10 Reacties

één jaar geleden

Bij ons is dit vaak een gesprek over hoe het gaat. Hoe vinden ouders dat het gaat en zijn er dingen die waar iemand tegenaan loopt. Soms ook over dingen die opvallen, maar dat vindt ik na 2 maanden best snel. Het is vaak een wen gesprek dus daar zou ik eerder vanuit gaan. Ik werk zelf op een kinderdagverblijf btw.

één jaar geleden

Bij mijn kindjes was het altijd een fijn, gezellig gesprek zonder oordelen. Ze vertellen wat ze zien, wat opvalt. Geen zorgen over maken!

één jaar geleden

Wij hebben af en toe een evaluatie. Wat ze dan bespreken is wat ze zien qua spelen en ontwikkeling. Verder vragen ze of wij het zelf ook herkennen. Ook geven zij ons en wij hem handvatten. Zo gaven zij aan dat ze hem minder goed vinden klimmen (ivm lengte) en wij kunnen daar dan thuis meer mee oefenen. En wij vertellen wat we thuis doen of waar hij mee speelt zodat zij bepaalde dingen kunnen aanbieden. Ik zou me er dus niet teveel zorgen om maken. Vaak gaat het meer om dit soort dingen bespreken dan iets anders. En als er wel iets belangrijks uit komt dan kan je altijd een vervolggesprek plannen waarop je je dan goed kan voorbereiden.

één jaar geleden

Bij ons was dit puur bespreken van wat ze ingevuld hadden en dan is het heel fijn om te merken dat bijna alles hetzelfde is als thuis. Op een paar dingetjes na. Slapen gaat thuis bijv veel beter dan daar. Het is eigenlijk een lang gesprek, in de versie die je anders bij het halen en brengen hebt. Dan heb je het over hoe vandaag was, in een evaluatiegesprek heb je het over hoe het in het algemeen gaat. Of je kindje ongeveer gelijk loopt met anderen, of met iets juist sneller of wat langzamer is. Bij ons was dit compleet zonder oordeel. Maar bijv ook de vraag of jullie begonnen zijn met zindelijkheid, zelf jas/schoenen aantrekken, brood smeren oid. Om ervoor te zorgen dat de leidsters bij jullie proces thuis aan kunnen sluiten. Geef vooral even aan dat je het spannend vind, dan stellen ze je vast meteen gerust!!

één jaar geleden

Hier toevallig ook net gehad. Ze doen het bij ons 2 maanden na wennen en in geval van onze dochter vlak voor ze 4 wordt. Ze laten zien wat ze hebben geobserveerd en hoe je kindje zich op verschillende vlakken ontwikkelt. Loopt hij/zij wat voor of achter op zijn leeftijd. Maar alles met een positieve blik vond ik zelf. Je mag zelf ook vragen stellen en als het je eventueel overvalt kan je de vragen ook daarna opschrijven en later nog even stellen.

één jaar geleden

Ik zou me geen zorgen maken over de inhoud, als er écht iets aan de hand was had je het allang gehoord. Wat ze doen is bespreken wat ze zien in de groep op verschillende gebieden: grove motoriek, fijne motoriek, spraak/taal, samen spelen met andere kindjes, betrokkenheid bij de activiteiten, zit ie lekker in zijn vel, dat soort dingen. Het is een gesprek, je kan zelf ook aangeven of je je kindje in hun beeld herkent en je kan ook vragen stellen, bijvoorbeeld als je jezelf ergens zorgen over maakt Probeer er niet te veel over te piekeren, en succes!

één jaar geleden

Bedankt voor de reacties en tips

één jaar geleden

Hoe is het gegaan??

één jaar geleden

Reactie op Dame

Hoe is het gegaan??
Het ging gelukkig goed. Er is precies besproken wat jij en de anderen van de week aangaven en door jullie reacties heb ik mij toch nog goed kunnen voorbereiden. Alles wat ze aangaf wist en herkende ik ook van mijn zoontje en omdat ik wist welke onderdelen ze zouden bespreken wist ik ook al wat ze zouden gaan zeggen en kwamen er geen "verassingen".

één jaar geleden

Reactie op Mila96

Het ging gelukkig goed. Er is precies besproken wat jij en de anderen van d ...
Fijn!!