75 Reacties

één jaar geleden

Hé lieverd, ik ken je niet maar herken alles wat je zegt. Bij mij waren er 4 embryo’s van matige kwaliteit die wel allemaal zijn ingevroren. De terugplaatsingen gingen steeds hetzelfde. Binnen een paar dagen voelde ik dat mijn lichaam aan het afstoten was. Mijn borsten gingen pijn doen, alle signalen dat menstruatie eraan kwam. Steeds exact na een week was dat ook zo. Ik heb mezelf werkelijk helemaal gek gemaakt met allemaal theorieën. De laatste terugplaatsing was dit ook allemaal zo, maar werd ik niet ongesteld en bleek het uiteindelijk toch een zwangerschap te zijn. Ik was echt totaal verbaasd. Ik ben nu 13 weken zwanger en alles gaat goed. Dus, ik snap je volledig, maar probeer het maar los te laten meid, je hebt er gewoonweg geen invloed op. Ga leuke dingen doen, zoek afleiding, geniet nu je nog niet misselijk en ellendig bent en wie weet!! Het enige wat je kunt doen is goed voor jezelf zorgen. Zowel fysiek als mentaal. 😘😘 You got this!!

één jaar geleden

Oh en overigens, ik heb de menstruatie pijn bijna drie weken gehad. Volgens de artsen kwam dit omdat er nog vocht in mijn buikholte zat van de punctie. Heel veel water drinken was het advies. Dus menstruatie achtige pijn kan van veel meer komen. Ik kan het zelfs opwekken als ik eraan denk! Dus maak je er maar niet teveel zorgen over!

één jaar geleden

Fazante22 Dankjewel voor je super lieve reactie ❤️! Fijn om herkenning te lezen. Een arts van het laboratorium zal mij deze week nog bellen, zodat ik mijn vragen kan stellen over de embryo die het niet geredt heeft. Gelukkig hebben ze bij jou de 4 embryo's van matige kwaliteit ingevroren. Zo zie je maar weer dat de kwaliteit niet altijd wat zegt, want je bent zwanger! Wauw gefeliciteerd! Ik kan mij voorstellen dat je helemaal verbaasd was. Ik probeer lief te zijn voor mijzelf en afleiding te vinden. Want wat jij ook zegt, ik zit mij ook gek te maken, met allerlei vragen en vergelijkingen van de vorige pogingen. Tip om nog (steeds) veel water te drinken zal ik doen. Verder eet en drink ik zo gezond mogelijk. Heb je veel last van misselijkheid? Jij een goede zwangerschap toegewenst 😘!!

één jaar geleden

Fijn dat ze nog even bellen, kun je toch nog wat informatie ophalen. Was dit je eerste ivf ronde? Soms voelt het echt als een soort loterij. Er is geen peil op te trekken en het is maar afwachten. En dan proberen we overal maar zekerheidjes te zoeken, maar die kunnen toch altijd ook weer iets anders betekenen. Zo frustrerend. Wij hebben het bijna vijf jaar geprobeerd waarvan vier in het ziekenhuis en ik had het al soort van opgegeven denk ik. Dus het voelt nu wel echt als een cadeautje. Ik ben mega misselijk en ziek, maar ik heb het er allemaal voor over en uiteindelijk is dit makkelijker dan al die jaren onzekerheid en frustratie. Ik ga voor je duimen dat dit vruchtje zich gaat hechten en je straks een positieve test gaat zien!!!

