28 Reacties

2 jaar geleden

Ik ben echt fan van de puddle jumper. Zit lekker, tenminste ik hoor hem niet klagen. Niet opblazen, kan dus ook niet lek. Fijn dat het om de buik zit en om de armen. Puddle jumper is een merk. Hetzelfde principe hebben ze ook in andere merken. En dus ook met andere printjes.

2 jaar geleden

Ik ben voor niet anders dan bandjes. Ze worden niet zwaar, kinderen kunnen er alles mee, en helemaal geen kans op verkeerd om in het water terecht komen.

VRIEND

2 jaar geleden

Ik zoek zoiets voor een kindje van 1,5 en 11 kg.. Bandjes vind hij stom😂

2 jaar geleden

Puddle jumper vind ik een uitvinding!

2 jaar geleden

Ik heb een puddle jumper gekocht voor onze peuter van 2,5, maar nog niet uitgeprobeerd. Mijn nichtje (jaartje ouder wel) trekt haar bandjes soms af, vind ik niet echt een tof idee dat dat kn.

2 jaar geleden

Ik ben voor de puddle jumper. De puddle jumper kan niet afschieten en kinderen gaan op hun rug drijven doordat het meeste gewicht van de jumper voorop zit en gaat drijven. Ze kunnen ze niet zelf uitdoen, raken niet lek en het drijfvermogen is groter.

2 jaar geleden

Reactie op JustN

Ik zoek zoiets voor een kindje van 1,5 en 11 kg.. Bandjes vind hij stom😂
Idem! Ze wordt in oktober al twee, maar weegt nog geen 10 kilo. Zo'n zwemband zou nog mogen, maar ik wil juist dat ze wat draagt als we buiten het zwembad zijn.

2 jaar geleden

Ik ben ook fan van de puddle jumper. Wij hebben hem van de decathlon. Deze is fijn zacht (in tegenstelling tot veel bandjes). Hij heeft hem eerst in zn geheel om gehad en sinds deze zomer alleen de bandjes ervan om. Ik vond het de extra kosten waard.

2 jaar geleden

Wellicht interessant: https://www.parentspreventingchildhooddrowning.com/post/puddle-jumpers-more-harm-than-good-how-floatation-devices-can-be-dangerous-for-your-child Let op; dit is geen wetenschappelijk stuk dus lees het ook niet als zodanig. Terug naar de vraag; ik heb vanwege bovenstaande tot nu toe niets gekocht. Wij gaan nu denk ik wel voor een puddlejumper maar een waar bandjes van los kunnen. Dan kunnen we in bad oefenen met alleen bandjes en als hij even wil spelen alles weer om doen voor extra drijfvermogen mocht hij toch een plons nemen

2 jaar geleden

Reactie op Chantal2019

Idem! Ze wordt in oktober al twee, maar weegt nog geen 10 kilo. Zo'n zwemba ...
Mijn zoontje is officieel ook te licht. Met 1.5 jaar gekocht. Hij weegt nu een jaar later nog steeds 13 kilo. In een zwemband wilde hij niet meer, bandjes vind ik zelf vervelend. Dus toch maar voor de puddle jumper gegaan. Hij blijft er gewoon mee drijven. Kan ook in het grote zwembad springen. Zelf blijf ik er natuurlijk ook bij

2 jaar geleden

Mijn zoontje is officieel ook te licht. Met 1.5 jaar gekocht. Hij weegt nu ...
Wie weet gaan we dan toch eens even kijken! Dankjewel! (En tuurlijk blijven we erbij, maar als we ongelukken kunnen voorkomen...😅)

2 jaar geleden

Reactie op Chantal2019

Idem! Ze wordt in oktober al twee, maar weegt nog geen 10 kilo. Zo'n zwemba ...
Mijn zoon was heel dun en licht en kon ook goed in een puddle jumper. Echt heel veilig en fijn ding!

