4 Reacties

12 dagen geleden

Tja... Er zit niks anders op dan grenzen stellen en consequent zijn. Hier moet hij doorheen en daarvoor heeft hij jou nodig.

12 dagen geleden

Het is heel normaal dat je dreumes ook aanvoelt dat je zwanger bent, wat maakt dat hij aanhankelijker naar jou is!

12 dagen geleden

Héél herkenbaar hier. En het is er hier niet op gebeterd sinds z’n zusje geboren is ☹️ (waarschijnlijk niet wat je wil horen, maar bij jullie zal het vast wel beteren 😉). Hetgeen het best werkt hier is humor (en geduld). We hebben bijvoorbeeld een kietelritueel: elke avond zaagt hij om met mama te mogen gaan slapen (dit is al 2 jaar lang élke avond papa maar elke avond probeert hij toch) en dan zeg ik: ‘ik ga kriebelen!!!’ En dan rent hij gillend en joelend in de armen van papa en mag papa hem naar boven brengen (werkt overigens niet elke avond maar wel een groot deel). Ook de andere crisissen probeer ik op te lossen met spelletjes of grapjes. Daarnaast is er ook gewoon nog veel gekrijs en driftbuien… maar hem tezeer over over m’n grenzen laten gaan werkt ook niet want dan wil hij gewoon maar meer meer meer. Dus ik probeer mn grenzen zo goed mogelijk te bewaken en toon empathie wanneer hij huilt, maar blijf bij het standpunt. De grote eenkennigheid is bij ons overigens veel eerder begonnen dus ik duim voor jullie dat het gauw weer mindert! En ons dochtertje heeft er véél minder last van 😊 (wát een opluchting 😝)

11 dagen geleden

Reactie op floepie43

Héél herkenbaar hier. En het is er hier niet op gebeterd sinds z’n zusje ge ...
Fijn om iemand te lezen die hetzelfde ervaart. Hopelijk wordt het bij jullie snel beter want het duurt al even zo te lezen. Ik zal het ook eens met kietelen probeer, wie weer werkt dat :). Dankjewel