één jaar geleden

Wat spannend en zenuwslopend, de wachtperiode. Het is onwijs moeilijk, maar de ene embryo is de ander niet. Bij mijn eerste terugplaatsing zat de embryo ergens, maar waar wisten we niet (dus miskraam), en van de tweede terugplaatsing ben ik nu 17 weken zwanger. Ik dacht steeds ongesteld te worden, ook na de positieve test; het voelde voor mij precies hetzelfde qua klachten. Dat heeft zeker wel 2 weken aangehouden. Klachten zeggen dus helaas weinig. Ik merkte wel dat ik dat ook een beetje deed uit zelfbescherming, want als ik me zou instellen op een menstruatie kon het alleen maar meevallen. Het is verschrikkelijk, want zo'n traject met je doet. Fijn dat je kan bellen met de laborant, misschien dat die je iets meer kan uitleggen. Ik wens je onwijs veel succes <3

één jaar geleden

Oh het is zenuwslopend. Best niet teveel aan denken. Ik heb altijd maar matige kwaliteit en toch 2de kindje onderweg. Mijn embryo's stoppen met delen op dag 5 daarom dat ik ze op dag 3 al terugkreeg en de rest werd ook op dag 3 ingevrozen. Mijn gyn zei dat een embryo van matige kwaliteit het in de baarmoeder beter kan doen omdat het nog altijd de beste omgeving is.

één jaar geleden

Oh vreselijk.. ik weet wat je mee maakt. Ik had precies hetzelfde alleen dan met drie embryo’s. Een teruggeplaatst en paar dagen later kreeg ik een brief dat de rest het niet gehaald hadden dus er waren 0 embryo’s ingevroren. Ik heb gehuild want ik dacht ook dat deze die terugplaatsing ook niet goed was. 5dagen na de terugplaatsing had ik een paar uur stekend gevoel aan de zijkant van mijn buik dus wie weet zijn die krampen wel een innesteling geweest. toen ik mocht testen had ik een positieve test en ik daadwerkelijk zwanger bleek, hij is nu alweer hij 2 jaar oud en ik ben nu weer aan het prikken met hormonen voor hopelijk een tweede kindje vanuit een icsi. Dus het kan zeker zo zijn dat je zwanger bent van deze embryo. Ik duim ontzettend hard met je mee dat je zwanger mag zijn

één jaar geleden

Wat lief al jullie berichten ❤️!

één jaar geleden

Lastig, je kan er zelfs niks aan doen. Wat mij helpt, ook al ben ik niet gelovig, is een kaarsje in de kapel aansteken. Het voelt dan toch alsof je die spanning wat kan delen en wellicht is er iets/ iemand die je steunt.

één jaar geleden

Zoals de arts een keer tegen mij zei; de dobbelsteen niet een keer de goede kant op vallen. Ik heb vanalles gevoeld de keren dat ik niet zwanger was. Maar de 6e keer was het dan toch raak 💙.

één jaar geleden

Fazante22 Ja dat is absoluut heel fijn. Zij kunnen toch wat meer uitleggen daarover, dan de behandelende artsen. De behandeling die ik nu heb gehad is icsi. Hiervoor iui en ivf en van de ivf behandeling ben ik zwanger geraakt, maar eindigde in een vroege miskraam. Ik ben nog niet zo lang bezig als jullie, maar mocht ik zwanger raken en mocht het blijven zitten, dan is het mijn mooiste cadeau! Wat balen dat je zo beroerd bent, maar ik kan mij helemaal vinden "in het ervoor over hebben". En natuurlijk zullen er baal momenten zijn en dat mag! Lief dat je voor mij gaat duimen 😘

één jaar geleden

Irishl Gefeliciteerd met je zwangerschap! Zijn jullie er nog achtergekomen waar het embryootje zat uiteindelijk? Ja de dagen lijken voorbij te kruipen, ondanks de nodige afleiding. Op de rust momenten komen alle gedachten en gevoelens los. Want het vraagt niet alleen lichamelijke veel van je, maar ook mentaal. Had je al snel de menstruatie klachten? Waren deze heftig of heel licht. Ik heb het dus al circa 3 dagen na de terugplaatsing en ik heb het gevoel giga ongesteld te worden. Maar wat je zegt, er valt niet zoveel over te zeggen. Zelfbescherming doe ik ook, vanmiddag had ik het nog met iemand erover en zei ik dat ik het gevoel heb, dat het niet gelukt is. En toen kreeg ik een screenshot en realiseerde ik mij dat ik dit elke keer zeg 🙈. Dank voor je succes wensing en jij een goede zwangerschap toegewenst 😘!

