14 Reacties

3 jaar geleden

Hoi. Wat fijn dat je een bewegend kindje hebt gezien. Ik denk dat dat het belangrijkste is voor nu. Ga je binnenkort naar een verloskundige voor de termijnecho? Mogelijk dat je daar nog een paar dagen voor of achteruit wordt gezet. Ik heb even gekeken en ik had met 10w5d een echo en toen was het kindje 3.8cm. Dit was gewoon prima en ben inmiddels 33w. Waardoor maak je je zorgen?

3 jaar geleden

Ja 21 april krijg ik de termijnecho.. Heb constant pijn in de buik maar waarschijnlijk de darmen of groeiende baarmoeder of beide.. Daarom heb ik van m'n huisarts een echo gekregen en mag vaker komen als ik ongerust ben.. Maar die echo apparaat is wat verouderd want is lang niet zo mooi en duidelijk beeld als bij de verloskundige..

3 jaar geleden

Ja 21 april krijg ik de termijnecho.. Heb constant pijn in de buik maar waa ...
Aha duidelijk. Met verouderde apparatuur zou ik me sws geen zorgen maken over aantal cm's. Deze kunnen dat gewoon niet zo precies als tegenwoordig en een huisarts die dit niet dagelijks doet ook niet. Het meten van het kindje komt de eerste weken ontzettend nauw. Bij een paar mm verschil kan het al een heel ander gewicht geven. Ik heb zelf de eerste 12 weken ook met regelmaat flink wat steken en krampen gehad in mijn buik. Bij mij was het idd door een groeiende baarmoeder en dus een goed teken.

3 jaar geleden

Een huisarts is geen verloskundige. Dus ik twijfel ook wel echt of deze wel echo’s zou moeten maken om je kindje te meten 🤷🏼‍♀️. Tuurlijk prima als het ging om ander onderzoek. Hoewel als je zwanger bent je wel eens vaker buikpijn kunt hebben. Waarom neem je geen contact op met je verloskundige?

3 jaar geleden

Reactie op De Krullevaar

Een huisarts is geen verloskundige. Dus ik twijfel ook wel echt of deze wel ...
Zij zaten de hele week vol..

3 jaar geleden

Zij zaten de hele week vol..
Mja, als de noodzaak er niet direct is om te kijken dan denk ik dat je moet vertrouwen op het inschattingsvermogen van je verloskundige. Voor spoedgevallen met bloedverlies en ernstige pijn hebben ze normaal wel plek. Dan ging je naar de huisarts ter geruststelling en ben je nog niet gerustgesteld 😅. Probeer wat meer te relaxen!

3 jaar geleden

Reactie op De Krullevaar

Mja, als de noodzaak er niet direct is om te kijken dan denk ik dat je moet ...
Ik ben tot zo ver wel gerustgesteld heb het voor het eerst zien bewegen..

3 jaar geleden

Ik zou echt niet naar de huisarts gaan voor dit soort vragen. Gewoon een echo inplannen voor volgende week bij je verloskundige. Krampen in je buik zijn heel normaal, je baarmoeder rekt enorm op, probeer vertrouwen te hebben. Ik vind het eerlijk gezegd ook raar van je huisarts dat hij tegen jouw verloskundige in gaat. Je verloskundige is de enige die een mening kan hebben of het wel of niet goed gaat met je kindje.

3 jaar geleden

Ik zou echt niet naar de huisarts gaan voor dit soort vragen. Gewoon een ec ...
Hij gaat niet tegen mijn verloskundige in hij zij we gaan gewoon even kijken of er nog leven zit.. Omdat ik mijn huisarts al heel lang ken

3 jaar geleden

Hij gaat niet tegen mijn verloskundige in hij zij we gaan gewoon even kijke ...
Prima, fijn dat je gerustgesteld bent. Toch ben ik het eens met mommyr, dat je huisarts eigenlijk geen echo had moeten maken. Dit soort vragen horen echt bij je verloskundige thuis.

3 jaar geleden

Reactie op De Krullevaar

Prima, fijn dat je gerustgesteld bent. Toch ben ik het eens met mommyr, d ...
Grootste rede dat ik daar ben gekomen is vanwege buikklachten waarschijnlijk omtrent opstipatie.. En hij wilde mij gewoon een echo doen om mij en niet om mijn verloskundige etc..

3 jaar geleden

Wat fijn dat je huisarts zo meedenkend is en probeert je gerust te stellen dat alles oké is met je kindje. En wat fijn dat hij een bewegend kindje heeft gezien. Ik zou me gezien de oude echo apparatuur niet te veel zorgen maken, een paar mm scheef meten wat zelfs al gebeurt met de nieuwste apparaten geeft zo een week termijn verschil aan. Als de baby maar iets scheef licht heb je die paar mm al zo te pakken. Daarnaast is 2,7 mm heel goed hoor. Lees dit bijvoorbeeld maar eens https://www.kraamzorgdewaarden.nl/zwanger/van-week-tot-week/10-weken-zwanger-je-kindje-is-compleet

3 jaar geleden

Reactie op Kiwinasje

Wat fijn dat je huisarts zo meedenkend is en probeert je gerust te stellen ...
Jaa 😁 Dankjewel ❤️

3 jaar geleden

Reactie op Kiwinasje

Wat fijn dat je huisarts zo meedenkend is en probeert je gerust te stellen ...
Ohja en aanvullend, van week 10 tot week 11 groeit je baby van ongeveer 2 naar ongeveer 4 centimeter. Dus het ligt net aan de dag in de week dat je kijkt, want het gaat in deze periode ontzettend snel!