13 reacties

één maand geleden

Onze zoon is december 3 geworden en gaan binnenkort beginnen, hij geeft nu aan als hij in z'n luier heeft gepoept en zegt "nat" als hij geplast heeft. Gaat al zelf op potje zitten en zegt plassen, voor ons teken dat ie nu klaar is.

één maand geleden

Onze zoon is net 3 jaar en was zindelijk, december maand heeft roet in het eten gegooid met de drukte rond feestdagen en daarna meteen zn verjaardag. We gaan dit binnenkort weer oppakken.

één maand geleden

Hier met twee jaar. Ze vond het potje leuk, zat aan haar luier te sjorren als deze nat was en ging ook haar plas ophouden. Ervoor gekozen om op vaste momenten op het potje te gaan; voor en na maaltijden en voor en nadat we de deur uitgaan.

één maand geleden

Voor de mama's waarvan de kindjes al zindelijk zijn; hoe zorgde jullie ervoor dat ze p het potje bleven? Of zijn we gewoon te vroeg. Hier gaat ie erop, zegt tssssst en staat weer op. Laatst perongeluk geplast en toen schrok ie zo dat ie begon te rennen. Ravage compleet🤣

één maand geleden

Zoontje was 2 toen hij overdag zindelijk was, s nachts duurde iets langer en toen was hij net 3

één maand geleden

Onze zoon was met 1 jaar en 10 maanden al overdag zindelijk en een jaar later ook in de nacht. Nu is onze 2e zoon 19 maanden maar nog niet zo ver in ontwikkeling dan onze oudste toen was. (Moet zeggen dat onze oudste erg ver voor loopt om zijn ontwikkeling) Kortom verschild per kind

één maand geleden

Wij hebben onze dochter gevolgd. Gewoon potje in de kamer gezet, no pressure. Begonnen met boekjes lezen en met 2j 2m gaf ze zelf aan op het potje te willen gaan. Het heeft ongeveer 4 maanden geduurd, omdat ze steeds ziek werd voordat ze echt zindelijk genoeg was. Sinds 2j6m overdag zindelijk en nu (2 jaar 10 maanden) ook in de nacht. Het zal per kind wisselen wat de fijnste aanpak is, maar wij hebben het als heel relaxed ervaren door haar het tempo te laten bepalen 🙂

één maand geleden

Reactie op Bloemblaadje

Voor de mama's waarvan de kindjes al zindelijk zijn; hoe zorgde jullie ervo ...
Ze mag hier een speeltje meenemen.

één maand geleden

Hier met 2 jaar. Wel met de gedachte: we gaan het trainen, maar dat was niet nodig. Ze pakte het na 1 dag al zelf op en heeft nooit meer ongelukjes, zelfs niet na uren onderweg zijn.

één maand geleden

Oudste 2 jaar 5 maand en jongste 2 jaar en 3 maand. En ik geloof niet in afwachten maar ‘trainen’. Als wij niet waren begonnen hadden ze het voorlopig echt nog prima gevonden om in de luier te plassen/poepen. Dat weet ik zeker! Toen even doorgepakt en binnen 1 week zindelijk overdag!

één maand geleden

Reactie op Bloemblaadje

Voor de mama's waarvan de kindjes al zindelijk zijn; hoe zorgde jullie ervo ...
Op t potje met een boekje of samen liedjes zingen. Soms voor de tv (haha lekker verantwoord maar werkte wel). In aug is ze 2 geworden. Nu sinds 6 weken zo goed als zindelijk overdag. Middagslaapje of bij lang naar buiten nog wel een luier.

één maand geleden

Reactie op Joan2828

Hier met 2 jaar. Wel met de gedachte: we gaan het trainen, maar dat was nie ...
Wauw wat knap!

één maand geleden

Sinds dat onze oudste 1,5 jaar is is ze bezig met potje en geeft ze zelf aan en als ze klaar is en heeft geplast krijgt ze een snoepje en dikke knuffel en kusje van ons.