41 Reacties

10 maanden geleden

Als wij maar kort in de auto zitten, dan laat ik de jassen van mijn kinderen aan. Maar als we een lange rit hebben, dan doe ik de jassen wel uit als ze zitten.

10 maanden geleden

Beetje afhankelijk van het weer. In de regel zonder jas in de autostoel en dan heeft hij een fleecekleed en doe ik de jas buiten weer aan. Is het een korte rit en regent het pijpenstelen dan laat ik hem soms wel aan.

10 maanden geleden

Ik vraag me dit dus ook af hè. Want dan heeft je kindje geen jas aan in de auto; oké prima dat is warm na een tijdje. Maar dan moet je naar buiten. Deur gaat open, kou naar binnen. Kind in jasje hijsen. Dat kan toch niet goed zijn die wisselingen qua warmte? 😬 of ben ik nou gek

10 maanden geleden

Ik doe meestal haar winterjas over haar heen als dekentje. Bij een langere autorit krijgt ze een lekker vest aan en een dekentje mee. Vorig jaar deed ik haar ook wel eens zo'n kolsjaal met voor en achterkant aan in de auto. Jas gewoon vlot aantrekken vlak voordat je je kind uit de auto haalt.

10 maanden geleden

Ik sla altijd een lekker dekentje om mijn dochter heen als we vanuit huis naar de auto lopen. Daarna leg ik datzelfde dekentje over haar beentjes in de auto 😊

10 maanden geleden

Hele kleine stukjes, bijvoorbeeld naar de gastouder (5-10 min) dan houdt ik de winterjas aan. Kinderen zijn wel al 3 en 5 jaar. Gaan we langere stukken rijden. Sowieso langer als er kwartier dan doe ik de winterjas over ze heen tot het lekker warm is in de auto

10 maanden geleden

Kleine ritjes idd met jas aan, als we verder weg gaan doe ik de auto alvast aan zodat de auto warm is. Dan snel dochter erin en gaan. Een deken in de auto kan ook, zo blijft ze warm

10 maanden geleden

Ik laat de winterjas uit in de auto, wel een deken over hem heen. Bij het uitstappen de jas weer aan (tenzij we binnen enkele tellen binnen zijn).

10 maanden geleden

Reactie op Lisette3103

Ik vraag me dit dus ook af hè. Want dan heeft je kindje geen jas aan in de ...
Waarom zouden wisselingen in temperatuur niet goed zijn, denk je?

10 maanden geleden

Wij doen hem een wollen vestje aan onder de winterjas, de winterjas gaat hier altijd uit, geen uitzonderingen. Een enkele keer wil hij de jas omgekeerd terug aan maar die keren kan ik op 1 hand tellen (zoon is 2,5j nu). Hij kent dit zo goed dat hij intussen zelf al zijn jas begint uit te doen van zodra hij in zijn autostoel zit.

10 maanden geleden

Onze zoon gaat absoluut niet met winterjas in de auto. Een ongeluk is zo gebeurd. Ook als je net vijf minuten in de auto zit. In dit soort situaties bestaat er geen enkel verschil tussen kort of lange ritten. Ik til hem in de ochtend vlug in de auto en daar ligt standaard een deken. De jas gaat aan als ik wat verder moet parkeren bij het kdv. Mocht ik voor de deur kunnen staan, dan sla ik de jas vaak even om. Ik sta met drie stappen binnen. Als wij naar oma gaan, dan gaat hij altijd in pyjama. Daarover draagt hij dan een onesie.

10 maanden geleden

Reactie op Lisette3103

Ik vraag me dit dus ook af hè. Want dan heeft je kindje geen jas aan in de ...
Kou is geen virus en word je dus niet ziek van. Het maakt je wel vatbaarder, maar je kan geen virus oplopen door alleen kou te lijden.

10 maanden geleden

Hier ook nooit winterjas aan in de auto. Jas aan na de autorit.

10 maanden geleden

Een poncho is hiervoor heel handig. Als je kan breien kan je er zelf 1 maken. Of een wollen vest of mantel jasje.

10 maanden geleden

Ook met korte ritjes kan je een ongeluk krijgen. Onze dochter heeft in de auto een Engel Natur jasje aan. Die is dun genoeg om veilig in de autostoel te kunnen, maar wel lekker warm door de wol. Als het echt koud is krijgt ze er nog een dekentje overheen. Het stukje naar en van de auto doen we in het dekentje gewikkeld, en anders in de kinderwagen met dikke voetenzak.

10 maanden geleden

Mijn man heeft een keer binnen drie minuten van wegrijden van huis een aanrijding gehad met een RAM die niet uitkeek. Dus het risico van kleine ritjes neem ik absoluut niet. Wij doen haar een vestje aan en in een voetenzak. Dat houdt haar warm genoeg

10 maanden geleden

Ik heb een fleecejasje die mijn dochter aan heeft in de auto. Winterjas is echt te dik/onveilig voor in de auto.

10 maanden geleden

Ik doe de jas om haar heen als we naar de auto lopen en daarna over haar heen als ze vast zit. Voor de koudere dagen zou ik nog een dekentje bij de deur leggen zodat we die pakken. Maar absoluut niet met winterjas in de auto, dan kan je net zo goed de Riempjes los laten

10 maanden geleden

Mijn dochter heeft een Engel wolfleece jasje en Disana wollen jasje voor in de auto, kun je zien als een soort vesten. Andersoortige jas gaat pas aan na een autorit.

10 maanden geleden

Engel Natur jasje heeft hij aan. Is warm genoeg voor hem Zelf dragen we ook geen winterjas in de auto. Toen hij nog kleiner was deden we een dekentje. Maar dan tilden we de MaxiCosi natuurlijk nog de auto in.