21 Reacties

één jaar geleden

Huh maar wat heeft een hsg onderzoek met parfum dragen te maken? Ben wel heel benieuwd welke studie dat is....

één jaar geleden

Wel heb ik gelezen dat het gebruik van verzorgingsproducten, de kans op zwangerschap negatief kan beinvloeden. Daarom ben ik veel 0% en ongeparfumeerd spul gaan gebruiken. Het dragen van parfum in bepaalde ivf ruimtes is niet toegestaan. Misschien dat je daar op doelt? Hsg heeft bij mij niks gedaan, maar als blijkt dat de eileiders het probleem zijn, zijn ze wel even doorgespoeld en hoor je inderdaad wel eens dat mensen daarna wel zwanger raken. Moet dat wel het probleem ook zijn, en geen ander probleem zoals pcos, baarmoederslijmvlies, zaadkwaliteit etc.

één jaar geleden

Huh maar wat heeft een hsg onderzoek met parfum dragen te maken? Ben wel h ...
Met hsg wordt er direct een vloeistof in je organen gespoten op de plek waar je kindje ontwikkelt wordt. De dingen die je eet/ruikt/aanraakt tijdens je zwangerschap geef je door aan je kindje via bloedbaan etc. vandaar die connectie.

één jaar geleden

Reactie op Wonder9

Wel heb ik gelezen dat het gebruik van verzorgingsproducten, de kans op zwa ...
Oh van geen parfum bij ivf ruimtes wist ik niet eens. Ik ken wel wat verhalen van kleine gebreken bij kinderen die via ivf zijn geboren. Iemand met een missend oorlel en een ander met een lichte verstandelijke beperking. Kan ook net toeval zijn natuurlijk. Het klopt dat verzorgingsproducten hormoonverstoorders zijn, dusdanig dat het ook effect kan hebben op de ontwikkeling van een ongeboren kind.

één jaar geleden

Reactie op Amina123

Oh van geen parfum bij ivf ruimtes wist ik niet eens. Ik ken wel wat verhal ...
*hormoonverstoorders kunnen zijn

één jaar geleden

Ik heb 2x een hsg onderzoek gehad ivm onbegrepen verminderde vruchtbaarheid, beide keren is het onderzoek mislukt omdat de vloeistof niet goed doorkwam. Maar, ik was na ruim een jaar proberen na de 2e hsg juist direct zwanger. Is uiteindelijk een miskraam geworden en een half jaar later nog een miskraam. Had in mijn beleving niks met de hsg te maken. Ik ben een jaar na mijn eerste hsg mbv acupunctuur zwanger geraakt en heb nu een gezonde dochter van 1

één jaar geleden

Reactie op Amina123

Met hsg wordt er direct een vloeistof in je organen gespoten op de plek waa ...
Ik weet wat een HSG is, ik assisteer zelf bij die onderzoeken. Dit is een contrastmiddel. Dus ik snap alsnog de link met parfum niet.

één jaar geleden

Ik weet wat een HSG is, ik assisteer zelf bij die onderzoeken. Dit is een ...
Ik volg een wetenschappelijke studie waar ook prenatale dingen in voorkomen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van dagelijkse verzorgingsproducten en hoe deze effect hebben op (de ontwikkeling van) je brein. Al die processen beginnen al bij de beslissingen van de moeder vlak voor en ook tijdens de zwangerschap. ik ben een beetje op zoek naar mensen met succesverhalen zoals Chien hieronder. Heb je zelf ook een hsg gehad? 'Een contrastmiddel' is mij wel wat kort door de bocht. Wat gebruiken ze hier normaal gesproken voor, weet je dat toevallig? Is dat lopamidol of een ander middel? Of verschilt dat per ziekenhuis?

één jaar geleden

Ik heb een hsg gehad. De eileider is hierbij ook geopend en ben meteen de cyclus erna zwanger geraakt. Mijn kindje is hartstikke gezond en mijn zwangerschap was geweldig. Ik had geen kwaaltjes, geen klachten, helemaal niks. Mijn bloeddruk was altijd netjes en een GTT gehad. Die was ook perfect.

één jaar geleden

Dankjewel voor je reactie en goed om te lezen dat je inmiddels een gezonde dochter hebt gekregen 😊

één jaar geleden

Ik snap alleen dat gedeelte van een hsg en dan verzorgingsproducten niet. Wat heeft een hsg hiermee te maken? Je kind krijgt heus geen autisme als jij besluit parfum te dragen. Dat is écht heel ver gezocht🤦🏻‍♀️.

één jaar geleden

Ik heb een hsg gehad. De eileider is hierbij ook geopend en ben meteen de c ...
Heee wat fijn dat je zon makkelijke zwangerschap had! Dankjewel voor je reactie!

één jaar geleden

Ik snap alleen dat gedeelte van een hsg en dan verzorgingsproducten niet. W ...
Nee, het ligt wel iets ingewikkelder dan dat hoor haha.

één jaar geleden

Reactie op Amina123

Nee, het ligt wel iets ingewikkelder dan dat hoor haha.
Ik heb even je profiel bekeken en een paar reacties / topics gelezen. Ik begrijp dat je pcos hebt en wellicht een traject ingaat? Dan is het fijn dat ze zo snel een hsg onderzoek doen. Je weet dan meteen waar je aan toe bent. Ik heb ook pcos. Ben ook in de medische molen geweest om zwanger te raken. Verdiep je je daarom zo hierin? Niet stom bedoeld ofzo he, ik probeer je alleen maar te begrijpen.

één jaar geleden

Ik heb even je profiel bekeken en een paar reacties / topics gelezen. Ik be ...
Oh ja klopt! Heb zoveel vragen gewoon, maar meestal achteraf pas als ik bij de arts ben geweest haha. De studie deed ik verder al hoor, het prenatale stukje is maar een klein onderdeel ervan, maar ben sws een ster in alles overanalyseren.. Jullie antwoorden geven me wat meer rust gelukkig 😁

één jaar geleden

Reactie op Amina123

Ik volg een wetenschappelijke studie waar ook prenatale dingen in voorkomen ...
Nee ik heb nooit een hsg gehad maar heb er wel bij een ontelbaar aantal geassisteerd aangezien ik op de röntgen werk. Wij gebruiken Xenetix. Maar ieder ziekenhuis zal zijn eigen voorkeur hebben voor een contrastmiddel. Als het maar jodiumhoudend is anders zie je het niet op de doorlichtingsfotos.

één jaar geleden

Ik werk trouwens ook met radioactieve stoffen en heb gewoon een kerngezonde dochter gekregen en een tot nu toe kerngezond kindje in mijn buik.

één jaar geleden

Ik werk trouwens ook met radioactieve stoffen en heb gewoon een kerngezonde ...
Fijn, dankjewel voor je reacties!😊

één jaar geleden

Ik heb een hsg gehad. De eileider is hierbij ook geopend en ben meteen de c ...
Was je daarvoor niet zwanger geraakt ?

één jaar geleden

Ik heb een hsg gehad. De eileider is hierbij ook geopend en ben meteen de c ...
Hier precies hetzelfde. Na 2 jaar proberen een HSG gehad, en direct daarna zwanger. Perfecte zwangerschap gehad zonder kwaaltjes en een makkelijke bevalling. Zoontje is inmiddels 1 jaar en hartstikke gezond.