25 Reacties

één jaar geleden

Ik denk dat jouw kindje heel snel gewend raakt aan een eigen hond en dan ook niet meer zo bang gaat zijn voor andere honden.

één jaar geleden

Ik persoonlijk zou geen hond nemen.. maar dat is puur omdat ik zelf een hond van 14 heb en het super veel werk is.. maar dat terzijde.. als jullie graag een hond willen zou ik het niet laten omdat je kindje er bang van is.. ik denk als je een puppy neemt en ze goed aan elkaar laat wennen dat het vast wel goed komt ..

één jaar geleden

Als jullie de ruimte en de tijd hebben zal hij er wel snel aan wennen denk ik!

één jaar geleden

Weet iemand ook hoe je hem er snel aan laat wennen? Hij heeft een paar keer bij zijn vriendje met hond gespeeld en durft er nu moet meer heen. De tijd en ruimte hebben we zeker.

één jaar geleden

Een hond is wel echt heel erg veel werk. Wij hebben een hond van 3,5 en ons meisje is 8w. Een onopgevoede puppy in combinatie met zo'n kleine kindjes zou ik nooit doen. Ik zou zelf wachten tot de jongstz 5 is'

één jaar geleden

Ik zou wachten tot je zoontje niet meer zo bang is.

één jaar geleden

Waarom een kind hiermee confronteren als ie bang is? En een hond kan weer op dat gedrag gaan reageren. En straks een hoop ellende en moet de hond weg en daar zit je ook niet op te wachten. Misschien groeit ie er overheen misschien niet, maar ik zou er nu niet aan beginnen. En anders eerst eens laten wennen bij vrienden of familie met een hond. Mijn neefje en nichtje zit ook wezenlijk verschil in. Mn nichtje vind het niks en mn neefje vind het geweldig mijn honden als ze hier zijn. M’n nichtje is 10 en ondanks ze ermee in aanraking komt blijft ze het niks vinden na al die jaren.

één jaar geleden

Ik denk dat het vast goed zal komen tussen je zoontje en een puppy. Denk dat het zelfs goed is dat kinderen met een huisdier opgroeien.

één jaar geleden

Zorg eerst dat je zoon niet bang is voor honden. Neem hem mee naar vrienden met honden, ga keertje mee met honden uitlaat service. Zometeen reageert je hond op de angst van je zoon of je zoon groeit er niet overheen. En dan? Wat gebeurd dan met dat arme beestje?

één jaar geleden

Ik weet niet van waar je bent maar er zijn diverse deskundigen die je zoontje kunnen helpen om niet meer zo angstig te zijn. Ik heb al 16 jaar honden maar zou geen hond nemen als m'n zoontje bang zou zijn. Zeker niet een jonge pup met scherpe nagels en tandjes die nog veel moet leren 😉 Ik weet ook niet naar welk ras jullie voorkeur gaat? Wij hebben een bordercollie en een Mechelse herder. Ons zoontje is nog maar 12 weken dus daar durf ik nog niks over zeggen maar mijn nichtje van 1,5 jaar ziet de honden wekelijks. Van de bordercollie heeft ze geen schrik maar de mechelaar durft nog wel ns hard blaffen en dat vindt ze erg spannend. We begeleiden dat contact tussen haar en de mechelaar goed zodat ze geen angst krijgt. Buiten het blaffen is ze gek op beide honden en aait ze graag. Ik kan je dierbare ontmoetingen aanraden, evenals instinctief (Beringen, België). Zij hebben veel kennis van de combinatie kind en hond (en angst voor honden). Ik weet zeker dat als je met Cindy of Kel contact opneemt dat ze je verder helpen. En als ze niet in je buurt wonen dan kunnen ze zeker helpen met een doorverwijzing naar iemand in jouw buurt.

