30 Reacties

3 jaar geleden

Eerst maar zeker weten of je wel of niet zwanger bent.

3 jaar geleden

Eerst een zwangerschapstest doen. Daarna weet je meer. Misschien is het allemaal wel vals alarm.

3 jaar geleden

Inderdaad, eerst testen. Dan verder zien. Sowieso superdapper dat je het aan je ouders verteld hebt en wat zijn die zo te horen goud waard gezien hun reactie. Mocht de test positief zijn, rustig de tijd nemen om te bedenken wat je wil.

3 jaar geleden

Ik zou over 2weekies even een test doen. Alleen dan weet je het zeker. Doe asjeblieft geen early test van het kruidvat. Zijn vaak vals positief. Je kan het beste de testen halen van kruidvat.. 2voor 5euro. Succes😇

3 jaar geleden

Reactie op Spruitopkomst

Inderdaad, eerst testen. Dan verder zien. Sowieso superdapper dat je het aa ...
Hoezo de ouders goud waard? er staat dat ze haar niet steunen

3 jaar geleden

Hallo Lolam123, Inderdaad testen en mocht het positief zijn en je ouders je niet steunen, zijn er ook veel andere steunpunten, bijvoorbeeld Siriz. Op Fiom staan ook veel adressen per gebied in Nederland. Hopelijk loos alarm voor je!

3 jaar geleden

Reactie op Iris123

Hoezo de ouders goud waard? er staat dat ze haar niet steunen
Was waarschijnlijk sarcastisch bedoeld😉

3 jaar geleden

Hi Lola, wat goed dat je het je ouders verteld hebt en hulp zoekt via dit forum. Je kunt eventueel op de website van Siriz.nl kijken, daar kan je advies krijgen in een chat of informatie opzoeken. Ook kan je altijd naar de huisarts om hulp te vragen of op school in gesprek met je mentor of vertrouwenspersoon. Het is handig om eerst een test te doen om te weten of je echt zwanger bent, maar ook als dat niet kan of je dat spannend vindt om wat voor reden dan ook, kan je contact zoeken met de huisarts om je verder te helpen. Veel sterkte!

3 jaar geleden

Oei dat is schrikken! Wel heel goed dat je het je ouders hebt verteld. Die zijn natuurlijk ook geschrokken maar je zult zien dat ze je uiteindelijk steunen. Geef ze wat tijd! Was je bloedverlies zoals bij een gewone menstruatie of weet je dat niet? En had je al ongesteld moeten zijn? Dan kun je een zwangerschapstest kopen: goed de gebruiksaanwijzing lezen (is niet ingewikkeld) en dan kijken wat de uitslag is. Stel dit niet uit omdat je bang bent dat je zwanger bent: hoe eerder je het weet, hoe beter! Je kunt sowieso ook je huisarts bellen: die kan je adviseren en je kunt daar altijd terecht. Een huisarts heeft beroepsgeheim en zal dus niks zomaar met je ouders bespreken zonder dat jij dat goed vindt. Er zijn genoeg opties als je er vroeg bij bent, maar zorg er echt voor dat je weet of je wel of niet zwanger bent. Dan kun je met die kennis verder beslissen wat je wilt. Sterkte, je kan dit!

3 jaar geleden

Reactie op Magema

Oei dat is schrikken! Wel heel goed dat je het je ouders hebt verteld. Die ...
Ja ik hoorde gister ongesteld tezijn maar die is er nog niet

3 jaar geleden

Nou eerst maar eens een zwangerschapstestje doen om mee te beginnen. Menstruatie kan altijd eerder of later komen door allerlei redenen.

