4 Reacties

2 jaar geleden

Hi, ons zoontje had er in het begin weinig interesse in. Wel hadden we al een potje staan in huis. Hij speelde er liever mee dan dat hij het ging gebruiken. Maar hij speelde er wel zo mee dat hij wel begreep dat er in geplast of gepoept mag worden. Dus hebben we hem gewoon in zijn waarde gelaten. Nu is hij 3,5 en sinds 3/4 maanden ongeveer heeft hij zelf meer interesse en sinds de afgelopen 2 maanden doet hij er ook echt zijn behoefte op. Maar hij wilt ook met regelmaat op de “grote wc” omdat hij ziet dat wij dat ook doen, wilt hij het dus ook. (Wc rust momentjes zijn voorbij hier in huis🤣). Maar we stimuleren dit natuurlijk gewoon en laten hem zijn behoefte doen op de wc of potje wat hij zelf wilt. Kwa potje heb ik geen aanrader eigenlijk, ik denk dat het niet heel erg veel uit zal maken. Voor boven hebben we eentje van de Ikea. En beneden hebben we: Baninni potty whale grijs. (Bij bol.com besteld) Dat is wel een leuke pot vinden we zelf haha.

2 jaar geleden

Er is wel verschil in potje. Wij hadden een erg basis potje, maar mijn schoonmoeder had er 1 met meer ruimte voor jongentjes. De onze was rond, die van haar meer eivormig. Dat zag er veel logischer uit dus die hebben we even omgeruild. Tja, wanneer beginnen. Wij deden een poging met 2 jaar. Het was zomer. Ik was net zwanger. We dachten, we zien wel hoe hij reageert. Dus we zagen een week met mooi weer en we probeerden het gewoon. Ongelukken in de tuin is niet zo erg 😁 En hij pikte het op... ideaal. Geen getil meer op commodes enzo. Het was prima als het hem niet gelukt was. We wilden er geen druk achter zetten. We hadden toevallig het juiste moment te pakken. Hij gaat nu al meer dan een jaar ook gewoon naar de wc, al die opzetbrillen, familie brillen werkte hier niet. Hij laat zich in de wc zakken en klemt zich vast 😁. Kijk wat bij jouw kind past. Hoeveel interesse toont hij al en maak daar een plan mee. Succes alvast.

2 jaar geleden

Onze peuter heeft niet zoveel met het potje maar wil wel naar de wc. Hebben daarvoor zo’n opzetbril van IKEA, maar als we ergens anders zijn gaat ze ook wel. Op de opzetbril zit ze wel relaxter. Waar ik zelf trouwens niet zo over nagedacht had maar wel handig is is een redelijk hoog opstapje bij de wc, anders is de wc nog best wel te hoog.

2 jaar geleden

Heel interessant dit! Want hij is nu 17 maanden en geeft aan wanneer die heeft gepoept en zegt er dan ook meteen achteraan dat die een luier nodig heeft. Luier omdoen vindt die verschrikkelijk maar dat is wel een ander verhaal. Zo’n potje is toch eigenlijk super smerig. Moet je dat zelf elke keer leeghalen en wassen? Echt nooit nagedacht over dit soort zaken 😂