100 Reacties

8 maanden geleden

Oh ik heb net het boek binnen! Mijn dochter is net 1.5 jaar oud en toont al enige weken interesse in de wc en het potje en zegt inmiddels "poepen!" En dan gaat ze op het potje zitten poepen (wel nog in de luier). Ben benieuwd wat de methode uit het boek brengt!

8 maanden geleden

En wat je vraag betreft, weet ik niet.

8 maanden geleden

Ik heb het boek niet, maar wel de podcast geluisterd 😀 Zodra ze een beetje goed zelfstandig kon zitten (8 maanden) zijn we begonnen met het potje en dat ging vanaf de eerste week super. Nu 15 maanden en ik heb de afgelopen 6 weken misschien 1 poepluier verschoond 🙏 Alle poep gaat op de pot. Veel plasjes gaan ook op de pot, maar meestal halverwege de dag nog wel een schone luier omdat die toch wat vol raakt. En snachts is de luier echt nog 100% nodig. Hoe wist je dat je de luier weg kon laten? Ik durf dat eigenlijk niet uit angst voor troep. Antwoord op je vraag heb ik niet, maar ik vraag me erg af hoe dat er uit ziet haha.

8 maanden geleden

Reactie op Pufje94

Ik heb het boek niet, maar wel de podcast geluisterd 😀 Zodra ze een beetj ...
Waar kun je die podcast vinden?

8 maanden geleden

Reactie op Pufje94

Ik heb het boek niet, maar wel de podcast geluisterd 😀 Zodra ze een beetj ...
In het boek staat dat uitgelegd. Als je je kindje regelmatig op het potje zet dan kan je de luier uitlaten. In het begin zullen er nog ongelukjes zijn maar na 4 weken zonder luier zouden ze volledig droog moeten zijn. Het is inderdaad wel een grappig zicht! Maar hij drinkt nu wel permanent zittend doordat hij al zo groot is, ik moet gewoon zorgen dat ik op gelijke hoogte met zijn potje geraak haha.

8 maanden geleden

Reactie op Yurtleven

In het boek staat dat uitgelegd. Als je je kindje regelmatig op het potje z ...
Hmm maar 4 weken lang ongelukjes in huis...? Hoe gaat mijn bank dat overleven? 🫠

8 maanden geleden

Waar kun je die podcast vinden?
https://open.spotify.com/episode/5I3493nVRYdhry60ZNDdam?si=gveMpRzeS0-tHYlKp8SWVA

8 maanden geleden

Reactie op Pufje94

Hmm maar 4 weken lang ongelukjes in huis...? Hoe gaat mijn bank dat overlev ...
Ja, ik weet het.. Op zich leer je zo wel heel snel zijn plasritme kennen waardoor je ook sneller kan anticiperen. En ik doe een tetradoek in zijn romper of onderbroek!

8 maanden geleden

Reactie op Yurtleven

Ja, ik weet het.. Op zich leer je zo wel heel snel zijn plasritme kennen wa ...
Nou net voor het eerst een uurtje zonder luier gedaan en dat bleef droog. Op zich logisch, want het was direct na een plas op de pot. En nu maar opbouwen 😀 Moet wel op zoek naar nieuwe broeken. Mijn dochter heeft al geen kont, en zonder luier blijft er echt niks over 😜

