8 Reacties

2 jaar geleden

Hier nu zwanger van de 2e. Ik vond de 1e het lastigste. Alhoewel die maar 6 uurtjes duurde. Wel 3 kwartier moeten persen. 2e duurde totaal 5 uurtjes. En maar 5x hoeven persen.

2 jaar geleden

Reactie op Marloes9191

Hier nu zwanger van de 2e. Ik vond de 1e het lastigste. Alhoewel die maar ...
Van de 3e bedoel ik🤣

2 jaar geleden

Hier zwanger van 3de. De eerste was een horrorbevalling. Zoontje zat vast in bekken en moest met vacuümpomp gehaald worden. De 2de was een inleiding maar zou het zo weer over doen. Savonds binnen tabletjes opgestoken voor BMH week te maken rond de middag vliezen gebroken en dan begonnen de weeën pas te komen. Om 20u39 is zoontje geboren maar ben pas vanaf 14 u ofzo last beginnen krijgen van weeën dus vond het echt wel vlot gaan eigenlijk. Ik hoop nu terug op zo een bevalling 🙈 te vlot moet ook niet want dan kan je lichaam die hevige weeën minder goed verwerken vind ik.

2 jaar geleden

Voor ideeën over de bevalling kan je eens kijken op badassmotherbirther op Insta. Rauwe bevallingsfilmpjes! Ik vind dit echt geweldig om te zien hoe bevallingen werken en geeft ook veel kennis over hoe je het zelf zou kunnen doen en wat normaal is!

2 jaar geleden

Ik vond de 2e bevalling vele male makkelijker dan de 1e 🙃 1e duurde 20 uur en ingeleid en gehaald met vacuumpomp en 15 hechtingen door de knip.. en de 2e 4 uur en 3 kwartier en dan nog is stuitbevalling en maar klein beetje uitgescheurd en 2 hechtingen.

2 jaar geleden

Dat is afhankelijk van heel veel factoren en wat jij als makkelijke kenmerken bestempelt 🙃 Ik vond mijn eerste bevalling al prima te doen, binnen 5 uurtjes thuis geboren, klein scheurtje doordat de kleine het handje bij z’n hoofdje had. Persfase duurde toen 20 minuutjes. Viel me alleszins mee. De verloskundige gaf toen aan dat het voor een eerste een top bevalling was en dat zij uit ervaring spraken dat het zelden voorkwam dat een volgende bevalling trager op gang zou komen. Het lijf had nu eenmaal alles zelf al een keer geregeld. Mits de voorwaarden voor de volgende bevalling natuurlijk goed waren. De tweede van ons was er binnen nog geen 2,5 uur, met een persfase van 4 minuten. Ik kan niet perse zeggen dat die bevalling makkelijker was, wel sneller 😅😂

2 jaar geleden

2e veeeeel beter dan de eerste. 1e duurde bijna 30 uur en kreeg voor de persfase weeënopwekkers omdat alle weeën stopte en ik uitgeput was. Ook een paar keer een weeënstorm en placenta liet niet los. Hebben ze er letterlijk uitgetrokken, was een beetje traumatisch. Herstel ook vrij lang en zag door deze ervaring best op tegen de 2e bevalling. De 2e was er binnen 7 uur, zonder ingrepen en zonder schade bij mij. Vond het wel weer heftig, toen de weeën begonnen dacht ik: oja, zo voelde dat, haha! Weeën duurde al gelijk bijna een minuut met korte pauzes, dus gelijk flink aan de bak. Maar ook deze bevalling kunnen doen zonder pijnbestrijding, in het ziekenhuis van mijn voorkeur en placentakwam vanzelf. Wat mij betreft had het niet beter gekund! Maar ja, je weet het nooit van tevoren. Hopelijk valt het voor jou ook mee!

2 jaar geleden

Voor ideeën over de bevalling kan je eens kijken op badassmotherbirther op ...
Dit idd! Deze filmpjes hielpen mij enorm!!