19 Reacties

één maand geleden

Er zijn ook leuke boekjes over op t potje/wc gaan. Die waren hier een perfecte inleiding voor de zindelijkheid.

één maand geleden

Met je dochter samen mooi ondergoed uitzoeken en uitleggen dat dat gedragen wordt zonder luier

één maand geleden

Ikea potje is super fijn, bij ons mocht ze na elke ker op het potje plassen een sticker plakken. Uiteindelijk heeft ze dit op het potje geplakt en nu heeft ze een paw patrol potje ;) dus mijn tip: zelf leuk versieren!

één maand geleden

IKEA potje is inderdaad erg fijn. De inzet kun je makkelijke leeggieten en omspoelen, ook bij een kleine kraan/wastafel. We hadden eentje beneden en boven. Nu is er eentje verhuisd naar opa en oma. Hier was het afwisselen met toilet op een andere plek trouwens geen probleem. Hij vond het juist wel interessant om de verschillende wc’s te ontdekken. Vooral op vakantie in de restaurants. 😅 Succes!

één maand geleden

Ik ben fan van de zindelijkheidsbox dochter was binnen een week zindelijkheid

één maand geleden

Wij hebben onze beide kinderen zindelijk gemaakt volgens het principe van de zindelijkheidsbox. Wel met een potje. Tip:koop een potje waarvan je de inleg eruit kan halen om plas en vooral poep in de Wc te kunnen ledigen. Onze dochter is 2 jaar en 3 maanden en dus sinds 2 weken zindelijk. Ik had 2 dagen verlof gepakt om intensief met haar bezig te zijn. Dat was op donderdag en vrijdag en op zaterdag was ze er al mee weg. Poep is nog wel eng maar lukt meestal wel. Stickers waren bij beide kinderen geen succes. Ik heb ze zindelijk gemaakt met smarties 😜. Na een plasje en groot applaus kreeg ze ook een stuk of 5 smarties. Ik weet het … loedermoeder. Maar wel een loedermoeder met een zindelijk kind 😉

één maand geleden

Een potje zorgt voor een betere houding om te ontlasten (plas en poep) doordat de benen goed ondersteund worden. Ze groeien er sowieso ook wel weer uit 😁 Zelf ook fan van het ikea-potje met losse inzet, nemen wij overal mee naartoe. Tactiek was die van "enkele dagen thuisblijven met de grote blote billenshow"

één maand geleden

Reactie op 2lievekindjes

Wij hebben deze ook. Onze zoon vind hem geweldig en vanaf een jaar doet hij er af en toe al een plasje of een poepje op. Hij begint nu meer en meer aan te geven dat hij gepoept heeft. Van de zomer gaan wij aan de gang als het mooi weer is zonder broek met het potje.

één maand geleden

Die van IKEA met losse inzet hebben wij ook, heel fijn is die! En de overgang naar de wc ging bij ons bij beide eigenlijk wel vanzelf, hebben daar nooit heel veel fuss over gemaakt, maar potje staat al maand in een hoek.

één maand geleden

Juist een potje geeft een fijn stevige houding en is dus veel minder spannend dan die grote wc.

één maand geleden

Ik twijfel om de zindelijkheidsbox aan te schaffen!

één maand geleden

Reactie op Ieris

Ik twijfel om de zindelijkheidsbox aan te schaffen!
Ik ook Maar tegelijk weet ik ook niet of het het geld waard is. Wat zit er dan in wat je niet thuis al zou hebben???

één maand geleden

Reactie op Hannelore13

Ik ook Maar tegelijk weet ik ook niet of het het geld waard is. Wat zit er ...
De box zelf geeft vooral veel tips. Het principe is pamper uit en onderbroek aan. Behalve bij slapen dan! En de eerste dagen laat je je kind extra veel drinken zodat het zo vaak mogelijk moet plassen. Hoe meer succes, hoe sneller ze het snappen. Na 3 dag is het ook echt de bedoeling dat je je kindje zelf laat aangeven dat jij moet plassen. Dus niet te veel vragen: “moet je plassen?”. Sowieso werkt dat vaak averechts bij een 2-jarige met een geheel eigen willetje 😜. Maar bijvoorbeeld wel : ‘jij zegt het wanneer je moet plassen? Broekje moet droog blijven’. Ze moeten dus leren herkennen wat die aandrang is en daarnaar handelen. Zij trainen ook op beetje bij beetje plas langer ophouden maar bij mijn 2 kinderen ging dat vanzelf al heel goed. Verder zitten er veel stickers in en een plasdiploma. Ik vond mij dochter van 2 jaar een 3 maanden daar net nog wat jong voor. Voor mij was het de aanschaf wel waard omdat het je nog eens goed doet nadenken over je aanpak en ze je eraan herinneren om niet bijvoorbeeld op dag 5 al op te geven. Mijn zoon bijvoorbeeld had op dag 5 nog telkens dat hij begon te plassen in zijn broek. Ik wilde het bijna opgeven maar zij gaven aan dat je er dan bijna bent. En op dag 6 maakte hij ineens de klik en hij was ermee weg. Dochter was er op dag 3 al mee weg. Poepen hebben we hier extra beloond met chocolade paaseieren 🙃 vooral omdat ze dat doodeng vinden de eerste dagen. Veel succes!

één maand geleden

Reactie op Wensje-2022

De box zelf geeft vooral veel tips. Het principe is pamper uit en onderbroe ...
Dank je wel! Onze oudste drink enorm weinig, eerst maar eens uitzoeken hoe we hem wel meer kunnen laten drinken😅. Dat lukt nl al die tijd al niet

één maand geleden

Heb niet alle reacties gelezen. Maar wel goeie ervaring met de zindelijkheidsbox ! Wij hebben hem aangeschaft! Vonden het heel fijn dat we houvast hadden en tips. Maar ook dat we samen dezelfde aanpak hadden, en samen 1 aanpak! Eerste dag heel veel ongelukjes, maar ineens gaat de knop om ! Echt super fijn !!

één maand geleden

Onze dochter van 2 jaar is ook zindelijk door een potje wat geluid maakt (fisher price), zindelijkheidsbox en ontzettend veel belonen! Boekjes op de wc lezen, zingen etc. Succes!

één maand geleden

Die van mij wilde nooit op potje. Wel op wc verkleiner en met een krukje. Dus die zou ik wel aanschaffen. Mijn zoon van 6 is natuurlijk allang zindelijk, maar vindt die verkleiner nog steeds fijn. Ik heb hem bij ikea gekocht

één maand geleden

Reactie op Hannelore13

Dank je wel! Onze oudste drink enorm weinig, eerst maar eens uitzoeken ho ...
Tips voor plassen: waterijsjes, pudding, yoghurt. Dat helpt allemaal mee