26 Reacties

één jaar geleden

Hi, mijn nichtje was ook pas heel laat zindelijk. Ze vindt het heerlijk om lekker in haar luier te poepen em vooral niet op de wc of een potje. Wat bij haar hielp was dat ze naar de kleuterschool ging. Vertellen dat alle kinderen die maar de kleuterschool gaan al op de wc poepen en plassen. En na een paar dagen kleuterschool was ze zindelijk. Misschien omdat ze het van andere kinderen zag. Heb je al een keer samen met haar geplast? Elke keer als jij maar de wc ga, dan zij ook en op het potje zetten. Heel veel succes !

één jaar geleden

Ik zou haar luier uit doen. Thuis geen luier, behalve in de nacht. De nachten droog blijven leren ze vaak later, kan wel tot 6 jaar duren. Wat met de nachten helpt is bijvoorbeeld geen drinken voor het slapen. Geen luier. Laat haar maar ongelukjes hebben. Gaat ze vanzelf vervelend vinden. Ik zou het niet aandringen, dat werkt averechts. Een luier niet verschonen ondanks dat die vol zit vind ik gewoon vies. Dat wil je zelf ook niet. Is niet fris en kan zelfs voor luieruitslag zorgen.

één jaar geleden

Wat bij ons ook hielp is om haar potje gewoon in de hoek van de speelkamer te zetten. Dan ziet ze hem ook echt en zal ze er sneller heen gaan.

één jaar geleden

Hier begonnen met het potje in de woonkamer te zetten en toen dat goed ging op de wc. Je hebt eventueel ook van die mini wc’tjes die volgens mij ook een muziekje afspelen als er geplast of gepoept word. Misschien helpt zoiets

één jaar geleden

In ieder geval doorgaan met het aanjuichen bij ieder plasje op de wc/het potje. Qua beloningen kan je het misschien iets anders aanpakken. Geen sticker bij een plasje wanneer jij het initiatief genomen hebt, maar wanneer ze het zelf aangeeft dat ze moet. En dan natuurlijk de aller aller mooiste stickers. Daarna bijvoorbeeld een klein kadootje als de broek (luier af) droog blijft, een ochtend of middag of een paar uur, wat maar haalbaar is. Dat de beloning dus pas komt als zij het aan gaat geven en haar best doet haar broek droog te houden. Een beloning kan ook zijn even samen een spelletje doen of naar de speeltuin. Het oefenen met de luier af zou ik echt thuis doen zonder te veel leuke afleiding. Echt op een rustige dag, en in een vrije week doorpakken. Misschien is er een kindje in de buurt die het goede voorbeeld kan geven? Even een play date regelen en laten zien dat het superstoer is om de broek droog te houden. Verder ook geen druk leggen erop, die vier jaar is niet zon harde grens. Geen idee of je hier wat aan hebt. Succes in ieder geval.

één jaar geleden

Reactie op Mijnnaamis

Hi, mijn nichtje was ook pas heel laat zindelijk. Ze vindt het heerlijk om ...
Samen plassen hebben we ook geprobeert en ja op school mag ze geen luier aan na school dus dat is vervelend

één jaar geleden

Wat bij ons ook hielp is om haar potje gewoon in de hoek van de speelkamer ...
Wij hebben die ook in de speel hoek staan maar van niet midden in maar er langs

één jaar geleden

Reactie op Bananana

In ieder geval doorgaan met het aanjuichen bij ieder plasje op de wc/het po ...
Hier heb ik heel erg veel aan dankje

één jaar geleden

Misschien met haar naar de winkel gaan en een nieuw potje uitzoeken. Laat haar dan zelf kiezen welke ze wilt. Inderdaad ook pas belonen als ze het zelf aangeeft en goed gaat op t potje. Toejuichen etc zeker blijven doen en niet heel boos worden als t fout gaat. Luier niet verschonen vind ik niet echt een goed advies…heel onhygiënisch en kan dr luieruitslag van krijgen, zit niemand op te wachten. En daarbij je kan het dan ook beter in de gaten houden “wanneer” het verkeerd gaat. Het is nu mooi weer dus lekker zonder kleding aan laten lopen, ze gaat t vanzelf dan echt op de wc of potje doen! Succes!

