14 Reacties

één maand geleden

Ik snap de regel wel... Het wordt erg druk in de klas als iedereen kinderen mee neemt en dat is niet wenselijk voor de rust in de klas. Sommige kinderen hebben last van die drukte. Een oplossing heb ik niet behalve misschien zorgen dat een juf je oudste.in de gaten houdt/afleidt zodat jij rustig weg kan gaan?

één maand geleden

Vreemde regel! Ben vooral benieuwd waarom dat zo is, weet je dat?. Het uurtje halen/brengen is altijd wat onrustig voor de kinderen, maar dat hoort er ook gewoon bij. Mijn ervaring is dat kinderen daar snel genoeg aan wennen. Wij brengen ook meestal eerst de jongste en dan de oudste, maar ons kdv is heel flexibel. Oudste mag ook vaak genoeg even langs de groep van de jongste als ze hem even een kusje wil geven ofzo, de deuren van de groepen staan vaak open. Ik zou het niet gek vinden om dit te bespreken hoor

één maand geleden

Het eerste wat in me opkomt, kun je geen buggy meenemen en daar de jongste inzetten?

één maand geleden

Ik breng ook altijd eerst de jongste weg en dan de oudste, maar ik ga bij beiden zelden de groep zelf op, dat mocht destijds vanwege corona niet en ik heb het eigenlijk aangehouden, juist omdat het de al aanwezige kinderen dan niet stoort. Ik vind dat ook prima. Ik kom er ook niet mee weg om eerst de oudste af te zetten, zelfde reden als bij jou. Ik zou het wel aangeven bij de manager/leidsters en desnoods ook aangeven dat het mss een idee is dat ouders niet meer standaard de groep op komen maar bij de deur afgeven? Lijkt mij iig een prima compromis omdat de oudste dan de groep niet op kan.

één maand geleden

Reactie op Sophie87

Ik breng ook altijd eerst de jongste weg en dan de oudste, maar ik ga bij b ...
Hier kan dat helaas niet. Er staat een hekje op de gang, en daarachter nog een speelruimte, en dan de deuren van de babygroepen. De oudste mag dus niet voorbij het hekje, en ik moet de groep in, omdat de leidsters daar zijn, en we zelf z'n spulletjes uit z'n tas moeten halen en in het bakje moeten doen. Soms breng ik ze lopend weg, en zit de jongste inderdaad in een wandelwagen/buggy,maar deze mag ook niet mee de groep op, je mag ook niet met schoenen lopen daar bijvoorbeeld.

één maand geleden

Ik zou dit bespreekbaar maken, want het werkt niet en zorgt voor stress. Hoe wij het verder doen is dan niet zo belangrijk toch? Ik breng eerst de oudste naar de groep, maar die zegt vaak niet eens doei en is al weg. De deur is daar ook gewoon dicht. Dan ga ik naar de babygroep voor de jongste. Als je eerst de oudste weg brengt dan sta je toch op die groep met twee kinderen? Klinkt een beetje als het verschuiven van het probleem. Nogmaals ik zou het bespreken

één maand geleden

Je vindt het niet werkbaar, omdat je anders gewend bent. Het is geen raar verzoek vanuit de opvang en ook gewoon te doen, maar het vergt van jou een omslag. Je kunt de jongste meenemen in een draagdoek (al zie ik het probleem niet van het tillen nu de overdracht zeer kort duurt bij 2,5 jaar en ze zelf dan al de schoenen en jas uittrekken-en anders goed moment om dat te gaan oefenen of de leidster te vragen om te helpen) en met de leidster van de oudste een warme overdracht (hoort sowieso vind ik), zodat hij niet gelijk weer achter je aankomt. Een kind van 2,5 kan je ook genoeg uitleggen. Laat hem evt wachten bij de deur van zijn groep dat hij je dan nog een keer kan zien voor een laatste keer zwaaien voor je echt weggaat. Ga vervolgens niet haasten met je baby. Je hebt je oudste overgedragen en dan is het aan de leidster om hem op de groep te houden en troost te bieden. En echt jij bent de deur uit en je oudste speelt weer vrolijk.

