5 Reacties

2 jaar geleden

Pubers kunnen wel een keer met een uurtje minder slaap toe. Zou het gewoon uitproberen. Wel buiten de toetsweken natuurlijk.

2 jaar geleden

De andere kinderen zijn oud genoeg om dit te snappen. Dus gewoon even uitleggen dat het een paar nachten drama gaat worden, maar dat dat voor iedereen uiteindelijk beter is. Als het echt te erg wordt kunnen ze misschien op een andere kamer 'logeren'.

2 jaar geleden

Ik snap jouw man wel een beetje. Het lijkt mij ook niet zo gezellig na ruim 2 jaar. Ik denk dat je toch moet gaan proberen dit patroon te doorbreken. Een slaapassociatie wordt vanzelfsprekend alleen maar sterker als een kind gevoed wordt in wat hij/zij wil (elke avond samen in slaap vallen en in de nacht rond 3u bv en bij jullie verder slapen). Je oudere kinderen moet zich maar even voorbereiden op een aantal slechtere nachten. Je kunt uiteraard rekening houden met de periode (geen toetsweek oid) waarin je dit gaat aanpakken.

2 jaar geleden

Je partner heeft trouwens niet het recht om jou iets te verwijten vind ik. Dat jullie zoon niet alleen gaat slapen is ook zijn verantwoordelijkheid. En hij zal dan ook samen met jou energie moeten steken in het aanleren van zelfstandig slapen.

2 jaar geleden

valt hij overdag wel zelfstandig in slaap? Want als het overdag wel beter gaat, denk ik dat je zoontje het in principe wel kan savonds?maar dat hij nu in de avond en nacht het patroon gewend is zoals het nu is. En tip zou zijn… probeer het eens. En trek daar meerdere dagen voor uit, zodat je zoontje ook de kans krijgt om het te leren. En misschien werkt de chair methode voor jullie of misschien toch weglopen en Max 10-15 minuten huilen kijken hoe dat verloopt. Bij onze dochter bleven we er tot ze 10 maanden was ook savonds bij. Tot we merkten dat dat half uur duurde.. er bij zitten vond ze te gezellig dus we zijn echt actief gaan weglopen. En m’n tip: oordoppen voor de andere kinderen in huis.