één jaar geleden

Tessa 1981 Bij de ivf poging heb ik niet helemaal meegekregen wat de kwaliteit was van de twee embryo's. Maar ze hebben de beste toen na drie dagen teruggeplaatst. Nu bij de icsi poging zeiden ze dat beiden even goed waren. Maar ja, ik weet niet wat de richtlijnen van hun goed zijn. Dat zal denk ik per ziekenhuis/kliniek verschillen. Ook deze is na drie dagen teruggeplaatst. Na jullie verhalen vind ik het wel jammer dat ze mijn embryo's niet eerder invriezen. Maar ik zal dit ook eens vragen als het laboratorium belt. Ook jij een goede zwangerschap toegewenst 😘! Ik vind het bijzonder, op een positieve manier, om te lezen dat bij jullie een matige kwaliteit embryo teruggeplaatst is en er al een kindje is en een kindje op komst is.

één jaar geleden

Karina32 Heb jij nog kunnen vragen wat maakte dat de embryo's het niet gehaald hadden? Ik kan je gevoel van verdriet heel goed voorstellen. Maar wauw, met die ene embryo is het gewoon gelukt! Heel veel succes met je icsi traject, ik hoop dat je gauw zwanger mag worden. Fingers crossed 🤞! 😘

één jaar geleden

Peachie Mooi om te lezen dat een kaars branden, jou helpt, ondanks dat je niet gelovig bent. Ik zal het proberen, baat het niet dan schaadt het niet. Mensen in mijn omgeving steunen mij zeker, alleen is er niemand die deze ervaring van trajecten meegemaakt heeft.

één jaar geleden

Jannekejen Dat is wel een mooie uitspraak van de arts. En bij jou is het gelukt! Ik hoop dat dat geluk ook bij mij mag zijn, deze keer.

één jaar geleden

Reactie op Brownn

Karina32 Heb jij nog kunnen vragen wat maakte dat de embryo's het niet geh ...
Ik had het gevraagd maar het was niet verder goed gaan groeien zogezegd. Ik kreeg een vijfdaagse blastocyst die de gingen terugplaatsen en daarna lieten de de andere nog doorgroeien maar dat ging helaas niet goed. Ja dankjewel ik duim ook zeker met jullie mee. Wanneer mag je testen?

één jaar geleden

Wat spannend en ik heb ook afgelopen donderdag een tp gehad❤️

één jaar geleden

Spannend, ik duim voor je!! Wanneer mag je testen? Ik heb volgende week dinsdag tp gepland staan van een ingevroren cryo

één jaar geleden

Reactie op Brownn

Irishl Gefeliciteerd met je zwangerschap! Zijn jullie er nog achtergekome ...
Dankjewel :) Ze/we zijn er nooit achter gekomen waar de embryo zat, maar mijn lichaam heeft het gelukkig zelf opgelost. Ik had geen tabletten of ingreep nodig. Het duurde wel lang. Na de punctie had ik eigelijk de hele tijd menstruatieklachten, ik vond dat een vrij pijnlijke ingreep. De tweede keer had ik geen punctie gehad, en toen kwamen de klachten na een week denk ik. Zelfbescherming is niet heel gek, want we behoren helaas niet tot de groep die snel zwanger raakt. Je hebt al wat teleurstellingen achter de rug, om het maar zo te zeggen. Met je nieuwe therapie (ICSI) zou ik zeggen; er is er maar eentje nodig, en misschien is dat deze <3 Mijn man en ik hebben tijdens IVF gesprekken gehad met maatschappelijk werk. Zij gaf verrassende inzichten in hoe om te gaan met de teleurstelling, maar ook hoe je om kan gaan met de reactie van je omgeving. Heel veel succes <3