Eerste echo bij 11 weken?

Verwijderd lid
5 maanden geleden
Volgen
Hi allemaal, ik ben nu (als het goed is) 11 weken zwanger. Twee weken geleden zou ik voor het eerst naar de verloskundige gaan, maar dit werd telefonisch ivm het coronavirus. Aanstaande zaterdag heb ik pas mn eerste echo. Terwijl ik lees dat velen van jullie al bij 7/8 weken hun eerste echo hebben gehad. Is dat standaard? En is het wel normaal dat ik nu pas mn eerste echo krijg?
  • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
4 reacties
Hnvd
5 maanden geleden
Hoi, ik weet niet of je uit BE of uit NL komt, maar normaal gesproken krijg je in NL maar 2 echo’s: de termijnecho (rond 10-12 weken) en de 20-weken echo. Alleen op medische indicatie krijg je misschien nog op een later termijn een groeiecho of een liggingsecho. Mijn eerste echo was ook de termijnecho. Natuurlijk vond ik dat wel wat jammer, maar zie het zo: rond dit termijn kun je al veel meer zien op een echo 🥰
  • Rapporteren
Verwijderd lid
5 maanden geleden
Oke, dat stelt me al gerust. Het rare is dat alles tot nu toe maar is gebaseerd om 1 test.. ik wil puur de echo alleen voor bevestiging..
  • Rapporteren
Lula
5 maanden geleden
Ik heb wel een echo gehad op 8 weken en op 12, niet medisch. Helaas ivm corona zijn de regels veranderd en doen ze nu allen de 12 en 20 weken echo. Dat zal t zijn vermoed ik.
  • Rapporteren
Verwijderd lid
5 maanden geleden
Ik heb in totaal 7 echo's gehad.... De eerste 4 keer was omdat ik bloedverlies had en de eerste 2 echo's niks te zien was waardoor ze dachten aan een miskraam veder ben ik ook niet medisch en heb ik bij der verloskundige met 9, 11 en 20 weken een echo gehad maar idd nu door het Corona virus zijn er maatregelen getroffen
  • Rapporteren