8 maanden geleden

Jaaaa! Ik heb de podcast geluisterd. Begonnen toen onze dochter ruim 1.5 jaar was. Ik vond het zo leuk om te doen! Zette haar op vaste tijden op de wc, meerdere keren per dag. Ze had het al vrij snel door. Dus pamper toen uit onderbroekje aan. Dan komen de ongelukjes en dan denk je, waar ben ik aan begonnen..... Maar ook telkens weer duidelijk uitleggen dan het op de wc hoort. Als we weg gingen deed ik haar wel zon instappamper aan. Maar thuis gewoon een majotje of legging. Ze voelt het dan ook goed 'lopen" met een ongelukje. Poepen deed ze wel vaak op de wc. Omdat ik haar vaste tijden kende, en na een scheet moest ik ook rennen met haar:) Maar ook wel 2 keer een ongelukje met poepie gehad, maar hoort erbij! Na maandje viel het kwartje helemaal (ook met zelf aangeven, mama cee) en ze is nu ruim een maand zindelijk. HEERLIJK, maar eigenlijk ook weer jammer omdat ik het oprecht leuk vond om te oefenen en te leren met haar! Veel aan de podcast gehad! Je vraag wat betreft bv tegelijk met potje. Ik weet er het antwoord niet op, maar denk wel dat het handig is dat je kindje idd wel leert om op het potje te gaan zonder de borst. Hij gaat echt wel een keer plassen op potje zonder tegelijkertijd te drinken, en dan denk ik dat het goed is dat hij te horen krijgt dat hij dat goed doet! Wel leuk dat je al zo vroeg begint! Succes en veel plezier ermee:)

8 maanden geleden

Ben wel benieuwd, klinkt leuk ! Maar willen jullie kinderen dan zelf op het potje/de wc? wij zijn al vanaf 1 jaar oud ofzo spelenderwijs het potje gaan introduceren. Als in: in de kamer zetten, als wij naar de wc gaan aanbieden dat ze mee mag op haar eigen potje, in het spel haar knuffels naar de wc laten gaan enzo. Maar ze wil ABSOLUUT niet op dat ding of de wc. Ze begint al te gillen als je het voorstelt en elke poging om haar er ‘gezellig’ op te krijgen (met een boekje voorlezen ofzo) levert meteen drama op. Inmiddels is ze ruim 2 trouwens. Biedt het boek daar ook antwoorden op? Want ik heb al zo veel boeken gelezen over naar de wc gaan als ze er aan toe zijn, maar ik snap niet hoe andere ouders hier mee om gaan…

8 maanden geleden

Handig, dit topic! Mijn dochter is 18 maanden en ze plast op het potje telkens na een slaapje. Na de maaltijden zetten we haar ook op het potje (zoals het boek zegt), maar dan doet ze niks op het potje en zodra ze rechtstaat en wegloopt, laat ze de plas lopen.. Heeft iemand een goeie tip voor ons? 🙏

8 maanden geleden

Reactie op Libelle91

Handig, dit topic! Mijn dochter is 18 maanden en ze plast op het potje tel ...
Wat goed de plas na het slaapje, alle beetjes helpen! Onze dochter kon ook op de wc plassen, maar ook had ze soms dat ze weigert om te plassen en erna zichzelf onderplast. Je moet dan denk ik niet zeggen oooh is niet erg, want het is wel erg! Mama heeft je net op de wc gezet, en nu doe je het in je broek. Ik vond het soms wel lastig om te zeggen, omdat ze ook nog maar zo jong is, maar dan geef je wel duidelijk aan wat de bedoeling is. Een plas en druk hoort op de wc, en als ze weigert en dan wel plast in broek is dat gewoon niet leuk. Denk gewoon duidelijk aangeven, en als ze het wel doet na het eten goed zeggen dat je er trots op bent, of positief zijn op en manier die bij jou past. Dan is goed duidelijk wat de bedoeling is. Bij andere dingen zeg je ook wat wel of niet mag/hoort, dus waarom niet bij helpen zindelijk worden. Ik zei wel elke keer als ze wel wat deed iets liefs als beloning of ze kreeg een kus. Geen uitgebreide franje verder. Heb deze informatie uit de podcast, hoop dat je er wat aan hebt. Succes en veel plezier ermee!

