23 Reacties

4 jaar geleden

Ik volg even. Net begonnen met nieuw werk en zwanger 9 weken. Vind heel spannend om te vertellen

4 jaar geleden

Ik voel met jullie mee. Zelf ben ik nu 22 weken zwanger, maar ben op een plek waar ik het totaal niet naar mn zin heb. Maar omdat ik een vast contract heb blijf ik maar zitten...

4 jaar geleden

Ik was dezelfde maand dat ik begon met werken bij een nieuwe werkgever zwanger. Nu ben ik 3 weken geleden moeten stoppen omwille van gevaar op het werk. Mijn baas zei gewoon " ik wist dat dit kon gebeuren, maar dit is geen reden om je te ontslaan ". We zien je graag terug na je bevalling...

4 jaar geleden

Reactie op Kimmeke429

Ik was dezelfde maand dat ik begon met werken bij een nieuwe werkgever zwan ...
Wat fijn om te lezen dat het ook zo kan!

4 jaar geleden

Ik ben zelfs tijdens een fertiliteitstraject geswitcht van job. Ik had altijd de gedachte dat als mijn nieuwe werkgever daar moeilijk over zou doen, of over zwanger zijn, dan is het ook niet de juiste plek voor mij. Ik was snel zwanger en geen problemen ervaren 😉

4 jaar geleden

Reactie op Neryase

Ik ben zelfs tijdens een fertiliteitstraject geswitcht van job. Ik had alti ...
Had jij bij je sollicitatie verteld dat je in zo'n traject zat?

4 jaar geleden

Wat dacht je van: nog even door werken, zwanger worden (als dat allemaal mee zit) en in je verlof ander werk zoeken? 😊 Dit heeft een vriendin gedaan, heeft prima gewerkt.

4 jaar geleden

Ik werk sinds juli bij mijn huidige werk en ben nu 13 weken zwanger. Ik ben/was ook een beetje bang dat mijn contract hierdoor niet verlengd zal worden na een jaar. Mijn leidinggevende vond het alleen maar leuk, ze gaf ook duidelijk aan dat ze weet dat dit gebeurd in een vrouwenteam en dat er collega's zijn aangenomen die zwanger waren of binnen een maand zwanger waren. Hierdoor ben ik wel minder bang dat het verlengd wordt. Wij hebben onszelf bij de keuze om zwanger worden wel vast gehouden aan het feit dat we "vast" inkomen willen maar ook bedacht dat ik mijn leven niet onhold wil zetten enkel vanwege werk. Ik zou dus zeker niet blijven zitten als het je erg ongelukkig maakt en gewoon solliciteren!

VRIEND

4 jaar geleden

Ik had ook een baan die ik niet zo leuk vond, maar die met zwangerschap wel redelijk goed uit zou komen. Na 10 maanden nog steeds niet zwanger te zijn, toch maar gewisseld en een contract getekend voor 3 maanden later. En toen ben ik dus zwanger op mijn nieuwe plek begonnen. Ik vond het wel spannend om te vertellen. En de baan die ik nu heb is heel ver weg, dus na de bevalling niet meer te combineren met ons kindje. Maar ik heb er geen spijt van dat ik weg ben bij mijn oude baan. Dat werd ik echt gewoon een beetje depressief van.

4 jaar geleden

Wat dacht je van: nog even door werken, zwanger worden (als dat allemaal me ...
Dat was in eerste instantie ook de bedoeling. En ik had in augustus dan ook een positieve test en was ik de maanden dat ik daar nog hoefde te werken al aan het aftellen. Maar tot mijn grote verdriet is in oktober toen ik 9 weken zwanger was het hartje gestopt. En tot nu toe klopt lijkt mijn lichaam dat eerst nog moeten te verwerken en daardoor ben ik bang dat het nog wel even gaat duren voordat ik weer zwanger zal zijn en ik kijk er nu elke keer weer tegen op om naar mn werk te moeten en ik weet niet hoe lang ik dat nog vol ga houden.

4 jaar geleden

Hier binnen 2 maanden nadat ik begonnen was op mijn nieuwe werk zwanger. Werd ook enthousiast op gereageerd, hoewel ik het zelf ook best lastig vond. Wij dachten wel een jaar bezig te zijn, gezien mensen om ons heen langer bezig waren om zwanger te worden. Toch binnen 2 maanden raak. Nu werk ik in de kinderopvang, dus daar werken veel vrouwen die van kinderen houden🤣 en dus ook veel zwangeren.

