35 Reacties

2 maanden geleden

Een vriendin van mij zit in hetzelfde schuitje. Zij starten nu, na 2 jaar proberen, met IUI.

2 maanden geleden

Wij hadden dezelfde situatie. Zijn ook na 2 jaar zelf proberen begonnen met IUI. We hebben 8 pogingen gedaan die allemaal niet zijn gelukt. Daarna was de eerste poging IVF wel raak :). Het heeft alles bij elkaar 4,5 jaar geduurd voordat wij ons zoontje in de armen sloten. Heel frustrerend dat de oorzaak niet bekend was, maar we hadden ook heel veel vertrouwen dat het wel een keer zou lukken. Omdat alles er verder gewoon goed uit zag! Als je ervaringen uit wilt wisselen, mag je altijd een berichtje sturen

2 maanden geleden

Wij zijn na ca anderhalf jaar zelf proberen begonnen met iui in eigen cyclus. Was na 1 ronde raak. Van de tweede werd ik natuurlijk zwanger.

2 maanden geleden

Ja, hier dezelfde situatie! Zo frustrerend.. Alleen hier al ruim 2,5 jaar het geval. Heb 2 maanden geleden ook nog een fertiloscopie gehad en ook dat was allemaal goed. Nu moeten we nog afwachten tot december en dan zouden we echt een traject kunnen starten. Dat zou dan IUI worden, waar ik dus ook niet echt in geloof want als het zo niet lukt waarom met IUI dan wel? Maargoed al met al zouden we dan dus al 3 jaar proberen zwanger te worden zonder succes voordat een daadwerkelijk traject start.

2 maanden geleden

Jep! Wij kregen die diagnose 2 jaar geleden. Daarna in een traject gezeten - 5 x IUI en 1 x IVF. Helaas zonder resultaat. Wij hebben ons daarnaast verdiept in supplementen, alternatieven voor het ziekenhuis traject (acupunctuur, feti lily, etc.) en waren tot onze verbazing spontaan zwanger vlak voordat we aan IVF 2 zouden beginnen. Dat werd helaas een miskraam, maar daarna was ik binnen 4 maanden opnieuw zwanger van het kindje in mijn buik. 🩷 Als je de mogelijkheid hebt zou ik naar Cuypers & Cuypers gaan.

2 maanden geleden

Reactie op feyre

Jep! Wij kregen die diagnose 2 jaar geleden. Daarna in een traject gezeten ...
Wat fijn! Heb je ook een idee wat jullie dan echt geholpen heeft na zo’n lange tijd?

2 maanden geleden

Hi! Bij de fertiliteitsarts word een kansberekening gemaakt om te kijken hoe groot de kans is voor jullie om zelfstandig zwanger te worden. Deze berekening word gemaakt dmv de uitslagen, leeftijd, bmi’s enzo. Kom je onder de 30% uit dan krijg je direct hulp aangeboden maar kom je boven die 30% uit dan is de kans dat het nog op de natuurlijke manier lukt groter dan een traject en zou je het zelf nog even moeten proberen. Hopelijk is het snel raak voor jullie🍀🍀

2 maanden geleden

Reactie op P09

Wat fijn! Heb je ook een idee wat jullie dan echt geholpen heeft na zo’n la ...
We vermoeden de combinatie van gezondere levensstijl, de ferti lily, de supplementen, de acupunctuur, etc. Maar we zullen het uiteindelijk nooit weten. Ik beweer ook niet dat dit de weg is die je moet bewandelen, het zijn meer ‘baat het niet, schaadt het niet’ dingen.

2 maanden geleden

Van ons eerste kindje ben ik zwanger geworden door ovulatie inductie. Had toen een erg onregelmatige cyclus. Uiteindelijk anderhalf jaar bezig geweest, waarbij de derde ronde ovulatie inductie zwanger. Sinds de bevalling ineens een regelmatige cyclus, dus anderhalf jaar geleden vol goede moed begonnen voor nummer 2. Toen het na een jaar nog niet gelukt was, weer naar de fertiliteitskliniek geweest. Onderzoeken gehad en alles was goed, dus voor nu ook onverklaarbaar. Advies was om nog een half jaar zo te proberen. Dit is nu bijna voorbij, daarna gaan we weer terug naar de kliniek en zullen we starten met IUI. Waarschijnlijk in kunstmatige cyclus.

