23 Reacties

één maand geleden

Ik zou idd eens het potje proberen. Dan voelt hij zich misschien zekerder dan op de grote wc.

één maand geleden

Hij moet leren voelen wat er gebeurd en wanneer. Dus zet hem niet op voorhand erop, laat hem bloot rondlopen, hou hem Nonstop in de gaten en als hij begint te plassen direct op de wc zetten. Ook als er nog maar een beetje volgt. Heel intensief maar dan gaat hij wel snappen en leren voelen wanneer hij moet ipv dat jullie het bepalen.. Maar misschien werkt deze methode beter lekker thuis!

één maand geleden

Is er een reden waarom jullie dit op vakantie doen? Het is zo te horen al best wel spannend dus misschien gaat het beter in zijn eigen vertrouwde omgeving. Onze dochter is al heel lang zindelijk maar op vakantie zijn er toch ineens weer meer ongelukjes omdat alles vreemd is...

één maand geleden

Reactie op Anoniem_MM

Is er een reden waarom jullie dit op vakantie doen? Het is zo te horen al b ...
Goed punt! Onze man ook zindelijk maar idd afgelopen 10 dagen op vakantie meer ongelukjes doordat alles nieuw was en spelen leuker was dan plassen!

één maand geleden

Reactie op S2704

Hij moet leren voelen wat er gebeurd en wanneer. Dus zet hem niet op voorh ...
Dit hebben wij ook toegepast. Onszelf 3 dagen thuis opgesloten, focus volledig om in kindje, in de blote poep (kind dan toch 🤣) en zo de signalen van z'n lichaam leren kennen. 1e keer wat op de grond geplast maar direct op potje kunnen zetten en daar uitgeplast. En dat was het dan: (bijna) nooit ongelukjes en niet op mijn vraag naar het toilet maar wel wanneer hij het zelf voelt (behalve standaard voor bedtijd en wanneer we ergens naartoe gaan natuurlijk). Ik denk wel dat je dit beter thuis doet, in de vertrouwde omgeving waar je kindje helemaal kan obtspannen. Nog een fijne vakantie daar!

één maand geleden

Zou ook zeker een potje ipv toilet gebruiken.

één maand geleden

bellenblaas helpt voor ontspannen, dus bellenblazen op de wc. En inderdaad helemaal blote billen. Mijn dochter mocht een keertje in de douche plassen, klinkt gek maar dat vond ze zo cool, kon ze het ook goed zien. Vinden ze interessant die kids

één maand geleden

en we hebben de wc de poepjes glijbaan genoemd, daardoor was het ook minder eng denk ik

één maand geleden

Reactie op Karindg

Goed punt! Onze man ook zindelijk maar idd afgelopen 10 dagen op vakantie m ...
Dankjewel. Wij dachten juist.. hier hebben we alle tijd en ruimte (en een wc in het huisje). We zetten hem er inderdaad meteen op zodra hij plast. Is het niet onverstandig nu weer te stoppen? Morgen sowieso potje kopen

één maand geleden

Reactie op JFJ

Dankjewel. Wij dachten juist.. hier hebben we alle tijd en ruimte (en een w ...
Ik zou jezelf enige frustratie tijdens je vakantie besparen en stoppen. Je kind lekker laten spelen etc en zelf met je benen omhoog. Bij thuiskomst volle bak aan de slag!

één maand geleden

Wij zijn nu bezig met de Zindelijkheidsbox. Zindelijk in e week! Wij zitten nu op dag 3, maar zien elke dag vooruitgang! Zou het zeker even onderzoeken!!

één maand geleden

Reactie op M0654

Wij zijn nu bezig met de Zindelijkheidsbox. Zindelijk in e week! Wij zitten ...
Zindelijk in één week, staat erbij. Bij vrienden van ons is het gelukt bij hun zoontje.

