17 Reacties

4 jaar geleden

Ik heb ervaring met IUI behandeling. Op dag 3 na de start van miin menstrustie begonnen met het dagelijks spuiten van gonal F en dan op dag 10 de eerste (inwendige) echo ze meten dan de grote van je eiblaasje(s) als deze tussen de 18 en 20 mm zijn mag je stoppen met gonal f en spuit je eenmalig pregnyl dit zorgt voor je eisprong. Na 34 uur moest mijn man zijn sperma inleveren (dit mocht thuis geproduceerd worren en dan binnen een uur in het ziekenhuis zijn) 2uur later spoten ze dan via een katheter de sperma hoog in de baarmoeder. Daarna mag je alles weer doen en moet jr 2 weken wachten of je een positieve test hebt. Ik heb het proces niet als vervelend ervaren, het spuiten van de hormonen is niet moeilijk en absoluut niet pijnlijk en ook het inbrengen van de sperma voel je inprinciepe niks van.

4 jaar geleden

Reactie op Amandakz

Ik heb ervaring met IUI behandeling. Op dag 3 na de start van miin menstrus ...
Dankjewel voor je info na de hoeveelste behandelong is het bij jou gelukt...?

4 jaar geleden

Hi, Hier via IUI zwanger geraakt bij 3e poging. Nu 3 maanden zwanger. Wij hebben hormoonspuiten gekregen met het hormoon Menopur. En pregnyl moest ik spuiten als eitjes groot genoeg waren. En voor de rest zelfde als het antw voor mij.

4 jaar geleden

En zelf heb ik het inbrengen van de zaad niet als fijn ervaren, ik had er echt last van bij het inbrengen. Denk dat dat per persoon verschilt.

4 jaar geleden

Geen ervaring met iui maar wel met ivf. Ik ben bang voor naalden en zag erg op tegen het spuiten. Ik moet zeggen dat het spuiten mij erg meegevallen is (ook de bijwerkingen)

4 jaar geleden

Reactie op Nezz

Dankjewel voor je info na de hoeveelste behandelong is het bij jou gelukt.. ...
Ik ben uiteindelijk niet via iui zwanger geworden maar door icsi. 2 lui pogingen gehad en toen doorgegaan voor icsi

4 jaar geleden

Hier wel ervaring met iui. Na eerst een traject met hormoon spuiten zonder iui uiteindelijk toch over gegaan op hormonen met iui. Hier moest ik hormonen in een bepaalde dosering prikken. Ik kreeg regelmatig echo's om te kijken of er follikels groeiden. Zodra er 1 zat die groot genoeg was, mocht ik de pregnyl zetten. Hierna werd afspraak voor iui gemaakt. Mijn man moest op de dag van de iui 2 uur van tevoren zaad inleveren. Dit werd dan later met een slangetje bij mij ingebracht. Het enige wat ik vervelend vond was de eendenbek, maar er zijn ook mensen die hier totaal geen moeite mee hebben, is erg verschillend. Bij ons was het de 4e poging raak. Ik denk zelf ook omdat ik ook utrogestran erbij gebruikte om dat ok iedere keer vrij snel ongesteld werd. Ik zag in je andere topic dat je al langer bezig bent. Ik zou toch eens een afspraak bij de huisarts maken voor doorverwijzing. Ik heb heel lang gewacht met iui en achteraf heb ik spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. Inmiddels moeder van een prachtige zoon

4 jaar geleden

Ik ben door de 5e keer iui zwanger geworden, waarvan dat de eerste keer was met hormonen spuiten. Eendenbek heb ik niet als pijnlijk ervaren, hooguit wat ongemakkelijk. Dagen erna vaak wat lichte krampjes/buikpijn maar verder niet!

4 jaar geleden

Ik zit nu in mijn wachtbekken van de derde IUI poging. Mijn baarmoeder ligt iets gekanteld, waardoor het inbrengen van het zaad niet prettig is en het soms even duurt tot de katheter hoog genoeg zit. Na de behandeling steeds een beetje bloedverlies en wat lichte krampjes. Ik gebruik geen hormonen.

4 jaar geleden

Reactie op Grote beer

Ik zit nu in mijn wachtbekken van de derde IUI poging. Mijn baarmoeder ligt ...
Sorry, even off topic (ik kan er geen topic over vinden). Speelde de gekantelde baarmoeder bij jou mee bij het niet natuurlijk zwanger kunnen worden? Ik heb ook een gekantelde baarmoeder en hoor er erg wisselende verhalen over.

4 jaar geleden

Reactie op MrsDumpling

Sorry, even off topic (ik kan er geen topic over vinden). Speelde de gekant ...
Nee hoor😉 Ik ben getrouwd met een vrouw, dus niet de juiste ingrediënten in huis😊

4 jaar geleden

Ik ben door de 5e keer iui zwanger geworden, waarvan dat de eerste keer was ...
Huhhhh gebruiken ze er ook een eendenbek voor. K denk dat ik dat allemaal niet meer wil hoor kathter spuiten eendenbek pffff wat kan k hier van bslen zeg

4 jaar geleden

Reactie op Nezz

Huhhhh gebruiken ze er ook een eendenbek voor. K denk dat ik dat allemaal n ...
Ik begrijp dat je het spannend vind. Denk dat we dat allemaal vonden toen we ermee begonnen. Maar het valt echt mee! Die hormonen spuiten wordt een routine, doet geen zeer, die controle bezoekjes is juist fijn dan heb er iets meer grip op (althans voor je idee ;)). No worries, ik vond het 100% meevallen en als ik om me heen kijk naar meiden die lang aan 't ploeteren zijn geweest en dit uiteindelijk hebben gedaan, zeggen dat ze het veel eerder hadden moeten doen. Echt! Het komt goed :).

4 jaar geleden

3 iui behandelingen gehad door 3 verschillende artsen. 2 keer geen fijne ervaring gehad. De laatste keer voelde ik bijna niets en was het ook raak. Ik ben nu 5 maanden zwanger. Alle 3 de keren clomid ingenomen om meerdere eiblaasjes op te wekken. En als ze tussen de 18 en 20 mm groot waren moest ik pregnyl èèn avond voor de iui behandeling spuiten om mijn eisprong op te wekken. Heel belangrijk is dat je jezelf moet ontspannen tijdens de behandeling.

4 jaar geleden

9x iui gehad, fostimon+ pregnyl gespoten. Alle keren geen succes gehad uiteindelijk door icsi zwanger geworden

4 jaar geleden

Zwanger na 5 pogingen iui. Hormonen spuiten wen je aan net als de onderzoeken naar de grootte van de eitjes. Het inbrengen zelf was de ene keer gevoeliger als de andere keer. Ik zou het zo nog 100x doen voor mijn prachtige meisje 💖

4 jaar geleden

Reactie op Grote beer

Nee hoor😉 Ik ben getrouwd met een vrouw, dus niet de juiste ingrediënten i ...
Hahaha ja dan houdt het idd op! 😂 Dan wordt het afwachten tot we serieus aan proberen denk ik..😂