38 Reacties

één maand geleden

Ps. Ik vermoed aangezien er bij ons beide niets is gevonden bij de fertiliteitsonderzoeken dat IUI geadviseerd word.

één maand geleden

Ik zou zeker naar mck in Leiderdorp gaan: alles onder 1 dak en bereid om buiten de protocollen te denken.

één maand geleden

Reactie op Kleintje32

Ik zou zeker naar mck in Leiderdorp gaan: alles onder 1 dak en bereid om bu ...
Bedankt voor de reactie. Kan je iets vertellen over je ervaring? - hoe gaat zo een intake, gaan ze dan meteen in plan modus voor behandeling of krijg je ruimte om even na te denken/overleggen samen? -in welk jaar was je daar en wat voor behandeling (als ik het vragen mag)?

één maand geleden

Geen ervaring in je regio, maar wel met 2 locaties. Wij hebben ICSI gedaan. Alle eerste stappen bij OLVG west, hele fijne ervaring. Wij hebben 2 rondes oogst moeten doen en je moet vaak naar het ziekenhuis voor echo's. Die afspraken zijn niet te plannen (want ze moeten precies op een bepaalde dag en je moet soms om de dag komen tot de oogst). Bevruchting en terugplaatsing in Amc. Dat is voor ons een stuk verder. En ze doen in het olvg west echt betere sedatie (morfine), in amc is het een prik in je bil en hopen dat het genoeg is. IUI heeft natuurlijk wel minder stappen, ik denk dat je dan eerder alles op 1 locatie kan doen. Je kan dat de huisarts vragen en als hij/zij het niet weet, eerst zelf even rondje bellen en dan verwijzing finaal laten maken. Ik heb het traject echt onderschat, kost veel energie en mindspace. Dan is vlakbij echt fijn. En laat je niet gekmaken door succescijfers of een 'fantastische andere locatie'. Na de eerste ronde riepen mensen 'waarom ga je niet naar belgie'. Er is geen enkel bewijs voor hogere slagingskansen daar als je alles vergelijkt. Meerdere vrienden van ons zijn ook daar geweest en ook niet gelukt. Maar die verhalen lees je niet op Google :). Ik had niet zoveel vragen aan de huisarts eigenlijk. Die weet er vaak niet zoveel van. Wel zou ik (als je dat nog niet hebt gedaan), je schildklier laten checken. Ookal lag de oorzaak van het niet lukken bij m'n vriend, ik bleek een veel te trage schildklier te hebben, en dat moest eerst op niveau voordat we het traject inkonden. Hoor/lees soms dat dit pas later ontdekt wordt, is hele simpele bloedtest. En ik had 0 klachten. Had nieuwe huisarts en omdat m'n moeder juist een te snel werkende heeft, heeft ze het laten onderzoeken. Succes!

één maand geleden

Lees nu een andere reactie. Qua onderzoeken zullen ze een echoscopie doen bij jou. Verder is het per vrouw verschillend. Vaak aanvullend bloedonderzoek. Voor een man weet ik het niet, bij ons was via de huisarts al spermaonderzoek gedaan, 2x en beide foute boel (minder cellen en bijna niks zwemt). Dus wij hebben IUI overgeslagen. En ze bespreken altijd een plan van aanpak en bespreken de opties met je. En ook wanneer, etc. Mocht je dat nog niet doen, kan het slim zijn om een paar maanden je eisprong bij te houden en hoe lang je periode is. Dat wist ik niet, scheelt tijd als je dat al hebt gedaan. Ik deed dat met van die urinetesten. Dan weten ze hoe regelmatig je natuurlijke cyclus is en dat bepaalt mede de aanpak.

