14 Reacties

3 jaar geleden

Geen tips voor de bevalling. Ik heb ze na de bevalling pas gekregen. En herken ook heel erg je angst om naar de wc te gaan. Het deed bij mij ook zo'n zeer. Last je bij de apotheek adviseren over (verdovende)crèmes. Niet alle crèmes mogen met bijv. Borstvoeding, dus ik denk dat ook tijdens de zwangerschap niet alle crèmes mogen.

3 jaar geleden

Wat bij mij heel erg goed werkte is de hammameliszalf van dr. A.vogel echt een aanrader!!

3 jaar geleden

Ik ben nu 34 weken en heb er een. Gelukkig niet pijnlijk maar ik ben zo bang om naar de wc te gaan en nog meer te krijgen. Ik las op meerdere topics neusspray helpt. Ik heb het geprobeerd en de aambei is wel kleiner geworden. Verder gebruik ik Curanol tabletten en Curanol zalf. Success!

3 jaar geleden

Reactie op AnikaRoos

Ik ben nu 34 weken en heb er een. Gelukkig niet pijnlijk maar ik ben zo ban ...
jaa k lees ook goede recensies van curanol dus denk dat ik het zo ma ga halen bij de drogist .. thanksss

3 jaar geleden

jaa k lees ook goede recensies van curanol dus denk dat ik het zo ma ga hal ...
Ik heb ook curanol, maar ook sucocreme. Klinkt misschien raar, maar dat haalt de pijn er enorm vanaf!

3 jaar geleden

Curanolzalf werkt idd heel goed, heb ik ook gebruikt toen ik er 1 kreeg. En na mijn bevalling de tabletten erbij en de neusspray erop. En kreeg de tip nog van VSM Arnica druppels. Binnen 3 weken was ik er vanaf. Wat ook enorm werkte en verkoelde was wat tampons nat maken en in de vriezer leggen. En dan in een zakje en dan washandje erop leggen als je op bed ligt. Kreeg ik ook als tip en werkte voor 1,5 dag erg goed omdat de winkels dicht waren.

3 jaar geleden

Je kan dus curanolzal of tabletten gebruiken en sperti en ik vind die van back door ook hele goeie

3 jaar geleden

Reactie op AnikaRoos

Ik ben nu 34 weken en heb er een. Gelukkig niet pijnlijk maar ik ben zo ban ...
Wat voor neusspray gebruik je? Of kan je alle soorten gebruiken?

3 jaar geleden

Reactie op Merela

Wat voor neusspray gebruik je? Of kan je alle soorten gebruiken?
Ik heb gewoon van de etos, als het maar xylometazoline bevat. Hier vond ik de tip: https://www.beboldandbeautiful.nl/zwanger/zwanger/kwaaltjes/aambeien/

3 jaar geleden

bedankt allemaal☺️

3 jaar geleden

Ik heb er de afgelopen 2 dagen ook mega veel last van gehad en het hele assortiment van spullen voor gehaald 🤣 2 dagen smeren en zetpillen gebruikt, vooral sperti en het is nu zo veel minder! Misschien helpt het ook dat ik door de warmte veel meer heb gedronken.. sterkte!

3 jaar geleden

Succes! Bij mij ging de pijn weg toen de huisarts het terug naar binnen had geduwd in de laatste weken... even gênant maar ik kon weer pijnloos lopen! Tip: bij de bevalling beter geen spiegeltje gebruiken om ‘te kijken’ in welke richting je moet persen, want dan zie je ze groter dan ooit tevoren 😂 Ik was in shock. Dat slinkt gelukkig weer, no worries.

3 jaar geleden

Succes! Bij mij ging de pijn weg toen de huisarts het terug naar binnen had ...
haha nu heb je me nieuwschierig gemaak😆😂.. ja k heb ondertusse curanol gehaald en neusspray en dit helpt echt super!!!

3 jaar geleden

Ik heb tijdens m’n zwangerschap een uitwendige aambei gehad wat een veneuze trombose is geworden. Soort stolsel zeg maar. Deed zo ontzettend zeer dat ik toch naar de huisarts ben gegaan. Zij heeft dat toen opengemaakt (deed verschrikkelijk veel pijn en ik ben geen watje) maar daarna werd het beter. Echter bleef er wel een soort klein ‘flapje/huidplooitje ’ over aan de buitenkant. Is niet heel mooi. Hebben meer mensen dit gehad? Met m’n bevalling helaas weer een paar aambeien. Nu vier jaar later speelt het af en toe nog steeds op Curanol of sperti. helpt idd goed. Nu weer zwanger maar die aambeien zie ik mega tegenop.