21 Reacties

4 jaar geleden

Nee hoor, pas gestopt toen ik wist dat ik zwanger was. Daarbij zou ik er niet vanuit gaan dat je met ronde 1 zwanger bent, dat zijn meestal alleen de verhalen die je hoort op verjaardagen. Het kan ook maar zo veel langer duren. Zal er vooral niet nu al zoveel focus op gaan leggen. Gewoon genieten van elkaar

4 jaar geleden

Reactie op Lovelyblond31

Nee hoor, pas gestopt toen ik wist dat ik zwanger was. Daarbij zou ik er ni ...
Sluit me hierbij aan. Pas als je zwanger bent opletten 😁 anders kan je leven zo lang on-hold staan. Kans dat het de 1e ronde meteen raak is is ook bijzonder klein( we hopen het stiekem allemaal maar helaas werkt het niet zo)

4 jaar geleden

Bij ons heeft het zo'n 9 maanden geduurd voor we een positieve zwangerschapstest in handen hadden, vanaf het moment dat ik stopte met de pil. Ik heb nooit echt regelmatig gedronken. Soms maanden niet, dan weer eens een avondje tot lam aan toe. 😅 Hier ben ik niet bewuster op gaan letten in die maanden dat we ermee bezig waren. Wel was ik een echte roker: Zo'n 15/20 per dag. Daar ben ik ook pas op de dag van de positieve test mee gestopt.

4 jaar geleden

Voordat het bevruchte celletje is ingenesteld na je ovulatie ben je alweer meer dan een week verder, dus dat zou dan pas na oud en nieuw zijn. En het embryootje krijgt alle stofjes uit een dooierzakje de eerste 2 maandjes.

4 jaar geleden

Heel eerlijk: het kan zijn dat door alcohol het vruchtje niet innesteld of loslaat. Je kunt dus een miskraam krijgen. Het vruchtje krijgt inderdaad voedingsstoffen via een dooierzakje, maar de alcohol komt wel degelijk bij het vruchtje in de baarmoeder terecht. Ze zeggen vaak dat het niet uit maakt, want als je test positief is dan heb je het vruchtje dus niet verloren en hoef je niet zo'n zorgen te maken. Als het niet innesteld of heel vroeg afbreekt door drinken van alcohol zul je dit dus niet echt merken, want de positieve test komt niet.

4 jaar geleden

Ik ben pas gestopt met alcohol met een positieve test. Ik zou dan ook niet wachten om die reden. Ik zou sowieso niet wachten omdat de tijd van het jaar niet uit komt. Het komt toch wanneer het komt...😊

4 jaar geleden

Geen zin in. Vandaag drink ik niet. Alcohol is toch geen verplichting? Hoezo natuurlijk drinken. Alsof er niets drinkbaar is naast bier, wijn, likeur en whisky, rum, wodka en cognac. Ik dronk jaren geen alcohol tussen ovulatie en menstratie. Geen mens die er naar taalde. Ik dronk ook rustig 5 maanden geen alcohol.

4 jaar geleden

Wij zijn vorig jaar december precies rond deze tijd begonnen. Ik ging er niet vanuit dat het de 1e ronde zou lukken en dus ook een wijntje gedronken met de kerst. We hadden het grote geluk dat het wel lukte en op 28 december testte ik positief. Daarna natuurlijk geen alcohol meer gedronken en er ligt hier nu een gezond kindje naast me 😊 ik moedig drinken wanneer je probeert zwanger te raken niet aan, het beste is natuurlijk om te stoppen, maar dit is mijn ervaring! Inmiddels is het kereltje bijna 3 maanden oud en heb ik op een slokje wijn na niets meer gedronken na de geboorte, ik vind het gewoon niet meer lekker 😋

4 jaar geleden

Misschien kan je gewoon weinig drinken? Neem een glas bubbels, drink hem half leeg en laat de rest staan.. en laat je een glas wijn in schenken en vraag of je vriend de helft leegdrinkt :) zo heeft niemand iets door en heb jij geen super schuldgevoel. Als ze vinden dat je te “weinig drinkt”, laat ze maar denken..

4 jaar geleden

Ik ben gestopt met drinken toen ik wist dat ik zwanger was. Ik was 'ongepland', maar zéér gewenst zwanger. Rond de tijd van innesteling koningsdag en dorpsfeest gehad. En daar meer gedronken dat 1 wijntje, haha. Inmiddels 35 weken zwanger!