één jaar geleden

Weet iemand ook hoe je hem er snel aan laat wennen? Hij heeft een paar keer ...
Niet... Er bestaat geen quick fix voor. Ik weet niet of je zelf ergens bang voor bent? Misschien kun je je inbeelden dat blootstelling aan je angst vaker niet dan wel helpt 😊 Ik ben bijv als de dood voor duiven. Mij in een ruimte zetten met duiven zou me niet van m'n angst af helpen. Ik denk dat ik verschrikkelijk in paniek zou schieten en m'n angst alleen maar erger maken. Ik zou een professional inschakelen met kennis van kinderen en honden en je zoontje op die manier over zijn angst helpen. In m'n andere reactie heb ik je 2 tips gegeven van deskundigen op dit gebied 😉

één jaar geleden

Zorg eerst dat je zoon niet bang is voor honden. Neem hem mee naar vrienden ...
Dit idd. Stel dat je zoontje het echt 10 keer niks vind waar blijft het hondje dan? Eerst zou ik hem in aanraking brengen met honden en langzaam opbouwen en uiteindelijk je eigen hond.

één jaar geleden

Dit idd. Stel dat je zoontje het echt 10 keer niks vind waar blijft het hon ...
En dan is het ook nog slim om dan een (al opgevoede) hond uit het asiel te halen, en geen pup.

één jaar geleden

Vaak zijn eigen dieren toch minder spannend dan van anderen. Ik zou juist adviseren om een pup te nemen. Deze groeit dan samen met je zoontje op en kunnen een hoop hebben. Een volwassen hond heeft zijn karakter al gevormd en zal sneller laten merken als hij je zoontje teveel vind. Dit kan ook zorgen dat je zoontje juist nog banger wordt.

één jaar geleden

Zelf ben ik als kind heel bang geweest voor honden, omdat ik het gedrag niet (her)kende en niemand in mijn omgeving (leuke) honden had. Zelf nu een hond en eindelijk niet meer bang, doordat ik de reacties van honden kan interpreteren. Zo blij dat mijn kind niet met dezelfde angsten opgroeit, want het is echt heel lastig met spelen bij klasgenoten, naar school fietsen langs huizen met honden etc.

één jaar geleden

Ik zou als ik jou was eens overleggen met een dierenarts en deskundige tav de angst van je zoon alvorens je een keuze maakt. Zo’n angst komt wellicht ergens vandaan en wie weet zijn er wel goede tips. Ik zou denken dat een puppy het minst eng is en dat ze dan samen opgroeien en wennen, maar geen idee. Wij hebben overigens ook een hond (Engelse Stafford) en nu een tweeling van 7 weken en onze hond is echt super verzorgend naar ze.. andersom weet je het ook niet (als er al een hond is en er komen kinderen) hoe t gaat. Succes!!

één jaar geleden

Stel iemand is bang voor slangen. Of spinnen. Of schorpioenen. Gaat het dan helpen om een slang/spin/schorpioen in huis te halen? Ik vind het best gek advies om snel een hond in huis te nemen met als reden omdat het kindje er bang voor is... Alsof hij dan zomaar ineens niet meer bang is. Als je bang bent, ben je bang.

één jaar geleden

Mijn man was vroeger ontzettend bang voor honden. Zijn ouders hebben toen toch een puppy genomen. Bij het uitzoeken heeft hij blijkbaar op de bank gestaan zo bang. Is uiteindelijk helemaal goed gekomen! Binnen enkele dagen was hij er volledig aan gewend. We hebben inmiddels zelf ook een hond dus de angst is echt volledig over😄

één jaar geleden

Onze 2 jarige hier heeft ook een tijd bang gehad van honden terwijl we er zelf 2 grote hebben. Nu was er helaas eentje overleden en hebben we een nieuwe pup gekocht . Met de pup gaat dat heel goed, ze spelen graag samen. En aan onze oude hond begint ze nu rustig te wennen.

één jaar geleden

Reactie op NKZ

Stel iemand is bang voor slangen. Of spinnen. Of schorpioenen. Gaat het dan ...
Dit is dus niet helemaal waar. Vaak zijn ze bang voor het onbekende. Dus als ze er dan aan wennen, merken ze dat het niet nodig is om bang te zijn. Zelf meegemaakt