12 Reacties

4 jaar geleden

Gewoon eerlijk vertellen en erop voorbereid zijn dat ze een dubbel gevoel hebben. Ze zullen heus blij zijn voor jullie, maar ook stikjaloers en verdrietig over hun eigen verlies. Ga dat vooral niet uit de weg. Geef hun wel tijd om aan jullie nieuws te wennen. Dus ook een beetje tactvol zijn, tenzij ze ernaar vragen hoef je niet te zeggen dat jullie de eerste x prijs hadden, he. Succes! En proficiat ❤️

4 jaar geleden

Hoi, Als eerste; gefeliciteerd! Ik zit in een vergelijkbare situatie als jouw vriendin: ik kan ook niet op de natuurlijke manier zwanger worden. Om mij heen worden er super veel mensen zwanger. Soms is dat best lastig, maar ik gun het iedereen en ben blij dat ik van de lieve kindjes van mijn vriendinnen kan genieten. Ik kan natuurlijk niet voor anderen spreken, maar ik vermoed dat jij er meer moeite mee hebt, dan zij zal hebben. Vertel het eerlijk tegen elkaar en durf ook uit te spreken dat je het lastig/spannend vindt, dan kan je het daar ook samen over hebben.

4 jaar geleden

Hier een beetje dezelfde situatie, ik ben nu voor de 2e keer zwanger en weer in 1x (onwijs blij en vooral heel dankbaar!).. Ik ben nu 6-7 weken zwanger, en ik hoorde net daarvoor dat mijn vriendinnetje waarschijnlijk niet natuurlijk zwanger kan worden.. Ik heb besloten om het haar eerst zelf te gaan vertellen voordat ik het in de groep gooi waar we samen in zitten zegmaar.. Ik hoop dat door het zo te doen het was rustiger wordt en we er allebei makkelijker over kunnen praten vanuit beide kanten..

4 jaar geleden

Zo herkenbaar! Bij mij was het ook in 1 x raak. In mijn omgeving heb ik 3 goede vriendinnen die niet zwanger kunnen worden. Omdat het goede vriendinnen van mij zijn heb ik er 2 opgebeld en echt huilend verteld. 1 vriendin van mij zei : ik moet wel slikken maar ik gun het je van harte. Dit hoort eenmaal bij het leven. Nu moet ik het aan de derde vertellen... dat vind ik erg spannend. Want zij is al jaren bezig en het lukt niet... ik denk dat je er niet bij hoeft te zeggen dat het in 1 x gelukt is. Je moet niet liegen maar je hoeft het ook niet te melden.. onnodige informatie. Gekke situatie he?! Voor ons ook hoor. Succes meid!

4 jaar geleden

Nog een tip: ik probeer zo weinig mogelijk te delen over mijn zwangerschap... omdat ik weet dat ze er last van gaan krijgen. Maar dit is heel moeilijk in te schatten. Het liefst zou ik met mn vriendin uren willen praten over mijn zorgen etc over de zwangerschap. Maar dit doe ik bewust met andere mensen...

4 jaar geleden

Leuk voor jou dat het zo vlot ging. En mooi dat je ondanks je roze wolk stil staat bij waar een ander doorheen gaat. Is lang niet altijd zo vanzelfsprekend. Zelf heb ik 2 miskramen achter de rug en zo wat mijn halve vriendenkring en schoonzus zijn zwanger. Zoals je zegt: je bent blij voor hen, maar dubbel. Het is misschien een goed idee om het individueel te vertellen dan hoeft ze haar reactie minder te controleren in bij zijn van anderen. Mijn schoonzus kondigde aan in volle familie en ik storte wat in (mijn miskraam was dan net achter de rug) en dan mocht ik dat dus in de hele familie beginnen uitleggen. Niet leuk dus. Ik zelf vind het ool fijn als ze ondanks hun geluk toch even tijd maken om naar mijn 'miserie' te luisteren. Probeer ook om haar niet te overstelpen met zwangerschapspraat in het begin. Ze zal waarschijnlijk zelf wel vragen stellen, maar dan kan ze het ontwijken op moeilijke momenten.

4 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik herken dit ook deels wel. Mijn broer en schoonzus probeerden al jaren zwanger te worden, wat ook met een medisch traject nog niet wilde lukken. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, was dit natuurlijk super dubbel richting hun. Wij waren super blij, maar toch is het dubbel als je weet dat het bij familie of vrienden niet wilt lukken. Uiteindelijk zijn we langs gegaan en hebben we het persoonlijk verteld. We hebben even samen gehuild en er heel open over gesproken. Ik kreeg daarna te horen dat het als fijn werd ervaren dat het zo persoonlijk was en er ruimte was voor emoties. Een paar weken later bleek mijn schoonzus ook zwanger en nu schelen we 5 weken! Super leuk en blij dat het bij hun ook zo ver is en we dit kunnen delen❤

4 jaar geleden

Bedankt voor de steun en fijne tips ! Ik ga er zeker rekening mee houden 💞

4 jaar geleden

Ik heb ervaring, als jouw vriendin zijnde. Niet doen..deze methodes haatte ik in ieder geval. Er een enorme aankondiging van maken. Een cadeautje, rompertje, sokjes ellende. Aankondigen in een groep. In het openbaar. Een restaurant is een heel slecht idee. Op haar verjaardag. Vijf minuten voor er anderen komen. Bij haar thuis en dan nog uren blijven. En de grootste klap in mijn gezicht.. verzwijgen. Dat je het via via hoort.

4 jaar geleden

Ik herken me in jouw vriendin, die vriendin ben ik jarenlang geweest... wat mij heel erg hielp was de eerlijkheid. Jij hoeft geen excuses te maken dat het jullie nu gelukt is, maar houdt rekening met haar gevoelens en zeg dat je niet zo goed weet wat je tegen haar moet zeggen. Dat je haar de wereld gunt. Het hielp mij als ik kon afspreken dat ik wel deel wilde uitmaken van wat er in hun wereld ze stond te wachten, ik wilde wel nieuws horen over de zwangerschappen, maar kon het vooral aangeven als ik het even niet aankon. Open zijn, eerlijk zijn, vragen waar zij behoefte aan heeft. Ze zal even tijd nodig hebben maar het gaf mij altijd het gevoel dat mijn verdriet er mocht zijn. Daarom kon ik veel meer aan dan ik dacht... En kon ik tot mijn eigen verbazing vorig jaar (toen ik mijj eigen hoop volledig had opgegeven) serieus genieten van de zwangerschap van mijn beste vriendin. En nu... na 9 jaar... ben ik 23 weken zwanger van een supersterk meisje en krijg ik alle liefde van vriendinnen drie keer zo hard terug!! 🤩

4 jaar geleden

Ik herken me in jouw vriendin, die vriendin ben ik jarenlang geweest... wat ...
Ik wil 10 hartjes geven voor jouw bericht 😘

4 jaar geleden

Hoe moeilijk het is, het belangrijkste is het om eerlijk te zijn en her persoonlijk te vertellen.. Wij zijn zelf 3 jaar bezig geweest en door middel van iui gelukkig zwanger geraakt. Ook wij kregen regelmatig de boodschap dat er weer iemand zwanger was en hoezeer je het iedereen ook gunt, het frustreert soms ook. Zelf vond ik het fijn dat het mij persoonlijk werd verteld ipv via een appje. Ik vond het zelf fijn als er begrip was, ook voor mijn frustratie en boosheid en dat ik mezelf kon zijn en afstand kon nemen als ik dat wilde. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.