één maand geleden

Reactie op M0654

Wij zijn nu bezig met de Zindelijkheidsbox. Zindelijk in e week! Wij zitten ...
Thanks. Misschien is het dat nog een optie. Wel over gelezen. Alleen we hebben eerder bijv een stickervel gehad als beloning en dat werkte echt totaal niet. Het boeide hem gewoon niet haha. Maar zo’n box zal wel uitgebreider zijn We hebben besloten dat we morgen een potje gaan scoren. Als er de komende dagen geen verbetering in zit dan stoppen we gewoon en gaan we thuis verder. Hij is ook zo trots op die onderbroeken..

één maand geleden

Reactie op Anoniem_MM

Is er een reden waarom jullie dit op vakantie doen? Het is zo te horen al b ...
Wat kan het toch verschillen. Wij hebben juist op vakantie zindelijkheid doorgezet, omdat we dan juist de tijd hadden en dus aandacht aan konden besteden. Ze was binnen drie dagen zindelijk. Thuis merken we dat de afwisseling teveel is met opvang, opa/omadagen etc.

één maand geleden

Reactie op JFJ

Thanks. Misschien is het dat nog een optie. Wel over gelezen. Alleen we heb ...
Ah dat snap ik. Maar hier zit wel echt een goede opbouw in! Na elk vol stickervel een minicadeautje (€0,50 tot €1,00). Eerste vellen hebben 3 stickers nodig, dan 5, dan 7, dan 9.. wij geven niet vaak cadeautjes maar dit werkt wel heel motiverend. En er zit een goede theoretische opbouw in. Van potje tot op de grote wc stap voor stap! En luiers bijv weggooien samen.

één maand geleden

Hier zullen mensen vast een mening over hebben maar ik liet mijn dochter dus af en toe meekijken hoe ik op de wc plas. Vond ze heel interessant. Een keer er op gezet en gevraagd of ze wist hoe ze moet plassen. Ze knikte en vervolgens kwam het plasje. We zijn er nog niet helemaal maar een groot deel van de plasjes gaat goed. Poepen is nog te spannend.

één maand geleden

Reactie op Ajcmb

Hier zullen mensen vast een mening over hebben maar ik liet mijn dochter du ...
Dat hielp hier ook goed. En veel boekjes lezen over naar de wc gaan. Je hebt een wc boekje van paw patrol. Maar ook 'beer moet nodig poepen' en nog een paar boeken vond ze heel leuk. Nu roept ze vaak dat ze naar de wc gaat, met als Bob de beer.

één maand geleden

Wij hebben precies hetzelfde gedaan met ons zoontje van 3,5 2 weken geleden. Op vakantie gestart en gezegd je komt zonder luier thuis. Hij had er zelf niet mega veel zin in dus heeft de eerste dagen denk wel 6 keer in z’n broek geplast. Nu zijn we precies 2 weken later en houdt hij het zelfs de hele nacht op en plast dan op de wc als hij wakker wordt.

één maand geleden

Reactie op minke2020

Wij hebben precies hetzelfde gedaan met ons zoontje van 3,5 2 weken geleden ...
Dus misschien nog even iets meer tijd geven. Onze oudste had ook best wel lange aanloop voor het zindelijk worden maar die was 2. Onze tweede was precies 3 en die was binnen 1 dag zindelijk dag en nacht. En onze derde had heeeel veel ongelukjes de eerste week en is nu week 2 elke ochtend droog en gaat meteen naar de wc als hij wakker wordt. Dus over een week ga ik de nacht luier ook stoppen.

één maand geleden

Reactie op minke2020

Dus misschien nog even iets meer tijd geven. Onze oudste had ook best wel l ...
Oh en bedenk mij nu dat je misschien nog als tussenstap zou kunnen doen. Als je het gevoel hebt dat je moet poepen of plasssn vraag je om een luier en dan mag je daar in plassen en poepen. Als de wc of het potje te eng is. Maar hij in elk geval bewust gaat plassen en poepen en niet gewoon maar laat lopen tijdens het spelen.