10 Reacties

één maand geleden

Dit gaat heel lullig klinken, maar ik bedoel het goed: begin met de bijsluiter lezen. Dat zien we heeeeeel vaak misgaan. Een licht streepje zegt alleen dat je ovulatie er nog niet is. Je hebt altijd het hormoon in je lichaam, dus er zal altijd een streepje komen.

één maand geleden

Reactie op Warmtepomp

Dit gaat heel lullig klinken, maar ik bedoel het goed: begin met de bijslui ...
oké duidelijk, vanaf welke dag zou ik moeten gaan testen als we kijken naar een gemiddelde cyclus?

één maand geleden

Reactie op mandyrbn

oké duidelijk, vanaf welke dag zou ik moeten gaan testen als we kijken naar ...
Dat staat in de bijsluiter 😊 dat weet ik niet uit mijn hoofd.

één maand geleden

Hoe lang is een gemiddelde cyclus voor jou? Je bent nu op cyclusdag 16 begonnen met testen. Dat kan al te laat zijn namelijk… Welke testen gebruik je? Inderdaad even de bijsluiter lezen daar staat vaak een tabel in met een advies wanneer te starten met testen. Met dipsticks is de algemene regel dat de teststreep net zo donker, of donkerder moet zijn dan de controle streep, dan heb je, je piek gevonden. 24-48 na die piek heb je een eisprong. Dus het is handig niet alleen op de dag van de positieve test te vrijen maar ook juist in die dagen erna.

één maand geleden

Hoe lang is je cyclus gemiddeld? Als je een “gemiddelde” cyclus hebt van 28 dagen is dag 16 wel erg laat om te beginnen. Dan is je piek en ovulatie waarschijnlijk al geweest 😅

één maand geleden

Reactie op Guusjes123

Hoe lang is je cyclus gemiddeld? Als je een “gemiddelde” cyclus hebt van 28 ...
mijn menstruatie hiervoor was op 4 juni, en de volgende was 11 juli begonnen. hoelang is mijn cyclus dan?

één maand geleden

Reactie op mandyrbn

mijn menstruatie hiervoor was op 4 juni, en de volgende was 11 juli begonne ...
Dan was je vorige cyclus 37 dagen. Dan zul je rond dag 22 je piek hebben gehad (positieve ovulatietest) dus dan zou ik nu rustig doortesten. Dit is natuurlijk berekend op een gemiddelde. Ligt er ook aan hoe lang je luctale fase is. Je zult altijd een vaag streepje zien. Test is positief als de t streep even donker of donkerder is dan de c streep. Als je net bent gestopt met anticonceptie kunnen de lengte van de cyclussen wissen.

één maand geleden

Reactie op Guusjes123

Dan was je vorige cyclus 37 dagen. Dan zul je rond dag 22 je piek hebben ge ...
dank voor de duidelijke reactie🥰

één maand geleden

Reactie op mandyrbn

dank voor de duidelijke reactie🥰
Graag gedaan! Ik had toevallig begin van de avond een positieve ovulatietest op CD 12. Normaal pas CD 13 of 14. Zoals je ziet is de controle streep donkerder als de test streep 🤗

één maand geleden

Tips: lees de bijsluiter Niet met ochtendurine testen maar liever rond 12 uur. Elke dag testen. Starten op dag 10 van je cyclus. Mogelijk ben je nu al te laat begonnen met testen.