Borstvoeding en weer ongesteld worden

RoossooR
6 maanden geleden
Volgen
Hey dames, Onze zoon is bijna vier maanden. Ik geef borstvoeding. En tot op heden nog niet ongesteld geworden. Ik zou heel graag voor een tweede kindje gaan, maar door de borstvoeding blijft mijn ongesteldheid uit en ben in dus ook niet vruchtbaar. Zijn er dames met dezelfde ervaring? Wanneer werd je weer ongesteld tijdens de borstvoedingsperiode?
 • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
15 reacties
AlexenOllie
6 maanden geleden
Ik werd na anderhalf jaar pas weer ongesteld, door borstvoeding op verzoek. Wij wilden ook een tweede, toen ben ik behoorlijk geminderd (lees 2x per dag voor de slaapjes). Toen werd ik wel ongesteld maar heeeel onregelmatig. Ik werd zwanger toen mijn kindje net 2 was. Ik heb na de geboorte van mijn eerste zoon nooit anticonceptie gebruikt en wel heel regelmatig sex gehad. Dit hoeft niet bij iedereen zo te gaan trouwens, mijn schoonzus was ondanks borstvoeding veel sneller weer zwanger.
 • Rapporteren
Maaam
6 maanden geleden
Naarmate je kindje meer vast voedsel krijgt (nu waarschijnlijk nog niet?) neemt de kans dat je weer een eisprong krijgt ook toe. Ik raakte zwanger van de tweede toen de oudste negen maanden was. Tussendoor ben ik niet ongesteld geweest. Toen de tweede er was ben ik gaan tandemvoeden en duurde het anderhalf jaar voordat mijn cyclus weer op gang kwam. Nu is de jongste bijna twee en ben ik weer ruim twee maanden zwanger.
 • Rapporteren
Verwijderd lid
6 maanden geleden
Hier bleef mijn menstruatie ook uit tijdens de borstvoeding, maar je kan wel zwanger raken tijdens deze periode! Het geven van borstvoeding is geen betrouwbare vorm van anticonceptie. https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/72-anticonceptie-en-vruchtbaarheid
 • Rapporteren
Mali142.
6 maanden geleden
Ik gaf bij de eerste bv op verzoek, na 11 maanden weer ongesteld. Duurde 6 cycli voor er regelmaat in zat en toen ook meteen weer zwanger. Na de tweede weer na 15 maanden ongesteld nadat ik stopte met kolven. 3 onregelmatige cycli gehad en toen weer zwanger. Bij mij werkte het dus wel echt als anticonceptie en zelfs daarna duurde het beide keren weer even voor ik normaal ongesteld werd. Maar dat is voor iedereen anders. Als je graag snel weer zwanger wil worden zou ik kijken of je wat voedingen af kan bouwen en bekijken of je cyclus daarmee terug komt. Tenzij je net voor je eerste ongesteldheid alweer zwanger raakt natuurlijk.
 • Rapporteren
melanie Way
6 maanden geleden
Weet niet wanneer ik weer ongesteld werd maar was denk ik mijn dochter rond een jaar was ofzo.. echt pas toen mijn dochter minder bostvoeding kreeg. Die kwam nog lang snachts voor voedingen. En overdag dronk ze ook nog redelijk veel.
 • Rapporteren
nicole777
6 maanden geleden
Na 8 maanden, maar zeer onregelmatig. Maar doordat ik niet terug ging aan de pil, voelde ik wel heel goed, wanneer ik mijn eisprong had!
 • Rapporteren
Bouwkampie
6 maanden geleden
Bij mijn eerste was ik na 4 weken weer ongesteld, heb 6 maanden borstvoeding gegeven en werd steeds precies om de 4 weken ongesteld.
 • Rapporteren
Evee
6 maanden geleden
Ik werd nu 5 maanden weer ongesteld. In het begin was mijn cyclus helemaal van de leg. Na 3 maanden was dit 'hersteld' en ben ik weer gewoon ongesteld.
 • Rapporteren
JEEP
6 maanden geleden
Na 5,5 maand werd ik weer ongesteld. 1,5 maand daarna weer zwanger. Geen idee hoe we dat voor elkaar hebben gekregen maar het kan dus snel gaan!
 • Rapporteren
Ann-26
6 maanden geleden
Ik heb 1x vijf maanden Borstvoeding gegeven en 1x zes maanden. Beide keren werd ik pas weer voor het eerst ongesteld zes weken na het stoppen van de borstvoeding
 • Rapporteren
AdH
6 maanden geleden
Ik werd na vier maanden weer ongesteld maar was absoluut nog niet vruchtbaar. Dat kwam pas weer toen ze de nachten volledig doorsliep en ik nog maar 3 keer borstvoeding gaf overdag (dochter was toen 18 maanden). Borstvoeding was trouwens binnen 6 weken volledig opgedroogd toen ik weer zwanger was.
 • Rapporteren
LittleK
6 maanden geleden
Ik ben sinds begin dit jaar fulltime aan het kolven en vorige week ongesteld geworden (dochter is nu bijna 5mnd). Weet niet of het daardoor komt hoor.
 • Rapporteren
Noukiej7
6 maanden geleden
Mijn zoon is 5 weken. Ik geef borstvoeding op verzoek. En na 3.5 week alweer ongesteld. Omdat m'n placenta vast zat ben ik geopereerd en weinig bloedvlies gehad na de bevalling.
 • Rapporteren
Verwijderd lid
6 maanden geleden
Ik werd pas na 15 maanden weer ongesteld. Maar wat anderen ook schrijven, volgens mij speelt de nachtvoeding daarin ook een belangrijke rol. Ik heb dat heeel lang gedaan omdat mijn zoontje slecht sliep snachts en voeden was de makkelijkste korte termijnoplossing 🙂. Dus daardoor duurde t ook wel langer denk ik.
 • Rapporteren
Verwijderd lid
6 maanden geleden
Ik ben tot nu toe alleen bij 8 maanden na de geboorte ongesteld geworden. Wij waren toen 8 uur onderweg op reis. Dus kon ook niet zo vaak de borst geven die dag. Daarna bleef het weer een maand uit. Wij wensen ook graag een zusje of broertje voor onze kleine meid. Maar ik geef nog best vaak borstvoeding dus is het misschien beter als ik pas zwanger zou worden wanneer ze minder interesse aan de borst krijgt. Anders zou ik een beetje wanhopig worden geloof ik als er geen melk meer komt en ze het nog echt nodig is. Mijn voorraadkast is niet zo vol.
 • Rapporteren