2 jaar geleden

Reactie op Chantal2019

Wie weet gaan we dan toch eens even kijken! Dankjewel! (En tuurlijk blijven ...
Ja het is gewoon een lastige tussen leeftijd tussen 1 en 2 jaar. Ik kan mij voorstellen dat er nog weinig 1 jarige in zo'n band willen zitten. Maar geschikte bandjes hebben ze ook weer niet. Tenminste ik heb ze toendertijd niet gevonden.

2 jaar geleden

Mijn kindje is net 2 en 12 kilo. De puddle jumper geeft bij haar het beste drijfvermogen met erin springen, bal overgooien etc. Bandjes blijft ze ook prima mee drijven maar zodra de armpjes omhoog gaan om iets te pakken krijgt ze een slokje binnen. Inmiddels kan ze ook boven blijven met een zwemvest van het peuterzwemmen, maar dan moet ze echt trappelen, wat ze wel ontzettend leuk vind. Die laatste zou ik dus alleen doen bij een kindje dat uitdaging zoekt en koppie onder durft.

één jaar geleden

Reactie op Coco88

Onwijs bedankt voor het delen van dit artikel! Het heeft mij aan het denken gezet en het klinkt logisch. Dan maar altijd die bandjes aan, maar geen schijnveiligheid. Ik heb liever dat ze straks goed leert zwemmen dan dat we jarenlang aangeleerde “verdrinkings technieken” moeten afleren. Voor af en toe zal dit misschien geen kwaad kunnen maar dit artikel is voor mij wel een eye opener

één jaar geleden

Wij hebben van die kleine bandjes. Die speciaal voor 0-2 jaar, want anders vind ik ze ook zo lomp groot. Puddle jumper leek mij voor deze leeftijd nog niet echt handig aangezien vanaf 15 kilo is. Sommige zeggen wel dat lichter ook wel past, maar ze hebben dat gewicht vast niet voor niks bedacht. 🤔 is wel een lastige leeftijd even zo 😅

één jaar geleden

Wij zijn erg blij met de puddle jumper. Zoontje is ruim 1,5 en 12 kilo en past prima. Hij kan hier wel nog lang mee doen. Veilige hieraan is dat ze op hun rug gaan drijven als er wat gebeurd, vanwege het drijf element op de buik.

één jaar geleden

Reactie op Coco88

Je zegt zelf al idd dat het geen wetenschappelijk artikel. Dus ik hoop niet dat het anderen angstig maakt. Ja, een ongelukje zit in een klein hoekje. Je gunt het niemand... als mijn kinderen de trap soms afgaan houd ik ook regelmatig mijn hart vast 😶. (ik ben zelf ook regelmatig als kind linksom, rechtsom en ondersteboven te trap af gekletterd.....) Toch ben ik tot nu toe blij geweest met mijn bandjes voor mijn zoon. Vanaf net 1 jaar ging mijn oudste lekker door het zwembad heen in zijn eentje. Ik mocht hem niet meer vasthouden met zijn bandjes. Wat betreft veiligheid, ik benoemde bij elke sloot waar we kwamen om eendjes te voeren, kan jij nu het water in? Nee, want geen bandjes en zwembroek. Dat zat er dus ingeknoopt, zwemmen betekend zwembroek en bandjes nodig. Nu mijn tweede zoon, die is nu 15 maanden, die heeft niks aan bandjes. Hij voelt zich ontspannen juist met de puddle jumper. Elk kind is anders, kijk goed waarin je kind zich het prettigst voelt en geef duidelijk mee dat hij/zij echt afhankelijk is van de bandjes.

één jaar geleden

Wij hebben een puddle jumper bij 1,5 jaar en 12 kilo, past ze prima in met het riempje op de strakste stand. Heb m via vinted gekocht, daar staan er heel veel op voor niet heel duur (vond ik, volgens mij voor 5 euro gekocht)

één jaar geleden

Puddle Jumper is echt heel fijn! Tweedehands prima te krijgen.