8 Reacties

8 maanden geleden

Ik zou zeggen, begin met de basics: een kant en klare mix van Dr Oetker. Dan krijg je wat handigheid in het gebruik van je oven etc. Een youtube kanaal wat ik fantastisch vind op alles wat bakken is, is dat van Claire Saffitz: https://youtube.com/@csaffitz?si=qSRrq3t7B4qnxMP4 Zij legt alles (wel in het Engels) ontzettend goed uit, ook met de waarom bij veel dingen. Ze heeft ook kookboeken, deze vind ik enorm fijn. Veel recepten en uitleg met zowel eenvoudig als complex (en dat ook duidelijk aangegeven). Ik heb de Engelstalige, maar ik zie dat er een Nederlandse variant is: https://www.bol.com/nl/p/banketbakker/9300000029640828?referrer=socialshare_pdp_androidapp Gebruik in elk geval zeker in het begin recepten. Bakken komt vaak vrij precies qua hoeveelheden, waar je met koken sneller/makkelijker dingen op gevoel kan doen. En het hoeft echt niet moeilijk te zijn! Je kan het zo gek en moeilijk maken als je zelf wilt 😁

8 maanden geleden

Misschien handig om te weten: wat kan/doe je op dit moment al? Al wel eens een gewone cake gebakken met boter, eieren en suiker? Of iets vergelijkbaars?

8 maanden geleden

Bakken is een superleuke hobby, en gelukkig niet heel moeilijk om te starten 😁 Je zou kunnen beginnen met de bakbijbel (ook andere baksels) of de taartenbijbel, hier staan allerlei recepten in, en zo kan je rustig gaan oefenen. Daarnaast is ook de instagram en de site van rutgerbakt een echte aanrader. Als je uiteindelijk wil gaan decoreren met botercreme of fondant kun je op YouTube hele leuke en makkelijke filmpjes vinden, maar dat zou ik pas later doen, als je de basis wat onder de knie hebt.

8 maanden geleden

En is je ambitie om mooie gedecoreerde taarten te maken of gewoon iets smakelijks voor de visite ?

8 maanden geleden

Leuk! Het start allemaal met goede spullen Heb je een bakwinkel in de buurt? Daar liep ik echt bijna wekelijks naar binnen🫣 Eerst maar eens goede biscuit leren bakken. Makkelijkst is dat met een goede mix van de bakwinkel. Ik vind een rond bakblik fijn, omdat een ronde taart redelijk prima afwerkt. En dan snijden met zo'n speciale taartsnijder, in 2 of 3 lagen. Onderste laag op draaiplateau leggen. Per laag vullen met botercreme spuiten op de buitenste cirkel tegen doorlopen, binnenin de gewenste vulling. Laag erop en weer vullen, bovenkant erop. Zowel voor vulling als voor botercreme zijn ook mooie mixen te koop bij de bakwinkel Je basis staat Als je nu licht botercreme op de buitenkant smeert en dat met je paletmes en schraper strak tegen de biscuit afsmeert heb je een naked cake. Mooie deco van bijv chocolade, vers fruit et voila, je eerste taart staat 😍 Wil je fondant of marsepein afwerking? Dan het afsmeren met iets dikkere laag crème, fondant heel dun uitrollen op wat bloem en liefdevol over je taart draperen. Kleien met de fondant voor de afwerking Eigenlijk is het vooral een kwestie van durven, starten, en doen. Smaak is het belangrijkste! De afwerking komt echt met de tijd. En dan ontdek je ook wat je leuk vindt om te doen en wat je evt nog nodig hebt. Ik zou zeker niet van tevoren veel geld uitgeven aan stekers etc, die koop je pas als je ze mist

8 maanden geleden

Ik ben fan van de recepten van Rutgerbakt. Als ik zijn recepten gebruik, mislukt er bijna nooit iets. Daarnaast: bakken is, anders dan koken, een precies werkje. Zorg dus voor de juiste maatschepjes en weeg en meet alles goed af. :)

8 maanden geleden

Hoi, wat leuk! Ik bak ook graag en maak veel taarten voor verjaardagen. Kijk is op de site van lauras bakery daar staan zoveel leuke recepten op en helemaal njet moeilijk. Er staan ook veel tips bij . Je mag me altijd een privé berichtje sturen😊

8 maanden geleden

Bij de Xenos hebben ze ook veel dingetjes voor bakken en taarten decoreren, is niet zo heel duur, dus misschien handig om daarmee te oefenen. En zelf nog nooit gedaan, maar bij de Hema hebben ze soms ook leuke bakmixen met decoratie etc. De bibliotheek heeft vaak ook veel bakboeken te leen.