8 Reacties

één jaar geleden

Hier ook een lastige eter (sinds ze een maand of 14 was al). Nu 2,5 en nog zeer wisselend en altijd kleine hoeveelheden. Wat op het moment werkt (soms/meestal): een vakjes bord en dan zelf van alles wat op laten scheppen. Toevallig hadden wij nog gourmetborden in huis en die vindt ze geweldig. Ze eet in principe nu overal een hap of meer van. Dan is het klaar, maar soms eet ze ineens meer! Ook wil ze het liefst elke dag buiten eten (dat kan natuurlijk niet). Spelenderwijs krijgen we er steeds weer wat in (spaghetti gaat ze verven in de saus, samen met mozzarella en augurk etc), aardappelen krijg ze in grote stukken aan een vork, 'lolly'. Vlees heeft ze nooit geweldig gevonden, dus daarom maar een keer een plak worst tussendoor. Kaas idem. We hebben al wel geleerd, ze eet zoveel ze wil. Als ze maar wat eet. Zelfs de 3 p's gaan er hier vaker niet dan wel in. We hebben wel het geluk dat ze gek is op brood (dat ging ook een periode erg slecht, maar nu veel beter), hoe donkerder hoe beter. Zo krijgt ze tenminste wel genoeg binnen op een dag. Hopelijk gaat het snel beter!

één jaar geleden

Fruit wisselt ze ook erg in trouwens. Ze is op het moment gek op aardbeien, dus heb al flink wat planten ingeslagen, kan ze mooi zelf plukken straks! Dat vindt ze ook geweldig (moestuin/zelf eten verbouwen en zien groeien in het algemeen).

één jaar geleden

Geen gouden tip! Mijn zoontje had ongeveer hetzelfde. Hij had alles en ineens bijna niets meer behalve de p's en worstjes. Bij het cb zagen ze zijn gewicht ook echt dalen in de curve. En dan ineens: we waren in een Mexicaans restaurant en wij hebben verschillende dingen op zijn bordje gedaan om te proeven en hij zei "jammie dat is lekker" en sindsdien eet hij echt alles, groente, fruit, vis, vlees. Het maakt echt niet uit wat we op zijn bord doen behalve stamppot en aardappelpuree! Ik denk dat het voor peuters een beetje een controle probleem is. Ze kunnen over bijna niks zelf beslissen behalve wat er in het mondje gaat! Heb geduld bied aan en zoals je al zei maak geen strijd en misschien gaat het ineens weer goed.

één jaar geleden

Mijn zoontje is inmiddels 4,5 jaar en lust sinds zijn 2de bijna niks. Op brood alleen pasta, appelstroop en sinds kort hagelslag... qua fruit af en toe een paar hapjes banaan en qua groente alleen spinazie. Verder chips en koek, maar geen snoep. Hij loopt bij de diëtist voor vermoedelijke ARFID eetstoornis/voedingsstoornis.

één jaar geleden

Je hebt het vast al geprobeerd hoor, maar ik noem het toch even: al eens geprobeerd meerdere dingen te maken en haar zelf te laten kiezen? Zelf opscheppen ook. Verder geen tips, zit zelf niet in die situatie

één jaar geleden

Herkenbaar! Mijn zoontje is net vier en was ook zo'n slechte eter tot 3,5 jaar. Toen hij baby was at hij juist alles wat los en vast zat. Ik denk dat het bij mijn zoontje vooral karakter is, zelf beslissen. Hier hebben een aantal dingen verandering gebracht: Zelf helpen met groenten snijden en koken. Compleet met koks outfit, vindt hij helemaal geweldig. Maar ook zelf inderdaad laten kiezen, van de groenten (hier eten ze nagenoeg alleen rauwe groenten; komkommer, paprika, wortels etc.) zelf kiezen en dan beginnen met één of twee. Daarnaast gewoon de dingen op bord die hij graag eet. En niet dwingen inderdaad, maar er komt pas weer iets op zijn bord wat hij graag lust als hij de groentjes op heeft. In het begin weigerde hij het dan op te eten, dan ook prima, maar nu eet hij het op. Soms doen we dat ook met toetje. Veel meer groentjes eten is soms honing in de yoghurt, anders kaal. Nu eet hij het ook wanneer hij het in de broodtrommel mee naar school krijgt. Moestuin doet hier ook wonderen! En soep lust hij ook de laatste tijd... dat is wel beetje onder dwang gegaan haha vooraf van een maaltijd... eerst paar slokjes en nu vindt hij bijvoorbeeld tomatensoep en pompoensoep lekker! Weet niet of je er wat aan hebt... Ieder kind en gezin is anders... Wel veel succes gewenst! En uiteindelijk komt het echt wel goed, klinkt cliché maar wel waar....

één jaar geleden

Misschien werkt een monkey platter? Dan kan ze zelf kiezen wat ze wil. Langzaam verander je dan de keuzes die ze krijgt naar meer variatie en bv gezondere keuzes. Of als ze pannenkoeken krijgt daar bv iets van fruit of groenten in verwerken.. Koekjes bakken en daar ook iets gezond in verwerken. Sowieso werkt het misschien om haar te betrekken bij het koken. Zelf gemaakt is wellicht ook leuk om op te eten. Samen eten.. als zij fruit krijgt, zelf ook wat nemen. Goed voorbeeld doet goed volgen.. Zo maar wat ideetjes die misschien kunnen helpen...

één jaar geleden

Bedankt voor jullie input! Ik ga haar proberen te betrekken bij het koken en groente uitzoeken etc. Zal ook zo’n vakjes bord/schaal introduceren👌🏼 ik hoor meer dat het vaak rond de 4 jaar beter gaat maar nog een jaar vind ik best lang 😂 Thnx!