29 Reacties

4 jaar geleden

Kzou hiermee naar de huisarts gaan😇

4 jaar geleden

Ik sluit mij even bij onderstaande aan. Huisarts kan je evt doorverwijzen naar de gyn.

4 jaar geleden

Ik ben vorig jaar september gestopt met de pil en werd pas in februari voor het eerst ongesteld. Had hiervoor ook de huisarts gebeld omdat ik ongerust was, maar zij gaven aan dat het voor onderzoek nog te vroeg was. Hiervoor houden zij vaak pas 1 jaar uitblijven aan voor doorverwijzing naar gyn. Uiteindelijk na afwachten ben je toch ‘blij’ als je ongesteld wordt, al werd ik het daarna niet meer regelmatig. Toch zwanger geworden en nu 38 weken op weg! Komt goed :)

4 jaar geleden

Ik zou als ik jou was gewoon even de huisarts bellen om te vragen, alleen al om jezelf gerust te stellen, wie weet ben je er onbewust toch teveel mee bezig en nadat je misschien iets gerustgesteld bent komt het misschien wel sneller 😊

4 jaar geleden

De huisarts kan eventueel iets voorschrijven waardoor je menstruatie kunstmatig op gang wordt gebracht, misschien dat daardoor de cyclus weer op gang komt. En anders idd een doorverwijzing naar de gyn! Ik had erg lange cyclussen en kreeg gelukkig na 2 maanden een doorverwijzing

4 jaar geleden

Dank voor jullie reacties! Denk dat ik inderdaad gewoon even contact ga opnemen met de dokter. 😊

4 jaar geleden

Ik ben in september ‘18 gestopt met de pil, kreeg pas mijn eerste maandstonden eind januari ‘19, en had vanaf dan wel lange cyclussen van 40 dagen... ondertussen 28 weken zwanger zonder hormonen of eisprongopwekkers, was precies jaar nadat ik gestopt was me de pil zwanger

4 jaar geleden

Reactie op Momonthegram

Ik ben in september ‘18 gestopt met de pil, kreeg pas mijn eerste maandston ...
En ben na enkele maanden langs gynea geweest en ze zei me dat het normaal is na lang pilgebruik dat uw maandstonden tijd nodig hebben om op gang te komen, en dat als ik een kinderwens heb ik eisprongopwekkers kon nemen, maar ik wou toch de natuur zijn gang laten gaan en ik op dat moment ook nog niet direct kinderen wou.

4 jaar geleden

De huisarts van m’n schoonzus wilde nog iets langer afwachten toen is ze naar een osteopaat gegaan. Ze was na 3 weken ongesteld en een maand later zwanger. Ik had een cyclus van 17 dag en soms korter, te kort om zwanger te kunnen worden. Ik ben 4x geweest bij een osteopaat en m’n cyclus werd normaal en ik was 2 cycli later zwanger. Geen idee wat ze doen maar het heeft voor ons echt geholpen. Voor m’n zusje deed het niks. Misschien iets om uit te proberen?

4 jaar geleden

Ik zelf had voor ik aan de pil begon altijd al een hele onregelmatige cyclus. Voor zo lang ik weet al wat onverklaarbare gezondheidsklachten, waarvan vermoeidheid de vervelendste was. Daarvoor bij de internist beland. Onderzoek wees niks uit. Ondertussen gestopt met de pil. In een jaar tijd maar twee keer een bloeding gehad. Naar de gynaecoloog verwezen en die heeft precies een jaar na het stoppen met de pil de diagnose pcos gesteld. Daardoor had ik van mezelf zo goed als nooit een eisprong. Gelukkig deed de laagste dosis clomid meteen zijn werk en ben ik nu binnen drie rondes zwanger geraakt. Mijn advies is zeker naar de huisarts gaan als je gevoel zegt dat het niet helemaal klopt. Regelmatig zeggen ze dat je nog even moet blijven proberen en dan gaat het voor je gevoel echt te lang duren.