4 jaar geleden

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was dacht ik meteen aan die ene dag waar ik erg veel had gedronken.. dit heeft me echt een lange tijd dwars gezeten. Ik had niet verwacht dat ik zo snel zwanger zou zijn (eerste keer raak) dit bleek wel het geval en maakte me erg zorgen. Gelukkig hebben de verloskundige en gynaecoloog ervoor gezorgd dat ik niet meer zo zou stressen. Ze vertelde me omdat het zo vroeg was dat er nog niks richting de baby ging. Ik vond het erg stressvol allemaal en had erg spijt dat ik toen had gedronken.. Ik zou in jou geval niet proberen te drinken, dit is natuurlijk het beste!

4 jaar geleden

Na mijn ovulatie dronk ik Max 2 of 3 glazen wijn op een avond. Niemand die dan iets opvalt ;-)

4 jaar geleden

Ik zou gewoon lekker je wijntjes drinken tijdens de feestdagen.

4 jaar geleden

Ik heb ook nog alcohol gedronken op een feest, toen wist ik nog niet dat ik zwanger was. Verloskundige vertelde me dat dat echt geen probleem is. Nu al 4,5 maand geen alcohol meer gedronken...mis mijn wijntje wel zo af en toe 🙈 Ik drink nu met de feestdagen Faber 0.0% 👌🏼

4 jaar geleden

Dankjewel voor jullie reacties allemaal. Het lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk allemaal maar ik wilde gewoon even jullie ervaringen en meningen weten. Ik drink ook zeker niet veel hoor lieve mensen! :) maar een wijntje tijdens de feestdagen vind ik toch ook wel lekker. Jullie begrijpen waarschijnlijk wel wat ik bedoel.

4 jaar geleden

Ehm, als jouw ovulatie vlak voor kerst is dan is het met kerst nog niet eens ingenesteld. Een net bevruchte eicel heeft echt geen last van een paar glazen wijn. Ik zie dus geen probleem.

4 jaar geleden

Reactie op NV1

Dankjewel voor jullie reacties allemaal. Het lijkt me ook zeer onwaarschijn ...
Ik ben zelf elke keer snel zwanger geraakt en ook twee miskramen gehad maar toen had ik niks gedronken (ben niet zo’n drinker). Derde zwangerschap gaat tot nu toe goed terwijl ik toen nog wel een paar feestjes heb gehad met alcohol voordat ik wist dat ik zwanger was. En zoals hierboven ook genoemd is, het kan best wel even duren voordat het raak is. Lekker blijven genieten!!! Ik hoop dat je snel een positieve test in handen hebt en fijne feestdagen!

4 jaar geleden

Hey, bij mijn eerste zwangerschap lette ik heel hard op, ik dronk enkel een glaasje wanneer mijn regels doorkwamen en voor de rest niet... Ik had echter mijn vrijgezellen tussendoor en mijn partner en ik hadden besloten om die maand over te slaan, maar blijkbaar was mijn eisprong op een andere moment dan we dachten of waren we toch niet voorzichtig genoeg en achteraf bleek de bevruchting de dag na mijn vrijgezellen geweest te zijn. Ik heb me hier lang heel schuldig over gevoeld. Maar mijn zoontje is nu bijna 3 en een geweldig, gezond en pienter mannetje. Nu de tweede zwangerschap was ik terug op dezelfde manier begonnen, maar ik kreeg in juli een miskraam, waarna ik besloten heb dat het in mijn ogen ook geen zin had om voortdurend alles af te zweren aangezien je toch nooit weet hoe lang het gaat duren. Ik heb dus met mate gedronken tot ik wist dat ik zwanger was. Ik zou dus gewoon een glaasje meedrinken met de feestdagen, maar gewoon ook niet overmatig drinken... En is het toch raak van de eerste keer, zal je kindje hier heus niks aan overhouden...

4 jaar geleden

Ik heb gewoon alles gedaan toen wij ervoor gingen. Dat was op onze zomervakantie in Frankrijk. Dus we hebben ook gewoon wijn en dergelijke gedronken. Zeker als je pas je eerste ronde begint maak je dan nog niet zo druk. Er word vaak zo onbewust veel druk op jezelf gelegd daar schiet je niks mee op.

4 jaar geleden

Toen we bij de oudste begonnen gingen we er vanuit dat het heel lang ging duren voor het raak was, dus gewoon een wijntje gedronken toen we uit eten zijn geweest in die tijd. Een week later bleek ik toch al zwanger te zijn. Onze zoon is helemaal gezond en is intelligent, dus hij heeft noet geleden onder dat ene glaasje wijn. Ik zal me niet te druk maken als ik jouw was.