12 Reacties

één jaar geleden

Wij gebruiken de puddle jumper. Nog iets te ruim (ze is 1,5) maar we blijven er constant bij. We hebben ook de ronde zwembandjes van swimsafe, die kunnen niet lek gaan.

één jaar geleden

Hier ook een puddle jumper vanaf 2 jaar. Officieel was hij er nog te licht voor, maar ik vond ook niets anders geschikts. En het paste eigenlijk prima. Daarnaast zwembandjes van Beco, maat 00. Voor als de puddle jumper wat overdreven is, in een pierenbadje bijvoorbeeld.

één jaar geleden

Dankjulliewel, ik heb zojuist de puddle jumper besteld!

één jaar geleden

Wij hebben normale zwembandjes. Die puddle jumper gaat die iedere keer head first mee in het water. Vind dat echt gevaarlijk. Liever zwembandjes.

één jaar geleden

Reactie op Monique M

Wij hebben normale zwembandjes. Die puddle jumper gaat die iedere keer head ...
Oops net besteld 🙈 Hoe oud is je kindje? Halen wel gewone bandjes mee op vakantie

één jaar geleden

Bij decathlon hebben ze een opblaasbare puddle jumper waarbij de bandjes los kunnen van de buik/borst band. https://www.decathlon.nl/p/zwembandjes-gordelset-tiswim-blauw-met-print-zebro-15-30-kg/_/R-p-4009?mc=8732396&gclid=CjwKCAjwp7eUBhBeEiwAZbHwkeK-D8ZYcaTl14kdwpos22nDB2TazivlKwhbRt3bhqz0Bea0dlYp8hoCQi8QAvD_BwE&channable=02893b736b75696400343436363633306d Besproken met een bewegingsagoog (gespecialiseerd in zwemmen) en zij gaf als advies de hele set aan te doen wanneer je kind in minimaal water zelf speelt (pierenbadje) en alleen de bandjes wanneer je met je kind in het diepe(re) water gaat. Met de puddle jumper leren kinderen dat ze niet kopje onder gaan, schijnveiligheid. Met bandjes leren ze dat het wel kan maar ze met de bandjes weer boven komen. Wij hebben deze besteld en gaan hem gebruiken voor onze dochter van 2! 😁

één jaar geleden

Reactie op Pastasaus

Oops net besteld 🙈 Hoe oud is je kindje? Halen wel gewone bandjes mee op v ...
Wij gebruiken de puddlejumper ook al sinds onze zoon 1,5 is. Hij was toen eigenlijk nog iets te licht, maar het paste goed genoeg. In het begin was het even wennen voor hem. Maar eenmaal zijn draai gevonden met de puddlejumper in het water is het echt ideaal. Wij zeggen nog vaak tegen elkaar dat we zo blij zijn dat we die hebben aangeschaft. Onze zoon is nu 2,5 en hij draagt hem zonder problemen (houdt hem zelfs op de kant vaak gewoon aan) en kan er nu ook gemakkelijk los mee in het water drijven en zich vooruit bewegen. Dus zeker geen miskoop als je het mij vraagt.

één jaar geleden

Reactie op Pastasaus

Oops net besteld 🙈 Hoe oud is je kindje? Halen wel gewone bandjes mee op v ...
Puddle Jumper is prima, je blijft toch altijd binnen armlengte in het diepe, en binnen zicht in het ondiepe. Met 2,5 kunnen de meeste kindjes al wel terugdraaien, maar daar kan je nooit op vetrouwen. Als het je iets geruststeld, mijn dochter van 3 zwem zonder drijfhulpmiddel, maar altijd binnen mijn bereik. Ze is altijd weer zelf boven gekomen.

één jaar geleden

Reactie op Floor92

Bij decathlon hebben ze een opblaasbare puddle jumper waarbij de bandjes lo ...
Das toch gek? Wil niemand z’n specialisme afkraken. Maar juist in een pierenbadje zouden normale zwembandjes voldoende moeten zijn. En als je of naar dieper water gaat / zee dan de volledige. Wij hebben zo’n bandje in een wat dieper bad geprobeerd maar hij kan zichzelf nog niet omdraaien (net 2 jaar). Dan voelt t voor mij alsof t z’n hele doel voorbij gaat 😅. Maar hoor er veel goede verhalen over dus het zal vast en zeker aan mij liggen 😬