MOD

één maand geleden

Ik breng ook altijd eerst de jongste en daarna de oudste. Voor het gemak maar ook voor de juiste aandacht voor beiden. De juffen van de jongste zijn de juffen van de oudste geweest en die vinden t ook juist leuk. Ook hebben ze de oudste een x gehaald voor een knuffel toen de jongste verdrietig was 🤭 Kan de oudste niet bij de deur blijven wachten? Ik zou deze regel echt niet fijn vinden. De oudste wil toch ook even zijn knuffel momentje hebben.... Ook ik zou dit wel bespreekbaar maken. Succes!

één maand geleden

Ja, ik vind je onredelijk. Ik breng in mijn eentje 2 peuters en een baby weg, zonder enige moeite. En idd eerst de oudste kinderen en daarna pas de baby. Juist omdat op de babygroep de rust bewaard moet worden. Ik snap die reden wel. Bij ophalen andersom. Eerst de baby, zodat die overdracht rustig verloopt en vervolgens de oudste kinderen ophalen. Beetje input van het kdv voor het goed aannemen (en binnenhouden) van je peuter mag je wél verwachten.

één maand geleden

Overigens komen mijn kinderen alledrie geen aandacht tekort. En krijgen ze heus die knuffel bij overdracht. Dat je zelf iets niet fijn vindt, wil niet zeggen dat het niet werkbaar is. Het vergt van jouw kant flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Vervelend dat het een nieuwe regel is, maar prima te doen lijkt me.

één maand geleden

Misschien dat ik dit laatste inderdaad ook wel mis. Voor hem is het natuurlijk ook gek. Eerst mocht hij altijd mee (t was vroeger ook zijn groep), en ineens moet hij bij het hekje blijven wachten. De leider van de peuter groep doet niets, en blijft gewoon lekker op de grond in de klas zitten. Ik zeg wel tegen mijn oudste dat hij niet mee mag, en dat ik hem eventueel op weg naar buiten nog even een knuffel/kus kom geven, maar daar luistert hij dan gewoon niet naar. En als de deur naar de gang dan gewoon open staat is het natuurlijk makkelijk om me te achtervolgen richting het hekje naar de babygroep

één maand geleden

Reactie op Mamavantweezoontjes

Misschien dat ik dit laatste inderdaad ook wel mis. Voor hem is het natuurl ...
Jaa, ik denk dat je dat wel gewoon bespreekbaar kunt maken. Zo van: goh, mijn kind vindt dit even lastig, en zeker als ik nog even in het zicht ben. Zouden jullie hem actief willen aannemen en afleiden? Dan went hij er sneller aan. Niks geks aan hoor 🙃😉

één maand geleden

Ik werk op een babygroep en heb er echt nog nooit last van gehad dat er broers of zussen mee kwamen. Gezellig juist. Het zorgt ook echt niet voor onrust in mijn ogen. Dus ik snap je wel. Maar oke, ze hebben dit nou eenmaal bedacht. Is er niet een juf die jouw zoontje bij zich wil houden? Even op schoot? Ze zijn er toch ook om hem te ontvangen en gerust te stellen. Maak het bespreekbaar met ze!

één maand geleden

Ik begrijp de regel heel goed van het kdv. Misschien doet jouw oudere kind het niet, maar je hebt ook broertjes en zusjes die gaan spelen in de babygroep. Niet meer mee willen komen of gaan rond rennen. Dit zorgt voor veel onrust bij de baby's die op dat moment al in de groep zijn. Jij wilt een rustige overdracht voor jouw baby en aandacht van de leidster en dat willen andere ouders ook. Als dan de groep onrustig is en een ander kindje moet daarin binnen komen is dat voor iedereen op die groep heel vervelend. En die ouder laat dan zijn kind ook weer niet fijn achter door de onrust en heeft daardoor misschien geen fijne overdracht kunnen doen. Ik vind wel dat je aan mag geven in de peutergroep dat ze je zoontje even fatsoendelijk over mogen nemen. Als hij het moeilijk heeft zou het fijn zijn als ze heb even bij zich houden en troosten. Vooral niet die deur open laten staan. Ga in gesprek met de leidsters en geef je gevoel aan. Misschien is er een manier dat jullie samen tot een oplossing komen die voor iedereen fijner is.