één jaar geleden

Snuggles&potty’s heeft zo’n in 4 dagen zindelijk cursus voor €39. Is wel even 4 dagen alleen maar bezig zijn met plassen/poepen maar dan is ze tenminste wel overdag zindelijk.

één jaar geleden

Bij onze oudste was het precies zo. De tijd begon te dringen ook, hij was al bijna 4! We wisten zeker dat ie het eigenlijk prima zou kunnen, maar vanwege raalachterstand kon hij ook niet uitleggen waarom ie dan niet wilde. Kwamen bij pedagogisch team in het ziekenhuis en die hadden ook geen tips die we nog niet hadden geprobeerd. Wat uiteindelijk hielp? De leidster van kdv heeft hem een paar keer meegenomen naar groep 1 (alles hetzelfde gebouw hier), en van de een op de andere dag ging het helemaal goed, ongelukjes daarna op 1 hand te tellen. Achteraf denk ik dat ie naar school gaan heel spannend vond en waar wij zeiden 'als je geen luier meer hebt mag je naar achool' heeft hij vooral gedacht 'zolang ik die luier heb hoef ik niet naar school' 😅 Toen ie was gaan kijken wilde hij wel graag naar schook

één jaar geleden

Bij onze oudste was het precies zo. De tijd begon te dringen ook, hij was a ...
Wij hebben een gesprek gehad op school en toen hebben we ook klas 1laten zien toen ging wel de knop om van ik wil heel graag maar als ze aan spelen is of tv kijken (bezig is) heeft ze er geen zin in en laat ze het lopen dat zegt ze ook nee wil niet na potje (of wc) wil tv kijken of even spelen

één jaar geleden

Reactie op vdb1991

Misschien met haar naar de winkel gaan en een nieuw potje uitzoeken. Laat h ...
Potje en wc verkleiner en het opstapje heeft ze zelf uit gekozen

één jaar geleden

Ik had dit probleem ook. M’n zoontje is pas sinds een maand zindelijk. Ik heb toen ook van alles geprobeerd maar niets hielp. Heb hem toen zonder pamper aan naar de peuterspeelzaal gebracht en daar heeft hij toen voor het eerst op de wc geplast en sindsdien is hij eigenlijk zindelijk geworden. Heel apart dat het zo snel ging aangezien hij er thuis eerst niets van wilde weten.

één jaar geleden

Reactie op erica1310

Wij hebben een gesprek gehad op school en toen hebben we ook klas 1laten zi ...
Maar dan plast ze zichzelf onder, vind ze dat niet vervelend? Bij ons was het meteen iellll en kapte ze er daarna mee.

één jaar geleden

Reactie op erica1310

Wij hebben een gesprek gehad op school en toen hebben we ook klas 1laten zi ...
Ai wat lastig! En als je op zo'n moment de tv bijv uitzet tot ze naar het toilet is geweest?

één jaar geleden

Reactie op erica1310

Wij hebben een gesprek gehad op school en toen hebben we ook klas 1laten zi ...
Mijn dochter wilde ook niet maar ze moest gewoon. Elke x uur naar de wc om te proberen. Ik kon ook aan haar zien dat ze moest (ze probeerde het zonder luier dan wel op te houden maar wilde niet stoppen met spelen). Doorzetten en thuis geen luier aandoen.

één jaar geleden

Maar dan plast ze zichzelf onder, vind ze dat niet vervelend? Bij ons was h ...
Nee ze vind het niet heel vies ze speelt gewoon door of gaat gewoon verder waar ze mee bezig was ze zegt wel mama heb geplast maar verder niks

één jaar geleden

Reactie op BillyBobby

Mijn dochter wilde ook niet maar ze moest gewoon. Elke x uur naar de wc om ...
Heb je thuis dus geen luier aan gedaan en opvang en als je na winkel gaat wel?

één jaar geleden

Gwn helemaal geen luier meer aan gedaan tot hij het op de wc deed. Was er op een gegeven moment ook klaar mee dacht nu moet het toch echt. Toen was hij zindelijk binnen een week. Als je eenmaal beslissing maakt om zonder luier te doen, doe hem dan ook echt niet meer aan. Ik zou samen met je kindje nieuwe onderbroeken kopen en samen allee luiers in de vuilnisbak gooien. Dan weet ze dat ze echt voortaan naar de wc moet. Heel veel succes!!