8 maanden geleden

Reactie op anoniem-465322

Ben wel benieuwd, klinkt leuk ! Maar willen jullie kinderen dan zelf op het ...
Onze dochter ging ook niet uit zichzelf. Het is een kwestie van het kindje helpen en oefenen oefenen. Gewoon proberen routine te maken. 1 of meerdere keren per dag kindje meenemen naar het potje. Net als haren kammen, tanden poetsen, wassen, gaat het kindje ook op het potje/wc. Het is niet iets raars het hoort er gewoon bij. Als je standaard tijden hebt, en veel oefent dan gaat kindje het snappen en zien dat het erbij hoort. Het is dus eigenlijk geen vraag, maar het gebeurd dus gewoon net als andere dingen. Onze dochter heeft ook wel eens gegild wanneer ze niet wilde, of helemaal de rug recht doen als een plank dat je er niks mee kan. Dan gewoon even streng zijn, met andere dingen bepaald zij ook niet wat er gebeurd. Even afleiden en na het wc bezoek een knuffel geven oid. Wat bij ons ook wel hielp (in nee fase) is niet vragen, maar gewoon doen. Meenemen, desnoods optillen, naar de wc, uitkleden en op de wc. Niet te veel woorden aan vuil maken. Of even kort zeggen je gaat even op de wc. Geen stress gebeuren van maken, maar denk dat je wel duidelijk mag zijn. Ik heb het boek zelf niet gelezen, maar hoe zij het uitlegt in de podcast is het allemaal zo logisch en leuk! Succes en plezier ermee:)

8 maanden geleden

Reactie op Atjetr

Wat goed de plas na het slaapje, alle beetjes helpen! Onze dochter kon ook ...
Dankje voor de reactie en voor de goeie tip! Ze heeft vandaag alweer 3x geplast/gepoept op het potje! We houden de moed erin ;)

8 maanden geleden

Even meegeven, ik geef ondertussen geen bv meer op het potje. De mindset wat verandert van zoveel mogelijk plasjes in het potje naar op de juist momenten (dus niet tijdens het eten) op het potje. Nu zijn er terug wat meer plasjes in de luier maar we hebben nog veel tijd om hier rustig in te oefenen! En als reactie op de vorige posts. Bij mijn zoontje helpt het niet om hem er op te zetten als hij niet wilt. Daarna wil hij geen enkele keer meer. Hij is natuurlijk nog maar 13 maanden en wil hem ook geen schrik van het gebeuren geven. Wat helpt is om hem af te leiden met iets leuks (speelgoed, boekje) en hem dan met dat speelgoed erop te zetten.

8 maanden geleden

Reactie op Atjetr

Wat goed de plas na het slaapje, alle beetjes helpen! Onze dochter kon ook ...
Ik heb even nagedacht over 'het is wel erg'. Ik gebruik niet deze methode maar las dit topic uit nieuwsgierigheid. Hier maakt het potje al van kleins af aan deel uit van het alledaagse leven, maar toch wil ik er geen druk op leggen. Kun je in dat opzicht niet beter iets zeggen van 'Het is niet erg, maar wat voelt zo'n natte broek vervelend hè?'

8 maanden geleden

Iemand nog tips voor een kindje die absoluut niet op het potje (of wc verkleiner) wil zitten? Ik begon vol goede moed maar hij wil niet eens gaan zitten 🤷🏼‍♀️

8 maanden geleden

Reactie op jojo-chan

Ik heb even nagedacht over 'het is wel erg'. Ik gebruik niet deze methode m ...
Snap ik, en ook zeker een goede opmerking. Maar wanneer je weet dat het kindje het kan, en als ze weigert te plassen en daarna het wel laat lopen, vind ik dat persoonlijk wel erg. Als ze er niks aan kan doen is het een ander verhaal. Kijk pas had ze een ongelukje, ze zei 'cee' maar ze was 15 min geleden nog geweest. Dus ik had niet zo'n haast. Toen plaste ze zich nat. Helemaal mijn fout. Ook gezegd sorry meisje, helemaal fout van mij, had moeten luisteren. Mijn man zei dat ze heel veel drinken ophad. Dan maak ik er helemaal geen punt van, maar dus wel als ze de kans heeft gekregen. Misschien ben ik dan een wat strenge moeder, maar het heeft wel gewerkt bij haar.

8 maanden geleden

Reactie op Atjetr

Snap ik, en ook zeker een goede opmerking. Maar wanneer je weet dat het kin ...
Ik heb op mijn dochter ook een keer flink gemopperd. Ze was hardstikke zindelijk. Plast opeens telkens alles onder...zegt ze zelf: is niet erg! Nou ben boos geworden....daarna ging ze weer naar de wc🤭 Een ongelukje is niet erg, maar bewust in je broek plassen wel.