7 Reacties

één maand geleden

Je kindje is binnen 4 maanden 1 jaar. Je doet dus hoogstens 4 maanden verlies in leeftijsdverschil als je nog even wacht. Niet veel toch? 7 maanden voelt lang, maar is een heel normale tijd om bezig te zijn. Ik zou niet meteen denken dat het nu weer zo lang moet duren of dat er een reden is dat het altijd langer zal duren.

één maand geleden

Ons leek 2 jaar ideaal. Eerste keer heeft 7 maanden geduurd dus we besloten ook iets eerder te beginnen. Plan was te “starten” als de eerste 1 was geworden. Toen dat besloten was werden we iets lakser met anticonceptie, als in: geen condooms meer in de eerste en laatste week van mijn cyclus. En ja hoor: na het eerste onbeschermde contact was ik al zwanger. Het leeftijdsverschil is nu dus anderhalf jaar 😆 Ik vind het heel leuk voor ze dat ze zo dicht op elkaar zitten. Voor mezelf was een iets groter gat fijner geweest denk ik. De oudste liep nog niet toen de jongste geboren werd. Dat vond ik fysiek best pittig.

één maand geleden

Hier een leeftijdsverschil van 16 maanden! Zwangerschap was wel pittiger dan bij de eerste, maar dat komt denk ik ook omdat de oudste begon met lopen toen ik 7 maanden zwanger was van de 2e. Minder dutjes kunnen doen etc, maar al met al is het me een soort van meegevallen. Ze zijn nu bijna 21 en 5 maanden, en de interactie is zo ontzettend leuk om te zien! Is het pittig? Absoluut. Maar gevoelsmatig heeft elk leeftijdsverschil zo z'n voor- en nadelen.

één maand geleden

Hier zit tussen nr 1&2 anderhalf jaar verschil. 2e zwangerschap absoluut pittiger, je kan met de mini gewoon minder rusten en je moet steeds tillen voor luier etc. Vind het bekken niet heel fijn 🤕 Volledig ongepland/onbedoeld zwanger van nr 3. Tussen nr 2&3 zit 21 mnd, dus 3x zwanger in 3jr 🥵 deze zwangerschap is echt de pittigste, kan niet persé 3x in 3 jaar adviseren. Maar aan de andere kant, de band tussen de 2 oudsten is AMAZING!🤩 geweldig duo, beste maatjes 🥰 hebben we echt geluk mee 🥰 We zijn heel benieuwd wat nr3 in de mix gooit 😊

één maand geleden

Wij hebben over onze eerste ruim een jaar gedaan om zwanger te worden. Ik wilde voor een tweede ook graag een leeftijdsverschil van ongeveer 2 jaar. Ook wat vroeger begonnen omdat het bij de eerste toch wel een tijdje duurde. En ja hoor, bij de eerste keer was het raak en zal er straks een leeftijdsverschil van anderhalf jaar zijn! ☺️ Ik ben heel benieuwd hoe het straks met twee kleintjes zal zijn maar kijk er enorm naar uit. Dus hoelang je over de eerste gedaan hebt, wil helemaal niks zeggen over hoelang het nu zal duren!

één maand geleden

Die verhoogde kans moet in fatsoenlijk perspectief geplaatst worden. “Een verhoogde kans” klopt inderdaad. Maar percentueel gezien is dat een heel ander verhaal. Dan gaat de kans van 0,05 naar 0,07 (fictieve getallen). Dat is een verhoogde kans. Maar van 0,05 naar 80 is ook een verhoogde kans. Snap je? Hier binnen 4 mnd na bevalling weer zwanger van de tweede. dit werd een mk (botte pech). Daarna zonder menstruatie weer zwanger. Onze twee oudsten schelen 14 maanden. De derde raakte in zwanger een jaar na de geboorte van onze tweede. Zwangerschappen waren allemaal vergelijkbaar en alle kindjes zijn a terme geboren (38+2, 39+4 en 39+5)