16 Reacties

één maand geleden

Hier lukte ook alleen het plassen in het begin. Veel kinderen vinden poepen op de wc toch nog eng. Kun je evt een potje op de wc zetten als tussenstap? Of toch in de luier nog? Mijn dochter heeft nog tot na haar 4e in een luier gepoept op de wc. Ze gaf dan gewoon aan dat ze moest poepen en dan kreeg ze een luier aan. Op een gegeven moment vanzelf over gegaan.

één maand geleden

Ja dat kan iets moeilijker of spannender zijn. Mijn dochter was ook 2 maandjes eerder plas dan poep zindelijk. Veel geruststellen en uitleggen, de tijd nemen en soms even een break, hielp hier.

één maand geleden

Poepen heeft hier ook (veel) langer geduurd dan plas. Denk je dat ze wel voelt dat ze moet poepen? Onze dochter durfde niet op de wc te poepen, dus heeft nog een tijdje een luier om gehad als ze moest poepen. Maar dan gaf ze dus wel aan dat ze moest poepen, luier om, verschonen en klaar. Dus echt alleen die paar minuten een luier om, verder niet. Had bij haar echt met angst te maken. Wie weet bij jullie dochter ook?

één maand geleden

Hier ook hetzelfde verhaal. Zoon ging zich steeds beetje wegstoppen om in zijn broek te poepen. Hij negeerde de aandrangsignalen totdat de peristaltiek het overnam en dan ging hij hurken 🙈 weigerde nadien meestal ook om zijn schuilplaats uit te komen omdat hij wist dat het niet de bedoeling was. Dat veranderde naar trots komen zeggen waar hij zich ervoor gestopt had 😅 "ik was verstopt achter de stooooeeelllll!" Zowel wij als zijn juf hebben geleerd zijn signalen te herkennen en nu lukt het sinds enkele weken goed 🙏🏻 hij heeft wel graag privacy, dus voorlopig laat hij zich afschermen met een yogamatje rondom hem op zijn potje 🤭

één maand geleden

Reactie op IkbenTessa

Poepen heeft hier ook (veel) langer geduurd dan plas. Denk je dat ze wel vo ...
Hoe is dit bij jullie goed gekomen? Hier hetzelfde nu namelijk.

één maand geleden

Hier hetzelfde hoor. Dochter was met 2 jaar en drie maanden zindelijk met plassen, maar poepen heeft uiteindelijk tot 4,5 jaar geduurd. Ze poepte niet in haar broek maar vroeg een luier als ze moest. Bij ons was het ineens klaar, deed ze het op de wc en konden de luiers weg. Op school en BSO hield ze het op, zodat ze het thuis in een luier kon doen. Ik heb geprobeerd om de luier niet te doen maar dat heeft voor een grote verstopping gezorgd waar meerdere klysmas aan te passen moesten komen, vandaar dat ik het losgelaten heb.

één maand geleden

Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te lezen dat het bij sommige kindjes ook iets langer duurde voordat het poepen op de wc ging. We hebben toch besloten om haar vanaf morgen weer een luierbroekje om te doen. We vinden het sneu dat ze zichzelf steeds onder poept en het geeft ook een hoop gedoe met verschonen. Hopelijk blijft ze op de wc plassen en komt het poepen dan vanzelf.

één maand geleden

Hier met 2 jaar 5 maand de luier meestal uit, met 2 jaar en 6 maand zindelijk met plassen. Helaas duurde poepen nog 3 maand langer. Elke dag 1 of 2x in de broek. Niet fijn, onhandig, maar wij wilden niet terug naar luier. Zij zelf ook écht niet. Dus maar laten gaan. Altijd en overal onderbroek, broek en plastic zakje mee. Verschonen werden wij en zijzelf heel handig in. Echt niet dat alles onder zat. Ze gaf zelf aan dat ze gepoept had of wij zagen het al (hier ook verstoppen). We zeiden elke keer: de volgende keer mag je poepen op de wc. Twee keer een beloningskaart met 5 stickers gegeven (kaart vol = cadeautje) toen raakte ze meer gemotiveerd en was ze trots als ze op de wc poepte. Nu kunnen we zeggen dat ze helemaal zindelijk is overdag.

