164 Reacties

één jaar geleden

Die van mij was 14,5 maanden en toen 77cm. Wel een meisje, maar ook redelijk klein dus. Dat is alleen in lengte trouwens. Dat compenseert ze prima in persoonlijkheid 😁

één jaar geleden

Wij hebben een zoontje die op 16m 75,5 cm gemeten werd. Bij ons hebben ze er nog niets over gezegd omdat hij zijn lijn nu wel volgt. Enkele maanden geleden heb ik het al eens laten vallen bij de kinderarts, maar die vond hem goed qua proporties. Hij heeft wel de bouw van zijn papa: lang lijf en korte beentjes.

één jaar geleden

Hier eentje van 18 maanden en 75cm. Ook een jongetje. Lopen bij kinderarts, maar die maken zich voornamelijk zorgen over zijn gewicht en niet de lengte. Sommige kindjes zijn gewoon korter. Zolang hij nog groeit is het goed volgens mij! 💪

één jaar geleden

Mijn zoon is net 1 jaar en is 68cm. Klein! Maar hij is geboren na 30 weken zwangerschap en woog nog geen kilo (905 gram) en was 30 cm. Dus 68cm is voor hem super goed! Alles is relatief!

één jaar geleden

Mijn zoon was met 15 maanden ook 75cm. Hij is nog steeds een kleintje. Hij heeft wel grote voeten en komt uit een lange familie, dus denk dat het wel goed komt 😂 Het valt mij ook op in de omgeving dat hij vaak de kleinste is zeker als jongetje. Doordat hij nog niet goed praat wordt hij ook stuk jonger geschat. Mijn zoon is nu 2 jaar en 2 maand en 85 cm. Als hij gewoon zijn lijntje volgt is er niks aan de hand. 😊 Die groeispurt komt echt wel een keer. Probeer het los te laten 😊

één jaar geleden

Mijn dochter was met 14 maanden 75,5 cm. Ze groeit prima op haar eigen lijntje, gewoon wat klein. Helemaal prima. Nu is ze 2,5 en zit ze net in maat 92.

één jaar geleden

mijn zoontje 14 maand ook 76 cm zat prima op zn lijntje

één jaar geleden

Bijna 18 maanden en 75 cm

één jaar geleden

Ik weet niet hoelang mijn kindje toen was. Maar is nu 2 jaar en zit in maatje 80,dus ook geen groot kindje

één jaar geleden

Hier ook een klein jongetje. Ik hou alle metingen bij. Hij is inmiddels bijna 2.5 jaar en nog steeds niet groot en zwaar. Zolang hij goed ontwikkeld en energiek is, maakt onze kinderarts zich niet al te veel zorgen. Wel onder controle voor de zekerheid.

één jaar geleden

Reactie op BabyBun

Hier eentje van 18 maanden en 75cm. Ook een jongetje. Lopen bij kinderarts, ...
Ik ben dan ook wel benieuwd wat het gewicht is, als je dat wilt delen. Mijn kindje is ook licht maar mijn zorg zit meer in de lengte. Maar geen kinderarts betrokken ofzo. Waarom bij jullie? 😊

één jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Ik wou dat ik het wat meer los kon laten

één jaar geleden

Reactie op Sprookje

Hier ook een klein jongetje. Ik hou alle metingen bij. Hij is inmiddels bij ...
Wat lief dat je wil delen! Waarom onder controle bij de kinderarts? Mijn kindje is kleiner en lichter, maar niks gehoord daarover

één jaar geleden

Mijn zoontje was met 15 maanden ook maar 78 cm. Nou ben ik zelf ook maar 1,50 dus verwacht niet dat het een reus word maar ik maakte me daar ook zorgen over. Helemaal niet erg zei het consultatiebureau. Nu is hij net 4 jaar en inmiddels 1,02 cm en valt het helemaal niet meer op.

één jaar geleden

Ja hier een dochtertje van 15 mnd met 74 cm en 8 kilo. Wel als prematuur geboren. Doet verder alles zoals jouw zoontje 😊

één jaar geleden

Ons zoontje is ook niet groot. 2 jaar en net geen 90 cm. Maar dit klopt helemaal bij ons. Wij als ouders zijn beide 1,67 (klein) dus ja zou raar zijn als we een grote baby hebben. De grap is dat we omringt zijn door mensen die wel lang zijn en dus hun kinderen ook 😅 Dus in gemiddelde zit ie best oké qua lengte (en gewicht) alleen bij ons op t dorp is t een ukkie. Klein is dus ook wel relatief en zo lang ze bij cb of ergens anders er geen heisa over maken dan is t goed.

één jaar geleden

Reactie op Kleinmaargroot

Wat lief dat je wil delen! Waarom onder controle bij de kinderarts? Mijn ki ...
Onder controle gekomen omdat z'n gewicht niet snel genoeg mee gaat, hij echt extreem veel sliep tot een paar maanden terug 19 uur per dag de meeste dagen. De momenten dat hij wakker was gebruikte hij volledig om te ontwikkelen en nam geen rust zeg maar. Toen pas achter gekomen dat hij koemelkeiwit allergie heeft. Nou ja heel traject gehad. Inmiddels doet hij het super met nog maar 1 slaapje overdag (wel 3 uur lang) hij heeft bijvoeding om z'n energie op pijl te houden. Maar aankomen op is nog steeds maar 100gram per maand gemiddeld. Terwijl hij dus wel groeispurten maakt in lengte, maar gewicht komt niet mee, dus feitelijk gezien wordt hij steeds lichter in verhouding. En niemand weet waarom. Gezien hij goed ontwikkeld wordt er niks meer mee gedaan verder maar wel onder controle om te zien dat hij niet te ver gaat afwijken.

één jaar geleden

Als hij volgens het CBR goed groeit en zelfs in het groene gedeelte valt, waarom vind je het dan zorgelijk vraag ik me af? Mijn zoontje groeit in zijn eigen lijn goed maar is ook niet lang (tenminste: nu nog niet). Wij zijn beide niet lang en Turks (sowieso kleiner dan Nederlanders), maar zolang zijn lijn goed is, is het prima toch?

één jaar geleden

Hier ook twee kleine meisjes met extra controles op het bureau. Ze zijn in principe wel in verhouding, al hebben ze flinke groeispurten. De jongste was met ongeveer 14 maanden 76 cm en 8.8 kg. Nu is ze bijna 17 maanden en nog rond de 9,5 kilo en nog geen 80 centimeter. Haar grote zus had vergelijkbare formaten en is nog een kleintje. Zolang ze genoeg energie hebben en zich goed ontwikkelen is het niet zo'n punt. Wij moeten het wel in de gaten houden. Een keer goed ziek en ze vallen dan ook meteen flink af. Vorig jaar zelfs even een dagje in het ziekenhuis geweest met de oudste, aangezien ze te snel gewicht verloor dat ze niet kan missen, twee dagen spugen en slecht eten..

één jaar geleden

Reactie op Kleinmaargroot

Ik ben dan ook wel benieuwd wat het gewicht is, als je dat wilt delen. Mijn ...
Hier kinderarts omdat hij ook bizar veel ziek is en daarbij begon af te vallen (gewicht bleef lang steken op 8,5 kg). Maar inmiddels komt hij eindelijk weer wat aan met hulp van diëtist. Nu 9,5 kilo. Nog steeds te weinig voor zijn curve maar de goede kant op. Ze wilden ivm ziekte, gewichtsverlies en trage lengtegroei controleren of er niks anders aan de hand is.