2 maanden geleden

Wat rot zeg! Laat pleeeaassee je schildklier waarde checken! Wordt niet overal standaard gedaan, maar kan enorm bepalend zijn bij het zwanger worden en ik zou echt niet aan een ziekenhuis traject beginnen zonder dat dat is gecheckt. De huisarts kan dit ook.

2 maanden geleden

Reactie op Mamaof222

Wat rot zeg! Laat pleeeaassee je schildklier waarde checken! Wordt niet ove ...
Ja inderdaad je schildklier checken. Vraag maar een uitgebreide bloedonderzoek

2 maanden geleden

Bij ons ook niks aan de hand na onderzoeken in het ziekenhuis. Wilde bijna gaan starten met een traject. Proberen om zwanger te worden even onbewust wat op de achtergrond gekomen, lekker op vakantie gegaan en bij thuiskomst bleek ik zwanger.

2 maanden geleden

Wij hebben in het zelfde schuifje gezeten. Ovulatie testen gaven juiste timing aan, toen we gingen tempen Bleek dat het na de piel nog 4 dagen duurde voor m'n eitje sprong > gevolg te korte van 9 dagen. Zelf acunpuntuur en chinese kruiden gebruikt toen we hier achter kwamen. Binnen 2 maanden zwanger. Momenteel 13 weken en alles js goed met de kleine. Succes!

2 maanden geleden

Hej, je mag me een vriendschap verzoek sturen hoor als je dat wil. Bij ons precies hetzelfde verhaal. Zijn ook voor de 2 zwangerschappen bij arts beland. Als je vragen hebt wie weet kan ik je helpen

2 maanden geleden

Reactie op Babymama8910

Bij ons ook niks aan de hand na onderzoeken in het ziekenhuis. Wilde bijna ...
Precies hetzelfde hier, zouden na 3 jaar proberen in april starten bij fertiliteitskliniek. Nog even op reis naar azie vanaf februari en bleek in maart zwanger te zijn. Dus, investeer in een goeie vakantie ;)

2 maanden geleden

Soortgelijk verhaal Wij zouden gaan starten met iui, ik raakte een maand ervoor zwanger maar dit was van korte duur, maand erop was ik opnieuw zwanger en momenteel een gezonde zoon van 11 maanden. Ik weet hoe stom het klinkt maar ik had de hoop echt opgegeven want ik was zwanger na bijna 2 jaar en toen ging het zo snel mis. Maand erop heb ik het dus echt losgelaten (ja echt want hoe groot was de kans dat het opeens weer zo lukken). Ik gebruikte geen ovulatie testen maar deed de temperatuur methode en zag dat mijn temp niet daalde dus iedere ochtend had ik hoop en dit was dus terecht. Heel veel sterkte in deze strijd van wachten het duurt zo lang als je erin zit. Ik gun het iedereen die een kinderwens heeft om dat die in vervulling mag gaan❤️

2 maanden geleden

Wauw meiden bedankt voor al jullie ervaringen. Als ik vragen heb weet ik jullie te vinden :)

2 maanden geleden

Hier hetzelfde verhaal. Na 1 jaar proberen begonnen met allerlei onderzoeken. Conclusie onverklaarbaar minder vruchtbaar. We konden starten met IUI, maar raakte de maand voor de start spontaan zwanger na 24 rondes. Wat het verschil maakte? Geen idee, maar die maand deed ik voor het eerst een vaginale spoeling met natriumbicarbonaat (medisch onderbouwd) en die je dus wel raak. Mogelijk toeval natuurlijk, maar ik had zelf altijd sterk het idee dat mijn zuurgraad te hoog was en de zwemmers al stierven voordat ze er waren. Mogelijk dat dit dan toch geholpen heeft.

2 maanden geleden

Reactie op Britt1991

Hier hetzelfde verhaal. Na 1 jaar proberen begonnen met allerlei onderzoeke ...
Kan je me meer vertellen over die spoeling en waarom je dacht dat je zuurgraad te hoog was ?

2 maanden geleden

Reactie op momlife34

Ja inderdaad je schildklier checken. Vraag maar een uitgebreide bloedonderz ...
Doe er dan een goede B12 bepaling bij ;)