één maand geleden

Kies een lokatie die makkelijk en snel bereikbaar is! Je zal zo ontzettend vaak daar heen moeten, vaak maar voor een afspraak van hooguit 5 minuten. Dus een beetje in de buurt is wel fijn! Verder denk ik dat de zorg overal wel vergelijkbaar zal zijn. Ik heb ervaring bij het Rdgg en ik herken jouw chaotische ervaring deels. Het is raar dat ze niet wisten waar het zaak ingeleverd moest worden want dit nemen ze de hele dag aan. Ik vind van Rdgg het vooral vervelend dat je in eerste instantie wordt gezien door artsen in opleiding die gewoon echt niets weten. Doorgaans vind ik mensen in opleiding geen probleem, maar daar tref ik toevallig altijd iemand die er nog geen bal van begrijpt en dat is erg vervelend. Bij mij heeft dit tot veel frustratie geleid omdat ik steeds andere (onjuiste) informatie kreeg. Uiteindelijk met de ivf behandeling alleen maar te maken gehad met de ivf artsen en die zijn stuk voor stuk top! Dat zijn lieve vrouwen die weten wat ze aan het doen zijn. Ze hebben ook veel geduld en zijn altijd bereid je te helpen en beantwoorden al je vragen. Kortom, als je eenmaal in behandeling bent zit het daar echt wel goed in elkaar, bereid je alleen voor op chaos aan het begin.

één maand geleden

Reactie op danielle1234567

Lees nu een andere reactie. Qua onderzoeken zullen ze een echoscopie doen b ...
Bedankt voor je reacties en het delen van jouw ervaring. Ik wil inderdaad kijken voor iets dichtbij maar zou graag willen dat ze daar goed naar ons luisteren en akkoord zijn met ons tempo. Ik houd nu al een jaar mijn cyclus bij middels ovulatietesten en temperatuur. Dus zou het liefst eerst verder onderzoek hebben naar mijn hormoonwaarden gedurende de cyclus en evt. Ander onderzoek voor we echt een traject in zouden willen. Mijn schildklier waarden zijn al getest bij mijn eerdere bloedonderzoek.

één maand geleden

Reactie op Oktomom

Kies een lokatie die makkelijk en snel bereikbaar is! Je zal zo ontzettend ...
Bedankt voor het delen van je ervaring! Fijn om te lezen dat ze als het serieuzer wordt hun zaakjes beter op orde hebben. Voor ons is het namelijk de meest dichtbijzijnde locatie die ook onderweg is naar ons beider werk.

één maand geleden

Geen ervaring met regio Haaglanden. Ik ben naar de gynaecoloog bij mij in de buurt geweest. Hier inwendig echo en bloedonderzoek gehad. Diagnose PCOS. Ik wilde hier verder in traject gaan omdat het dichtbij mijn huis was maar had geen goede ervaring uiteindelijk. Ze hebben wel een zaadonderzoek gedaan bij me man, kwam super positief uit (gelukkig). Dus het ligt geheel aan mij... Nu verwijzing gekregen om toch iets verder van huis onder behandeling te gaan (ruim 45/60 minuten rijden van huis). Maar heb er goede reviews over gehoord, dus dan heb ik dat er wel voor over... Nu in oktober eerste intake.

één maand geleden

Reactie op JenG2022

Bedankt voor je reacties en het delen van jouw ervaring. Ik wil inderdaad ...
Super dat je dat zelf al bijgehouden hebt! Onderzoek naar hormoonwaarden heb ik geen verstand van. Ik denk wel dat ieder ziekenhuis een echoscopie zal doen...was niet fijn maar duurde ook weer niet heel lang. Dan kan je iig e.e.a. uitsluiten. Heel veel succes en ik duim voor jullie!

één maand geleden

Reactie op JenG2022

Bedankt voor het delen van je ervaring! Fijn om te lezen dat ze als het ser ...
Mijn ervaring is dat ze echt wel met je meedenken daar. Ik viel ook buiten het standaard proces en er werd altijd overlegd wat ik wilde. Het ging op mijn tempo. En als informatie niet helder was mocht ik altijd bellen. Ze zijn daar alleen niet heel goed in het maken van een goede eerste indruk. En ergens begrijp ik het wel dat er allemaal hordes worden opgeworpen. Ze zien natuurlijk veel mensen en op deze manier kunnen ze wel de dames die in een intensief traject zitten de volledige aandacht geven. De onderzoeken aan het begin, die ze toch echt nog een keer zullen gaan uitvoeren, worden gedaan door artsen in opleiding.

