12 Reacties

één jaar geleden

Hoe snel sta je naast zijn bed. Het duurt namelijk even voor ze weer uit zichzelf in slaap vallen. Krijgt hij dan ook nog eten of drinken of is het puur jouw aanwezigheid?

één jaar geleden

Is het bij elk slaapje of bij de dutjes? Iets meer context is helpend 🤗

één jaar geleden

Reactie op Lisette3103

Is het bij elk slaapje of bij de dutjes? Iets meer context is helpend 🤗
Het is bij elk slaapje zo. Als ik wil dat hij overdag langer dan driekwartier slaapt moet ik samen met hem een dutje doen. Dan slaapt ie wel door omdat ie mij naast hem ziet liggen zodra hij wakker wordt. Maar samen slapen lukt niet altijd omdat ik parttime werk. In de avond wordt hij ongeveer 2 tot 3 uur nadat ie in slaap viel wakker en wilt met mij of papa verder slapen anders is ie niet te troosten.

één jaar geleden

Reactie op newmommy😍

Hoe snel sta je naast zijn bed. Het duurt namelijk even voor ze weer uit zi ...
5 min houd ik aan. Soms valt ie weer in slaap, om weer na een halfuur tot driekwartier wakker te worden en te huilen. Dan slaapt ie niet meer. Hij krijgt soms water als ie overdag weinig had gedronken. Meestal niks. Als ie bij ons op bed ligt is ie weer happy.

één jaar geleden

Een slaap associatie aanleren naast jullie zelf. dus bv een knuffel of doekje meenemen als jullie hem weer in slaap krijgen overdag of s avonds. Telkens dat knuffeltje geven dan. Wat hier weleens werkt is via de babyfoon praten. "mama is er wel, ga maar lekker liggen en slapen". Werkt niet als ze overstuur is overigens. Verder; consequent zijn. Je zoontje snapt echt al wel veel op die leeftijd.

één jaar geleden

Reactie op MissB92

Het is bij elk slaapje zo. Als ik wil dat hij overdag langer dan driekwarti ...
Rond de 18 maanden zit er weer een piek in de verlatingsangst. Dus ik denk dat je hem daar aan kunt linken. Is in de avond toch samen slapen geen optie? Heel ongezellig voor elkaar en intensief maar je kleintje (en jullie) moeten hier even doorheen 😬

één jaar geleden

Reactie op MissB92

5 min houd ik aan. Soms valt ie weer in slaap, om weer na een halfuur tot d ...
Ik zou niet zo lang wachten. 5 minuten is voor zo’n kleintje een eeuwigheid denk ik dan. Als je gelijk naar boven loopt en hem weer in slaap helpt dan is hij nog niet helemaal wakker.

één jaar geleden

Reactie op Lisette3103

Ik zou niet zo lang wachten. 5 minuten is voor zo’n kleintje een eeuwigheid ...
Dat is ons dus nooit gelukt. Hij wordt altijd in 1 keer wakker en staat gelijk op en begint met schreeuwen alsof hij heeft gedroomd dat de kip nog in de oven staat 😂 je zou denken dat wanneer hij in zijn eentje vredig in slaap valt hij ook zo wakker zou worden maar nee 🤷🏻‍♀️ pas als je met hem weer samen in bed ligt wordt hij rustig en begint met zijn of mijn haar te friemelen en valt weer in slaap. We nemen hem voor nu gewoon bij ons in bed maar dan zit je wel vast aan het bed omdat hij heel beweeglijk is in zijn slaap en we bang zijn dat hij zo op de grond ligt. Zelfs met de camera aan durven we niet met een gerust hart hem op ons bed te laten slapen 😂

9 maanden geleden

Reactie op MissB92

Dat is ons dus nooit gelukt. Hij wordt altijd in 1 keer wakker en staat gel ...
Zou ik mogen vragen of het gelukt is om dit patroon te doorbreken? Wij hebben een zoon van 22 maanden welke precies hetzelfde patroon heeft. Zowel overdag als in de avond zelfstandig in slaap vallen, maar zodra hij wakker wordt kan hij niet meer slapen en gaat hij staan en zitten huilen in zijn ledikant. Hem troosten in zijn kamer zorgt voor nog een groter drama dus eindconclusie wij nemen hem mee in ons bed waarna hij wel tot 6 uur doorslaapt.

9 maanden geleden

Reactie op Jensss

Zou ik mogen vragen of het gelukt is om dit patroon te doorbreken? Wij hebb ...
Nee hij valt zelfstandig in slaap maar bepaalt zelf of hij lang of kort slaapt in de middag. Weer terugslapen na een korte dutje van 30-45 min zit er niet in. Dus dan gaat ie eerder naar bed in de avond. En in de avond wordt ie meestal ook wakker ergens in de nacht (soms na 4 uur soms na 6 bijv) en dan nemen we hem tussen ons in en slaapt ie verder tot de ochtend. Heb het maar zo geaccepteerd 🤷🏻‍♀️ Het enige verschil is dat hij niet meer als een gek krijsend wakker wordt maar meer jammerend/roepend.

9 maanden geleden

Reactie op MissB92

Nee hij valt zelfstandig in slaap maar bepaalt zelf of hij lang of kort sla ...
Aaah wat vervelend. Maar inderdaad ik begrijp dat jullie het geaccepteerd hebben, dat is het punt wat wij ook een beetje bereikt hebben. In de hoop dat het ooit goed zal komen. Gecontroleerd laten huilen is hier ook niet echt de oplossing, dan valt hij eindelijk in slaap en na een kwartier kun je weer van voor af aan beginnen. Stiekem had ik de hoop op een gouden tip haha!

9 maanden geleden

Reactie op Jensss

Aaah wat vervelend. Maar inderdaad ik begrijp dat jullie het geaccepteerd h ...
Dit doet ons kind dus ook. Valt ie weer in slaap na even huilen en wordt kort daarna weer wakker. En dan begint ie wel echt boos te huilen. Helaas geen gouden tip 🥲