één maand geleden

Oh hier precies dezelfde situatie. Sinds dik een week zindelijk met plassen. Hij is 3 jaar en 4 maand. Maar poepen lukt dus nog niet. Veel verschonen nog dus. Ik hoop op tips en tot die tijd geduld. Wel blijft hij snachts ook meestal droog nu (heeft dan wel een luier om, maar die blijft dan dus droog)

één maand geleden

Hoi! Ons zoontje heeft er ook een hele tijd over gedaan om poepzindelijk te worden... Wij hebben het lange tijd goed gevonden dat hij dat nog in zn luier deed, het plassen deed hij wel al prima op de wc (maar het was altijd al een moeilijke poeper). Maar met zn vierde verjaardag de knop omgezet, gezegd dat de luiers te klein en "op" zijn en dat we het nu op de wc gaan doen. Want dat doen "grote" kindjes. We hebben hem er ruim van te voren (zo'n twee weken) al spelenderwijs goed op voorbereid dat deze dag zou komen, het zo nu en dan even opnoemen en op de dag na zn verjaardag meteen begonnen (dat was voor hem een duidelijke moment, wat hij goed kon begrijpen) en het is eigenlijk prima gegaan! Gestimuleerd met stickers en kadootje, dat wel, vooral omdat het voor hem echt een lastige stap was.. maar sindsdien ook poepzindelijk. Helemaal zonder problemen, in een keer. De eerste keer vond ie het heel spannend, jemmerde een tijdje voordat ie ging en vroeg nog een paar keer om de luier, maar hij is toch naar de wc gegaan (hij moest zo nodig)! Wij trots, hij trots, helemaal goed! Geef je kindje de tijd, probeer misschien een specifiek moment uit te kiezen waarop de knop omgaat, bereid je kindje er goed op voor door er over te praten en het uit te leggen, en als je kindje er dan ook klaar voor is, begeleid je kindje waar nodig en dan komt het vast helemaal goed! Laat je vooral niet gek maken, het komt echt goed! Succes!

één maand geleden

Reactie op Marit

Hoi! Ons zoontje heeft er ook een hele tijd over gedaan om poepzindelijk te ...
Ik zeg er nog even bij dat ons zoontjeniet voortdurend een luier droeg toen hij nog niet poepzindelijk was, hij vroeg zelf om een luier als ie moest, we gaven die dan, en na het poepje weer zonder luier verder. 😊

één maand geleden

Voor je het weet vlieg ik even langs💩 Nee ik herken het zeker, dat duurt vaak iets langer. Ik denk dat je het goed doet hoor, heeft misschien even tijd nodig Succes en komt goed!

één maand geleden

Hier precies hetzelfde. Zie het ook bij andere kinderen om mij heen. Poepen is toch enger ofzo. Mijn zoontje heeft nu ook 1x op de wc gepoept, maar vaker niet. Wij laten hem nu vragen om een luier als hij moet poepen. Dit doet hij nu altijd. Dus even luier om, direct poepen en weer verschonen🫣 Vind het al een goede vooruitgang dat hij het aanvoelt en aangeeft, de wc is de volgende stap. Komt vanzelf wel.

één maand geleden

Mijn dochter is plaszindelijk sinds 2j3m maar heeft een luier om tijdens slapen/dutje en poept dab. Ze is nu 2.5 en vind dat ze het al goed doet maar fijn om te lezen dat poepen bij anderen langer duurt!

één maand geleden

Maak je niet te druk. Makkelijk gezegd, maar ik wou dat ik dat ook niet gedaan had. Hier ook met 3 jaar plaszindelijk. Poepen deed ze gewoon niet. Ze ging het ophouden tot ze een luier om kreeg bij het naar bed gaan. Gevolg van al dat ophouden was continue verstopping. Uiteindelijk het zo gedaan dat we tegen haar zeiden dar als ze moest poepen dat ze om een luier moest vragen. Dit werkte heel goed. Het poepen was geen ding meer. Uiteindelijk met 4,5 ging ze opeens op de wc poepen en was snel daarna ook in de nacht zonder luier. Op school ging (en gaat) ze nog steeds niet poepen dus dat is nooit een probleem geweest. Uiteindelijk kwam het dus vanzelf goed.

één maand geleden

Bedankt voor jullie reacties! Ik heb zelf het idee dat ze het totaal niet voelt aankomen of zo. Ze heeft net netjes aangegeven dat ze moest plassen. Op de wc geplast. (Wederom benoemd dat poepie ook op de wc moet, maar dan hoeft ze niet zegt ze) En na 10 minuten komt ze naar mij toe en benoemd dat ze gepoept heeft, beetje huilerig. Dus ik vraag mijzelf af of ze het wel aanvoelt? Ze laat ook geen signalen zien dat ze moet poepen, ineens poept ze. Zijn daar nog ervaringen mee?