16 Reacties

2 jaar geleden

Persoonlijk zou ik blijven uitleggen dat ze koude handen krijgt zonder wanten. Doet ze ze uit? Krijgt ze koude handen. Het vriest vrijwel nooit zo hard dat ze er permanente schade van zou oplopen, maar het leert hopelijk wel het beste. Wanneer je wanten zou vinden die ze niet uit krijgt, beperk je haar ook. Leren is soms hard.

2 jaar geleden

Nog geen succes gehad, behalve toen hij ervoer dat koude handen niet fijn zijn.

2 jaar geleden

Reactie op De Krullevaar

Nog geen succes gehad, behalve toen hij ervoer dat koude handen niet fijn z ...
Hier hetzelfde! Onze inmiddels peuter liep tot afgelopen weekend ook zonder handschoenen. Maar toen ik haar maandag ophaalde klaagde ze onderweg naar huis over de kou en wilde ze toch wel wat aan. En sindsdien is het klaar en wil ze wel wantjes aan. Ze wilde laatst ook een keer zonder jas naar buiten 🤷🏼‍♀️ Zolang het niet echt gevaarlijk is maar vooral oncomfortabel laat ik haar het gewoon ervaren en zorg ik dat ik wanten/een jas bij me heb voor als ze zich onderweg bedenkt.

2 jaar geleden

Zo herkenbaar! Ik volg even want die van mij wil zijn wanten niet aan en muts niet op, gevolg: dreumes driftbui 😩

2 jaar geleden

Hier zit ze eigenlijk altijd in de kinderwagen buiten (kan nog niet lopen). Ik heb het touwtje van de wanten om de beugel van het zitje gedraaid. Zodat ze, ook als ze ze uit trekt, ze wel steeds zelf de wanten kan pakken. Dat scheelt. Ze vind ze steeds interessanter en vandaag is het helemaal koud en heeft ze ze meerendeels aangelaten. Anders sokken ofzo (van jezelf) pakken, die kun je optrekken tot de oksels, die krijgen ze echt niet zomaar af. Net als dat ze sokken wel uittrekken maar een majo niet.

2 jaar geleden

Ze vriezen er niet 1, 2, 3 af 😉 Maar snap wel dat je haar het comfort van warme handen gunt hoor. Gewoon blijven uitleggen dat warme handen fijner zijn en dat de handschoenen daarvoor zijn. Trekt ze ze toch weer uit? Let gooooooo....

2 jaar geleden

Reactie op Dame

Hier zit ze eigenlijk altijd in de kinderwagen buiten (kan nog niet lopen). ...
Slim die sokken! Thanks voor de tip.

2 jaar geleden

Reactie op Ama Ryllis

Ze vriezen er niet 1, 2, 3 af 😉 Maar snap wel dat je haar het comfort van ...
Ik vraag het ook vooral voor m’n eigen gemak jongens ;-) luie moeder die gewoon wanten zoekt die beter blijven zitten ipv 20x per minuut proberen een gesprek over de nut en noodzaak van wanten te voeren met een kind van 15 maanden.

2 jaar geleden

Reactie op PLGBRS2020

Ik vraag het ook vooral voor m’n eigen gemak jongens ;-) luie moeder die g ...
Snap ik! De tip die ik vooral teruglees is 1 of 2 keer dat gesprek voeren en dan klaar. Dreumes eigen probleem

2 jaar geleden

Ik doe eerst de wanten aan en dan de jas eroverheen. Mijn zoontje heeft van die strakke mouwstukken waardoor hij de wanten niet meer uit krijgt ;)

2 jaar geleden

Ander dingetje waar ik dan weer tegenaan loop... de wantjes die er zijn, zijn of heel dun of ze kunnen echt helemaal niks meer met hun handen. Dan zou ik ze ook uit willen. Iemand de perfecte wantjes/handschoen gevonden?

2 jaar geleden

Wanten met een touwtje er aan, wanten aan, touwtje om de nek achterlangs, jas aan.... voila!

VRIEND

2 jaar geleden

Mijn zoontje wil handschoenen aan sinds hij zijn nichtje die van haar zag aantrekken. Dus even een cool voorbeeld regelen 😜

2 jaar geleden

Reactie op Anneluus

Ander dingetje waar ik dan weer tegenaan loop... de wantjes die er zijn, zi ...
Ik heb een tijdje terug wantjes gekocht bij de Zeeman, ik vind ze niet te dun. Worden hier helaas ook uitgetrokken 😅

2 jaar geleden

Reactie op Hannelore13

Persoonlijk zou ik blijven uitleggen dat ze koude handen krijgt zonder want ...
Inderdaad, deze tactiek heb ik ook heel succesvol toegepast. Ze moest 1 keer heel hard huilen omdat de handjes pijn deden en het nut van de handschoenen bleef toen wel hangen.

2 jaar geleden

Die van mij is 15 maanden en snapt dat echt nog niet als ik dat uitleg haha. Ik heb van die touwtjes eraan en die dan door de jas heen gedaan, dat de wantjes er dus aan weerszijden uithangen. Dan doe ik ze om zn handen en trek ik t uiteinde van de jas eroverheen (dat is strak).