3 jaar geleden

Was waarschijnlijk sarcastisch bedoeld😉
Dat hoop ik dan maar 😅 die reactie kwam beetje raar bij mij over, heb niet verder nagedacht dat het sarcastisch kon zijn🙈

3 jaar geleden

Reactie op LolaM123

Ja ik hoorde gister ongesteld tezijn maar die is er nog niet
Dan is dit waarschijnlijk wel een goed moment om te testen. Bij Kruidvat hebben ze de testen 2 voor 5 euro en die zijn wel fijn. Het kan natuurlijk ook zijn dat je iets te laat bent doordat je nu stress hebt (of andere redenen). Als de test negatief is, kan je deze altijd over een paar dagen voor de zekerheid nog eens herhalen. Lees wel even goed hoe de testen werken. Je moet ze namelijk binnen een bepaalde tijd aflezen enzo.

3 jaar geleden

Als eerste een test doen, dan weet je zeker of je zwanger bent ja of nee. Misschien ben je nu niet zwanger en maak je je druk om niks. Mocht je niet zwanger zijn, dan direct de huisarts bellen voor anticonceptie!!

3 jaar geleden

Hoi Lola, Jeetje, wat is dat schrikken. Eigenlijk is dit forum voor 16+, omdat er veel “volwassen” dingen worden besproken en mensen niet altijd even aardig zijn online. Maar ik vind het heel goed dat je hulp zoekt. Ik zal dit topic daarom voor je open laten, en extra in de gaten houden of de reacties helpend zijn. Tot nu toe heb je al een paar goede tips gehad. Het belangrijkste is nu een test doen. Als je overtijd bent, is die al betrouwbaar. Kan je daaraan komen? Je kan eventueel hulp vragen bij de huisarts en op school bij een vertrouwenspersoon. Heel veel sterkte en succes! Liefs, Roos

3 jaar geleden

Reactie op Iris123

Hoezo de ouders goud waard? er staat dat ze haar niet steunen
Oh shoot, ik heb over het woordje niet heen gekeken. Wat stom! Anyhow, alsnog rustig bedenken wat je wil mocht het positief zijn.

3 jaar geleden

LolaM123 goed dat je het jouw ouders hebt verteld. Waarschijnlijk zijn ze erg geschrokken en reageren ze daarom even niet zo aardig en behulpzaam. De eerste stap is nu een zwangerschapstest doen. Als de test positief is dan zou ik contact opnemen met Stichting fiom https://fiom.nl/ . Zij kunnen jou (objectief) helpen om een goede keuze te maken en ze weten ook goed de weg naar allerlei instanties die jou eventueel kunnen helpen. Als de zwangerschapstest negatief is dan zou ik zo snel mogelijk een afspraak met jouw huisarts maken voor een voorbehoedsmiddel zoals bijvoorbeeld de pil. Je menstruatie kan bijvoorbeeld nu ook uitblijven door de stress.

3 jaar geleden

Sterkte meis, ik hoop voor je dat het allemaal doorzet (ongesteld wordt) en je je geen zorgen hoeft te maken. Hoop ook dat je ouders bijdraaien en dat ze je gaan steunen, dat is vast wat je op dit moment nodig hebt. En anders kun je bij ons vast en zeker je hart luchten 🍀🍀🍀.

3 jaar geleden

Toen ik 14 of 15 heb ik ook een keer onveilig gevreeën en mijn menstruatie was te laat. Ik heb toen een vriendin die ik écht vertrouwde gevraagd om met me mee naar de Kruidvat te gaan. Ik heb toen een test gedaan en die was gelukkig negatief. En wat denk je? De volgende dag werd ik ongesteld! Ik hoop dat het voor jou net zo afloopt en anders kun je advies inwinnen bij eerdergenoemde instanties. Succes!

3 jaar geleden

Hey Lola, Zoals iedereen aangeeft zou ik een zwangerschapstest doen. Als je die niet durft te halen kan je altijd een afspraak maken bij de huisarts. De huisarts kan ook een test afnemen bij je. Als de test negatief is zou ik ook direct voor de anticonceptie gaan. Vraag je huisarts wat het beste bij je past. Je ouders zijn vast heel erg geschrokken. Mijn oudste dochter is ook 14, en ik denk dat ik mij ook rot zou schrikken als ze me dit verhaal zou vertellen. Hopelijk steunen ze je straks wel als ze van de schrik bekomen zijn. Heel veel succes