4 jaar geleden

Reactie op Momonthegram

Ik ben in september ‘18 gestopt met de pil, kreeg pas mijn eerste maandston ...
Oké dat heeft dus wel eventjes geduurd maar uiteindelijk toch gewoon gelukt. Super fijn, gefeliciteerd met je zwangerschap! Ook fijn om te horen dat het gewoon even kan duren en er niet perse iets mis hoeft te zijn. ☺️

4 jaar geleden

Reactie op sannebv

De huisarts van m’n schoonzus wilde nog iets langer afwachten toen is ze na ...
Wat een goede tip! En wat fijn dat het jullie zo goed geholpen heeft! Ga ik zeker onthouden mocht de dokter nog willen wachten. Mag ik vragen na hoe lang je schoonzus naar de dokter ging?

4 jaar geleden

Reactie op MamavanLotte

Ik zelf had voor ik aan de pil begon altijd al een hele onregelmatige cycl ...
Jeetje wat vervelend dat je de diagnose pcos kreeg na een jaar gestopt te zijn. Wel heel fijn dat het je geholpen heeft om daarna snel zwanger te worden. Ik zou het heel vervelend vinden om nu nog een half jaar te moeten wachten en er dan achter te komen dat ik misschien helemaal geen eisprong heb. Dank voor je advies! Doet mij heel goed! X

4 jaar geleden

Iedereen bedankt voor de ervaringen en adviezen!

4 jaar geleden

Heel herkenbaar! December 2018 gestopt met pil.(wel vaak doorgeslikt) Werd maar niet ongesteld na gyncoloog geweest in het ziekenhuis. Uiteindelijk clomid gekregen en bij ronde 5 zwanger geraakt. Nu 6 weken zwanger.

4 jaar geleden

Ik heb nooit de pil genomen maar had een hormoonstaafje (3jaar geen menstruatie). Dit heb ik 2maal gehad, 1ste in 2010 en tweede in 2013,dus in 2016 zou deze moeten uitgerkt zijn. Maar mijn menstruatie kwam pas 2jaar later heel af en toe eens door, cyclussen van meer dan 60dagen... Ben in december naar de gynaecoloog geweest en die heeft m'n staafje er dan toch uitgehaald, alhoewel die al lang niet meer zou mogen werken en ze gaf me ook 'Celine' (foliumzuur met extra vitaminen die je eierstokken een extra boost geven om de eisprong te stimuleren) Weet niet of het de combinatie was of maar 1 van de twee maar 29januari te weten gekomen dat ik zwanger ben 😊

4 jaar geleden

Dank voor jullie reacties meiden! Fijn om te horen dat ik niet alleen ben. En ook heel fijn om te horen dat jullie nu beide zwanger zijn! Gefeliciteerd! Ik ben vandaag bij de dokter geweest. Moet nog even geduld hebben. Ga wel bloed prikken om te kijken of alle waardes goed zijn. Als dat gewoon goed is 3 maanden wachten nog en dan denk ik door naar de gynaecoloog. We gaan het zien.

4 jaar geleden

Hoi Ik heb ook een onregelmatige cyclus. Soms keurig op tijd, maar ook wel eens maanden niks. Ik ben zwanger van de tweede en geloof dat het voor mij een goede voorbereiding was om vitamines te nemen. Ik gebruikte Choline Bitartrate Inositol 250, vit D3, B12. Kokosolie. En uiteraard foliumzuur. Je moet maar eens online lezen op vruchtbaarheid. Succes!

4 jaar geleden

Reactie op denisek

Hoi Ik heb ook een onregelmatige cyclus. Soms keurig op tijd, maar ook wel ...
Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik ga zeker eens even kijken of ik misschien ook vitamines moet gaan nemen. Kan denk ik ook verder geen kwaad toch? Denk je dat je door de vitamines sneller zwanger bent geworden?

4 jaar geleden

Bij mij duurde het ook een aantal maanden tot ik weer mijn eerste menstruatie had. Denk ook 4 of 5. Erg frustrerend ja, want je hebt ook geen peildatum wanneer je precies overtijd bent mocht je wel zwanger zijn. Vooral omdat de symptomen van ontpillen veel op die van een zwangerschap lijken! Ik vraag me af of je sneller zwanger raakt door vitamines te nemen. Maar het kan nooit kwaad natuurlijk om je lichaam alvast een opkikker te geven. Niet meteen doordraven met allerlei dure vitamines. Gewoon de mama of zwanger vitamines zijn prima.