één maand geleden

Via zorgopdekaart kun je de wachttijden bekijken. Kwaliteit is 1 ding maar als je pas over een halfjaar aan de beurt bent is het alsnog helemaal kaa uu tee

één maand geleden

Hey, hier ook bij MCK Leiderdorp geweest. Alles zit inderdaad onder 1 dak en dat is wel fijn. Bij ons moesten eerst nog alle onderzoeken worden gedaan dus ik weet niet hoe een intake eruit ziet als alle onderzoeken al zijn gedaan. Mijn verwachting is wel dat ze een aantal onderzoeken opnieuw willen doen. Dus een echo, bloedafname en zaadonderzoek. Toen we overstapten naar Radboud hadden we dat namelijk ook... Overstap had niets te maken met MCK overigens, maar bij t Radboud deden ze ook eicelactivatie bij de ICSI😬 Ik had wel een mindere ervaring met de behandelend arts. Mega zakelijk en onvoldoende op de hoogte van de laatste stand van de techniek (ik heb haar over de eicelactivatie moeten vertellen...) maar hoor van andere artsen hele positieve verhalen. Tijdens t traject ook genoeg andere artsen gezien die heel vriendelijk, professioneel en zorgzaam waren! Ik ben heel tevreden over t Radboud, maar de punctie was wel echt beter geregeld in t MCK. Nu zul je geen punctie hebben als je IUI doet, maar t zegt denk ik wel iets over de vorm van zorg daar!

één maand geleden

Toen wij startten heb ik eerst rondgebeld met de vraag wat ongeveer de wachttijd/wachtlijst is. Haga Leyweg was toen het snelste, en ook het meest in de buurt. We hebben daar goede ervaringen. Uiteindelijk gelukt met IVF, dit was de enige keer dan we naar het LUMC moesten. De eitjes- oogst was in het Haga, mijn vriend bracht die naar het LUMC, samen met zijn deel, en een paar dagen later is de embryo daar teruggeplaatst.

één maand geleden

Reactie op SiStitch

Toen wij startten heb ik eerst rondgebeld met de vraag wat ongeveer de wach ...
Maar alle echo's, afspraken , onderzoeken waren verder dus in het Haga.

één maand geleden

Reactie op SY1999

Geen ervaring met regio Haaglanden. Ik ben naar de gynaecoloog bij mij in d ...
Bedankt voor je reactie. Ik ben benieuwd naar je ervaring van de intake!

één maand geleden

Reactie op Oktomom

Mijn ervaring is dat ze echt wel met je meedenken daar. Ik viel ook buiten ...
Bedankt voor de reactie dat geeft goedd hoop en mogelijkheden van deze locatie!

één maand geleden

Reactie op nosunshinetoday

Via zorgopdekaart kun je de wachttijden bekijken. Kwaliteit is 1 ding maar ...
Ja, ik heb daar ook al naar gekeken. Voor ons maakt de wachttijd niet zoveel uit, mijn man heeft nog niet zoveel haast. En ik ook niet perse maar begint wel steeds meer op te poppen in mijn hoofd.

één maand geleden

Reactie op ClaudiaMC

Hey, hier ook bij MCK Leiderdorp geweest. Alles zit inderdaad onder 1 dak e ...
Bedankt voor het delen. Ja, ik verwacht ook wel dat ze e.a. misschien opnieuw willen doen of extra. Wellicht nog nieuwe onderzoeken, geen idee. We gaan het doen ik heb er in ieder geval nog 1 fertiliteitskliniek mijn lijstje gezet om te onderzoeken!

één maand geleden

Persoonlijke ervaring, zou geen tijd willen verliezen in een Nederlands ziekenhuis zo onmenselijk en erg nummertje gevoel 1.5 jaar geen stap verder gekomen toen. Tip ga naar uz Gent in België of Cuypers en Cuypers in heinsberg Duitsland. :-)