5 Reacties

2 jaar geleden

Wij kregen van consultatiebureau de volgende tips: - eerst in de luier laten poepen in de buurt van de wc en nergens anders - daarna op de wc laten poepen met luier aan - daarna op de wc laten poepen met luier met gat er in - daarna op de wc laten poepen. Wij zijn uiteindelijk van in de wc staan poepen in de luier gelijk naar op de wc poepen gegaan. Opeens was die angst er niet meer.

2 jaar geleden

Hoe oud is hij? Als hij nog erg jong is zou ik hem een luier geven als dat ervoor zorgt dat hij het niet ophoudt. Beter niet poep zindelelijk, dan angst en pijn bij poepen. Als hij echt al angstig is een kinder bekken therapeut inschakelen.

2 jaar geleden

Hij is 2 jaar en 7 maanden, en poepen was voorheen in luier geen probleem. Hij plast verder wel prima op de wc. We nemen ook ruim de tijd als we merken dat hij moet poepen. Er is weleens een paar keer een beetje in de wc gekomen, maar daar bleef het bij. Zelf trek ik hem liever geen luier aan, want je hoort ook veel verhalen over moeilijk afbouwen daarvan. En zeker: het moet niet zo zijn dat hij super angstig en geopstipeerd wordt, maar dat houden we ook wel in de gaten.

2 jaar geleden

En op het potje? Heel veel peuters vinden zo’n wc een beetje eng. Mijn dochter was al vrij lang plaszindelijk, maar poepen ging niet. Niet op het potje en niet op de wc, ook als ze het wel eens wilde proberen. Dus dan trokken we een luier aan, ze poepte, en dan ging hij weer uit. Afgewisseld met periodes dat ze nog een hele dag een luier aanhad als ze weer even klaar was met het zindelijk worden. Ze werd drie jaar, de dag erna lukte het poepen ineens wel op het potje en sindsdien is ze volledig zindelijk! Echt binnen een dag was het geregeld. Op de wc poepen lukt paar weken later, maar vaker doet ze het nog op het potje. Alleen wilt ze nu dat we even weggaan als ze op het potje zit, dus proberen we haar duidelijk te maken dat ze dan beter op de wc kan poepen 😉

2 jaar geleden

Dank voor jullie tips! Uiteindelijk toch geprobeerd hem in het proces te begeleiden en hij poept op de wc! Dus dat is heel fijn. De ontlasting was gelukkig ook niet hard, dus dat was ook fijn