledikant hebben we net afgelopen weekend omgebouwd. Ze wordt in januari 3 😊

één jaar geleden

https://snugglesanddreams.com/peuters-kleuters/overgang-peuterbedje/ Dit is wel een aanrader om te lezen! Bij ons zijn beide dochters bij hun derde verjaardag naar een groot bed gegaan. Ze kregen dit voor hun verjaardag. Dit ging beide keren in een x goed! Hier direct allebei naar 1 persoonsbed en geen peuter bed

één jaar geleden

Toen ze 2,5 was. Ledikantje ook laten staan en haar zelf laten kiezen. Duurde een paar weken en toen ineens wilde ze smiddags een keer in haar grote bed. En toen wilde ze niet meer anders.

VRIEND

één jaar geleden

Hangt af van je kindje. Je dochter is nu ruim 2. Onze dochter wordt deze week 3 maar slaapt nog in ledikant (wel zijkant eruit en alleen klein hekje tegen eruit rollen). Als ze wel eens in een peuterbed sliep bij logeren lag ze helemaal aan het eind dwars in het hele grote bed. Maar andere kindjes zijn juist eerder aan een nieuw bed toe.

één jaar geleden

Toen ze 2,5 was. Ledikantje ook laten staan en haar zelf laten kiezen. Duur ...
1 persoonsbed trouwens. Geen peuterbed.

één jaar geleden

Hier de oudste met anderhalf jaar en de jongste met twee jaar. Ging meteen goed ook slapen met kussen en dekbed.

één jaar geleden

3 jaar en een paar maanden. Ik voelde niet zoveel haast, ons kindje sliep prima in de ledikant en klom er niet uit.

één jaar geleden

Reactie op 2020mama

Hangt af van je kindje. Je dochter is nu ruim 2. Onze dochter wordt deze we ...
Ja onze dochter klimt constant uit haar bedje en geeft aan dat ze ‘net als papa en mama’ in bed wil met een deken. Mijn plan is om binnenkort met haar een bed uit te zoeken en die samen met haar ledikant op haar kamer te zetten. Dan kan ze kiezen

één jaar geleden

Toen ze 2,5 was. Ledikantje ook laten staan en haar zelf laten kiezen. Duur ...
Dit hebben wij ook gedaan (2 jaar 3 mnd) maar was verschrikkelijk voor ons. Elke keer bij op bed leggen minstens 2x terug omdat ze bleef huilen omdat ze toch in het grote/kleine/ ANDERE bed wou slapen🙈 Uiteindelijk grote bed weer weggehaald omdat ze toch elke keer voor het ledikant koos, rond 2,5 jaar ledikant weggehaald en grote bed neergezet en toen was het in een keer goed

één jaar geleden

Voor zijn 3de verjaardag heeft hij een peuterbed gekregen en met 2.5 ongeveer de zijkant uit het ledikant om alvast te wennen. Ging beide gelijk goed.

10 maanden geleden

Ons dochtertje was net 1 jaar toen ze over ging naar een peuterbed, ze blijft vanaf het begin al netjes liggen en komt pas als wij dit zeggen. Volgende week dan dan gaan we over naar een 1 persoon half hoogslaper. Ze is nu 2 jaar & 10 maanden

10 maanden geleden

Met haar 3e verjaardag, ze ligt pas sinds een paar maanden een beetje stil in bed 😂

10 maanden geleden

3e verjaardag

10 maanden geleden

Het is heel kind afhankelijk, onze dochter sliep met 22 maanden al in een “groot bed” (90x200).

10 maanden geleden

Wij zijn rond anderhalf jaar over gegaan omdat onze acrobaat in zijn slaapzak de rand over klom. We hebben de eerste week het ledikant laten staan maar hij heeft er niet meer in geslapen. Het ging veel soepeler dan we hadden verwacht! De eerste nacht heeft hij meer dan een uur rondgelopen in zijn kamer en laatjes open gedaan, maar daarna viel het mee.

10 maanden geleden

Reactie op M8276

Het is heel kind afhankelijk, onze dochter sliep met 22 maanden al in een “ ...
De eerste week hebben wij het ledikant laten staan, ze is 1x teruggegaan naar het ledikant en daarna niet meer. Ze vind het helemaal fijn en leuk, slaapt nu zelfs bij oma op de matras op de grond.

10 maanden geleden

Hier was hij 2 jaar en 8 maand er kwam namelijk een broertje of zusje. Nieuwe kamer en nieuw bed en het was alsof er niks veranderd was. Hij had er totaal geen probleem mee. Wel hebben we hem in de slaapzak gelaten en ongeveer 2 maand later zei hij zelf dat hij geen slaapzak meer wou.

10 maanden geleden

Wij hebben eerst een paar spijltjes uit het ledikant gehaald om te proberen. Toen bleek dat hij niet steeds uit bed ging zijn we overgestapt op een peuterbed. Zoontje was toen 3.

10 maanden geleden

En je kind betrekken bij het in elkaar zetten van het bedje of uitzoeken van beddengoed maakt het denk ik nog wat makkelijker..

10 maanden geleden

2 jaar en een maand. Ze wilde alleen maar tussen ons in slapen. (intussen al ruim een half jaar) Haar ledikant was drama. Ook toen de zijkant eruit was. We hadden al een 1 persoonsbed gekocht, maar zochten naar het juiste moment. Na een vakantie (zodat ze niet weer ging wennen aan het in ons bed slapen) hebben we gelijk het bed met haar in elkaar gezet. Mooi dekbedovertrek gekocht. Ze vond het helemaal mooi. Vanaf de eerste avond sliep ze in haar eigen bed. We blijven er wel even bij liggen tot ze slaapt. Meestal wordt ze tussen 3 en 6u wakker en wil bij ons verder slapen, dat laten we toe. Ooit zal ze hele nachten doorslapen in haar eigen bed. (is al 2x gelukt)