Wie heeft er tips?

Cinena
één maand geleden
Volgen
Ons zoontje van ruim 2 is een nakomertje, we hebben 4 pubers (17, 15, 13 en 12) en een pleegdochter van 7. Hij is een gevoelig jongetje met een sterkte wil. Doorslapen heeft hij in totaal een nacht of 3 gedaan. Eigenlijk roept hij mij iedere nacht rond een uur of 3 en dan slaapt hij tussen ons in verder, na een slokje borstvoeding. 'S avonds valt hij alleen in slaap als ik hem naar bed breng. Meestal lig ik een half uurtje bij hem (hij slaapt in een groot bed) en kan dan naar beneden. Ik vind het eigenlijk wel prima zo, ik kan alleen nooit weg 's avonds. Maar mijn man begint te mopperen. Hij vindt het niet gezellig dat ik 's avonds later naar beneden kom en verwijt mij dat onze zoon niet alleen gaat slapen. Zo voelt dat voor mij ook wel een beetje, dat het mijn schuld is. Ik weet alleen niet goed hoe ik het anders had moeten doen.. Onze andere kinderen sliepen met een maand of 3/4 door. Bij de jongste heb ik van alles geprobeerd, niks lijkt te helpen. Nu is het ook nog zo dat 2 van onze dochters in de kamer naast hem slapen. Hem even laten huilen 's nachts (als ik de chair methode uit wil proberen en naast hem ga zitten gaat hij dat waarschijnlijk niet zonder protest accepteren) zal er voor zorgen dat de meisjes wakker worden, die moeten gewoon weer naar school de volgende dag en leren voor toetsen enz). Ik weet gewoon niet hoe ik het anders kan aanpakken met slapen. Misschien iemand tips?
Reageer
Typ hier je reactie
5 reacties
Ber22
één maand geleden
Pubers kunnen wel een keer met een uurtje minder slaap toe. Zou het gewoon uitproberen. Wel buiten de toetsweken natuurlijk.
Dame
één maand geleden
De andere kinderen zijn oud genoeg om dit te snappen. Dus gewoon even uitleggen dat het een paar nachten drama gaat worden, maar dat dat voor iedereen uiteindelijk beter is. Als het echt te erg wordt kunnen ze misschien op een andere kamer 'logeren'.
Zwaantjee
één maand geleden
Ik snap jouw man wel een beetje. Het lijkt mij ook niet zo gezellig na ruim 2 jaar. Ik denk dat je toch moet gaan proberen dit patroon te doorbreken. Een slaapassociatie wordt vanzelfsprekend alleen maar sterker als een kind gevoed wordt in wat hij/zij wil (elke avond samen in slaap vallen en in de nacht rond 3u bv en bij jullie verder slapen). Je oudere kinderen moet zich maar even voorbereiden op een aantal slechtere nachten. Je kunt uiteraard rekening houden met de periode (geen toetsweek oid) waarin je dit gaat aanpakken.
Zwaantjee
één maand geleden
Je partner heeft trouwens niet het recht om jou iets te verwijten vind ik. Dat jullie zoon niet alleen gaat slapen is ook zijn verantwoordelijkheid. En hij zal dan ook samen met jou energie moeten steken in het aanleren van zelfstandig slapen.
PLGBRS2020
één maand geleden
valt hij overdag wel zelfstandig in slaap? Want als het overdag wel beter gaat, denk ik dat je zoontje het in principe wel kan savonds?maar dat hij nu in de avond en nacht het patroon gewend is zoals het nu is. En tip zou zijn… probeer het eens. En trek daar meerdere dagen voor uit, zodat je zoontje ook de kans krijgt om het te leren. En misschien werkt de chair methode voor jullie of misschien toch weglopen en Max 10-15 minuten huilen kijken hoe dat verloopt. Bij onze dochter bleven we er tot ze 10 maanden was ook savonds bij. Tot we merkten dat dat half uur duurde.. er bij zitten vond ze te gezellig dus we zijn echt actief gaan weglopen. En m’n tip: oordoppen voor de andere kinderen in huis.