10 Reacties

2 jaar geleden

Herken het! Ik ben zelf nu van het wachten, ook al is de uitkomst uiteindelijk hetzelfde (als in; of een negatieve test en je weet dat je menstruatie gaat komen, of menstruatie afwachten) maar een negatieve test vind ik toch teleurstellender. Bij het testen heb je toch hoop en is het gewoon zo balen als het dus negatief is. Ik zou denk ik nog een dag of 2 a 3 afwachten en dan wel testen. Zeker omdat je dus vorige maand ook later was zou ik daarvan uitgaan. Doe je ovulatietesten?

2 jaar geleden

Reactie op Beanie85

Herken het! Ik ben zelf nu van het wachten, ook al is de uitkomst uiteindel ...
Nee ik doe eigenlijk geen ovulatie testen.. Ik hou mijn cyclus wel al meer als een jaar bij, maar ik weet niet of door die vaccinatie verschil maakt. Heb nog niemand in m’n omgeving zwanger zien worden ondanks die vaccinatie. Het maar mij allemaal wel onzeker zeg maar. Heb ik de goede keuze gemaakt ? Ondanks ik in de zorg werk. Maar ik wil misschien toch wel met ovulatietesten gaan beginnen, omdat ik best wel een kinderwens heb. Bedankt voor je tip! Ik ga dit inderdaad dan doen. Ik vind die teleurstelling steeds ook pijnlijk inderdaad!

2 jaar geleden

Nee ik doe eigenlijk geen ovulatie testen.. Ik hou mijn cyclus wel al meer ...
Je kan zonder ovulatietesten eigenlijk niet spreken van "overtijd" zijn, dit is namelijk echt gebaseerd op wanneer je eisprong is. Hoewel je cyclus al een jaar misschien aardig gelijk zal zijn, is dit verder geen garantie en is het ook heel normaal als het een paar dagen verschilt. Je vaccinatie heeft echt geen invloed op zwanger worden. Hooguit kortdurend een iets afwijkende cyclus is mogelijk (de maand van vaccinatie kan bijv je eisprong wat later komen) maar ook daarmee kan je gewoon zwanger worden. Wees daar echt niet bang voor! Voor beter inzicht zou ik idd eens met ovulatietesten aan de slag gaan. Dit hoeft niet eens elke maand, al zou je het eens 2 maanden doen om te kijken of je ovulatiepiek dan rondom dezelfde cyclusdag is ☺ dan weet je wat meer!

2 jaar geleden

Ik had dit ook. Met mn eerste zwangerschap durfde ik pas te testen toen ik 7 weken overtijd was. Deze keer was ik 2 weken over tijd. Bij de eerste hebben we 5 jaar erover gedaan voor we zwanger waren en ken de teleurstellingen. Mischien deze week nog denken de menstruatie komt nig en dan als je een week over tijd bent testen?

2 jaar geleden

Reactie op JovL1988

Ik had dit ook. Met mn eerste zwangerschap durfde ik pas te testen toen ik ...
Ja dat is misschien een goeie. We zullen het zien ☺️

2 jaar geleden

Ik heb pas een test gedaan toen ik bijna 3 weken overtijd was. Dit gebeurde wel vaker dus had deze verrassing niet verwacht Zelf heb ik nooit ovulatietesten gedaan omdat sex dan een 'moetje' is. Wilde het wel gezellig en leuk tussen ons houden 😉 Succes !

2 jaar geleden

Ik heb pas een test gedaan toen ik bijna 3 weken overtijd was. Dit gebeur ...
En ik neem aan dat je zwanger bent. Gefeliciteerd met je zwangerschap!

2 jaar geleden

Ik kon ondanks alle goede adviezen echt niet wachten met testen. Mijn geluk was wel dat ik vrij snel zwanger was. Een negatieve test gaf mij weer even rust, haalde de onzekerheid weg. Dan de dag erna gewoon nog een keer testen. Maar denk dat zoiets heel persoonlijk is, dus doe vooral dat waar jij denkt het meeste baat bij te hebben. Wat betreft de vaccinatie, ik was binnen 2 maanden zwanger. Maak je daar maar niet te druk over. Denk dat het eerder ligt aan het feit dat je geen ovulatietesten doet. Ik ben een paar maanden voordat ik ging proberen mijn ovulatie vast bijhouden. Mijn ovulatie bleek helemaal niet zo regelmatig te zijn. Ik had een korte cyclus van 23-24 dagen en ovuleerde op dag 12, 16, 19 en 14. Terwijl mijn app altijd aangaf dat mijn ovulatie veel eerder zou moeten zijn. Dus gewoon testen die hap, dan heb je al een enorme voorsprong! Heel veel succes 😊

2 jaar geleden

Reactie op nina_n_

Ik kon ondanks alle goede adviezen echt niet wachten met testen. Mijn geluk ...
Ik ga denk ik wel ovulatie testen kopen. Gefeliciteerd! Super leuk! Bedankt voor je adviezen en antwoord. Het is gewoon lastig dat ik niet alweer teleurgesteld word ☺️