33 Reacties

vor einem Monat

Oh ja als ze geen dutje doet is ze heel vroeg al moe en uiterlijk 19:00 helemaal k.o.

vor einem Monat

Slaapje misschien verkorten naar een uur? Dus van 13 uur tot 14:00 uur?

vor einem Monat

Ik kan het natuurlijk moeilijk vergelijken met onze dochter, want de dag begint hier altijd veel eerder door de wekker van m’n man 😅 05;30 - 06;00 wordt ze wakker 12;00 dutje 14;30 - 15;00 wakker 19;00 bed Ze word volgende maand 3

vor einem Monat

Ik heb het idee dat ze misschien juist te weinig slaap krijgt en daardoor juist tegenovergesteld gedrag laat zien, dus wakker blijven. Beetje vicieuze cirkel waarin je beland bent. Wellicht in de ochtend even net wat eerder wekken. Rond 7:00 of 7:30. Middagdutje vervroegen naar 12:00 uur tot maximaal 14:00 uur en dan rond 18:30 naar bed. Wellicht dat dit helpt. Dat je de echte vermoeidheidssignalen voor bent.

vor einem Monat

Reactie op cocomeloen

Oh ja als ze geen dutje doet is ze heel vroeg al moe en uiterlijk 19:00 hel ...
Maar 19:00 uur is toch een prima bedtijd voor een 2-jarige? Ik zou proberen het dutje in te korten of misschien al wel over te slaan.

vor einem Monat

Reactie op JannekeJen

Maar 19:00 uur is toch een prima bedtijd voor een 2-jarige? Ik zou proberen ...
Ja mensen roepen toch altijd dat ze zo lang mogelijk moeten dutten? Vandaar de twijfels..

vor einem Monat

Reactie op De Krullevaar

Ik heb het idee dat ze misschien juist te weinig slaap krijgt en daardoor j ...
Wat je als voorbeeldtijden omschrijft is ongeveer wat ze nu doet maar dan verschoven. Zelf ben ik bang dat ze niet moe genoeg is door het middagdutje. Maar overal wordt geroepen dat ze te jong is om die te skippen. 😅

vor einem Monat

Reactie op Senna2024

Slaapje misschien verkorten naar een uur? Dus van 13 uur tot 14:00 uur?
Laatst had ik haar wakker gemaakt uit haar middagdutje en dat resulteerde in een heftige driftbui die best lang aanhield😆 hoe moet ik dit doen ahahaha

vor einem Monat

Reactie op cocomeloen

Laatst had ik haar wakker gemaakt uit haar middagdutje en dat resulteerde i ...
Ja dit herken ik ook. 😅 Misschien toch rond 20u naar bed? Dan kletst ze miss nog wat of ze is juist dan net op juiste moment moe genoeg. Als je zegt om 20.15 valt ze bijna om van de slaap scheelt het misschien als ze dan ook al in bed ligt en dus letterlijk ook kan en mag omvallen in bed. Soms laten ze zien dat ze moe zijn maar voor ze in bed liggen is het net te laat soms. Misschien dat je er dan op deze manier al bent.

vor einem Monat

Ik denk dat ze te laat naar bed gaat en je dus de piek van vermoeidheid mist.

vor einem Monat

Laatst was ze op de opvang al heel moe om 9.45 is ze even een dutje gaan doen tot 10.15 en daarna wilde ze niet meer 😂😂 ze slaapt bij ons wel haar middag dutje vanaf ongeveer half 1 tot half drie maar in de avond kan ze niet voor half acht naar bed dan avondritueel en dan om 8 uur slapen. Eerder dan dat hebben we geprobeerd maar dan blijft ze net zolang kletsen en soms zeuren huilen tot 8 uur. Wij doen een beetje go with the flow soms zijn het twee dutjes soms 1 soms geen.

vor einem Monat

Rond de 2 jaar rommelen veel peuters met hun middagslaapje maar hebben ze het vaak wel nodig... Ik zou het middagdutje toch nog wel aan blijven bieden, veelal is 2 jaar nog wel jong om te stoppen maar inderdaad, wat eerder is gezegd... Misschien moet je de vermoeidheidssignalen voor zijn. Onze peuter van 2 jaar en 1 maand word ook tussen 8.00 en 8.30 wakker dus misschien heb je wat aan ons schema... (Wij zien nooit echt signalen van vermoeidheid maar hij slaapt wel altijd binnen 10min) 8.30 wakker 12.30 dutje tot 14.45/15.30 (uiterlijk 15.30 maak ik hem wakker) 19.30 bedtijd (Is hij om 15.30 wakker dan word het vaak 19.45)

vor einem Monat

Ritme lijkt mij op zich erg prima en lijkt erg op dat van onze kindjes, alleen wat doen jullie voor het slapen gaan? Hier helpt het om het laatste half uurtje echt even tot rust te komen flesje melk, tanden poetsen en nog even lekker samen boekje lezen in bed… Verder hebben we zo’n muziekknuffel waar je aan kan trekken en een lampje met kleurtjes (verandert langzaam en zie je ook een beetje op het plafond) die na een half uurtje vanzelf uitgaat. Die 2 dingen doe ik aan zodra ik de kamer uitga en dan is het vrij snel helemaal stil….

vor einem Monat

Reactie op cocomeloen

Laatst had ik haar wakker gemaakt uit haar middagdutje en dat resulteerde i ...
Oehh Jaa lastig…. Anders beginnen met een kwartier ipv half uur? En steeds opbouwen.. of eerder naar bed.. het klinkt ook wel alsof ze over haar slaap heen is. En niet in slaap komt?

vor einem Monat

Wij zijn met net 2 gestopt met het middagdutje van mijn zoontje. Hij bleef maar ‘s avonds hyper en hij leek ook niet moe in de middag. Sindsdien slaapt ie om 19–9.30 en gaat het perfect. Elk kindje is anders, je zou het eens kunnen proberen zonder en als ze dat echt niet trekt overdag kun je weer terug?

vor einem Monat

19-19.30 moet dat zijn

vor einem Monat

Ik zou haar proberen eerder naar bed te brengen in de avond. Pas naar bed gaan als ze omvalt van de slaap is eigenlijk al te laat denk ik. Dan is ze snel oververmoeid. Ons schema van zoontje van bijna 3 (over 1 week😉) 7.00-8.00 uit bed 13.99-15.00 middagdutje 19.15 uur naar boven, bedritueel 19.30 in bed Soms kletst hij nog een uur, maar meestal is hij zo vertrokken

vor einem Monat

Reactie op cocomeloen

Wat je als voorbeeldtijden omschrijft is ongeveer wat ze nu doet maar dan v ...
Je kindje kan gewoon minder gemiddeld zijn daarin. 19 tot 8.30 lijkt me chill. Maar ik wil ook zeggen dat 11u slaap in de nacht heel prima is. Ben je meer gewend? Dus bij opstaan om 8.30 zou ik een bedtijd van 21.30 verwachten...

vor einem Monat

Hier een 3 jarige: Vrije dagen: 9 uur wakker 13.00-14.15 slapen 20.00 naar bed. Ene avond slaapt ie gelijk, andere avond kwebbelt ie nog een uur. Slaapt nooit na 15.00 nog, dab maken we hem wakker. Hij kan prima zonder dutje maar zolang hij nog slaapt, blijft ie lekker gaan! 😄 Ik zou middagdutje inkorten en eerder naar bed brengen, ook al kletst ze dan nog.

vor einem Monat

Thanks voor jullie input! Ik ga eens even goed nadenken over hoe ik het ga aanpakken😊. Ze was net om 22:15 pas aan het slapen haha