4 jaar geleden

Ik ben met 14 weken gaan solliciteren voor een nieuwe baan. Eerlijk aangegeven in het gesprek dat ik zwanger ben, gelukkig was dit geen probleem :)

4 jaar geleden

Vast contract zegt helemaal niets. Dat zorgt er alleen maar voor dat je minder makkelijk weg durft terwijl het (in mijn ogen) nul toegevoegde waarde heeft! Ik switch vrij vaak van baan want ik heb het snel niet naar m'n zin. Waar ik nu zit werkte ik 5 maandjes toen ik zwanger was. Ik was totaal niet zenuwachtig om het te zeggen, was voor hen ook te verwachten dat een getrouwde vrouw van 29 waarschijnlijk een keer een kind krijgt. Het duurde bij ons 22 maanden voor we zwanger waren en in die tijd ben ik 4x van baan geswitcht en mijn man 3x. Al werkte ik er net 1 maand en ik was zwanger geweest, dan had ik er ook geen problemen mee want prio nummer 1 was een kind krijgen voor mij. Banen zat. Gelukkig heb ik nu een hele fijne werkgever. Ik weet wel dat een vriendin net ergens werkte en (ongepland) zwanger was. Die heeft het erg moeilijk gehad. Een kennis heeft tijdens de sollicitatieprocedure vóór het tekenen van het contract gezegd: ik ben wel nu bezig met gezinsplanning. Is dat erg? Het kan natuurlijk nog een jaar duren, maar i wilde het toch van tevoren aangeven zodat het niet erg is als het al snel lukt. De werkgever mag er van de wet niets van zeggen en zal moeten zeggen: nee hoor, maakt niets uit, teken maar. En voor je eigen gemoedstoestand is het wellicht fijner om gezegd te hebben. Ik was zelf een keer 20 dagen overtijd. Ik móest die week mijn baan opzeggen en het nieuwe contract voor een nieuwe baan tekenen. Ik zat héél erg te twijfelen of ik het moest zeggen, want misschien was ik ondanks de negatieve testen tóch zwanger (hoopte ik). Uiteindelijk niets gezegd en toen werd ik ongesteld, het was de stress geweest waarschijnlijk. Kortom: doe waar je je zelf het prettigst bij voelt. Uit ervaring weet ik dat blijven werken bij een werkgever waar je het niet naar je zin hebt het ergste is wat er maar is. Dat kan nooit zo erg zijn als zwanger raken bij een baan waar je pas net zit, is mijn mening.

4 jaar geleden

Reactie op Lindseeey

Had jij bij je sollicitatie verteld dat je in zo'n traject zat?
Nee heb ik niet verteld 🙂

4 jaar geleden

Mijn advies; word je niet meer blij van je werk? Zoek iets nieuws! In 2015 getrouwd en een kinderwens. Zat in het onderwijs en dit werk leverde mij met regelmaat stress op. In 2016 wilde ik eigenlijk al solliciteren, maar stel nou dat ik zwanger zou zijn. Dus niet gedaan. 2017, ik wist zeker dat ik mijn heil niet zo vinden in dit beroep. Ik solliciteerde in een heel andere bedrijfstak. Gaf mijn vaste contract op maar de stress kon ik niet meer hebben. Uiteindelijk in het fertiliteitstraject beland en nog een keer van baan gewisseld. Mijn contract ging in net na mijn eerste terugplaatsing. Raak... Jammer van m'n nieuwe werk want merk dat ik niet helemaal gefocust kan zijn. Maar zo blij dat ik nu én 16 weken zwanger ben én een toffe job heb waar ik over 8 maanden na mijn verlof met zo veel plezier terug zal keren! Je weet niet hoe lang het gaat duren, helaas kan dat langer zijn dan je wilt. Maar leef je leven en maak de keuzes zoals je ze zou maken als je niet bezig bent met het in vervulling laten gaan van de kinderwens. Sterkte met de keuzes 👍🏻

4 jaar geleden

Als je het ergens niet naar je zin hebt, kun je beter ander werk gaan zoeken. Je moet ook lekker in je vel zitten wil je zwanger worden. Stress is ook nooit echt bevorderlijk voor een zwangerschap. Ik ben nu 5,5maand zwanger. Werk hier nu bijna 2 jaar en zou in april mijn vast contract moeten krijgen. Elke keer te horen gekregen dat ik me daar niet druk over moest maken en mijn contract zou wel komen. Nu vandaag gesprek gehad ivm dat ik duidelijkheid wou kwa welke dagen werken enzo en nu te horen gekregen dat ik geen vast contract krijg. Ze geven als reden aan te vaak ziek geweest. Ben ik totaal 2x 1 week ziek geweest ivm griep. En 1x 4 weken door een operatie waarbij ik een zware ontsteking kreeg in mijn wond en nog niet eens rechtop kon zitten of lopen. Aangezien ik in de kinderopvang werk is het toch wel handig als je normaal kunt lopen. Dus en op doktersadvies en gesprek met leidinggevende toen besloten thuis te blijven tot het enigszins ging . Nu door behoorlijk complicatie al thuis vanaf m’n 14de week van de zwangerschap. Ze zeggen van niet. Maar ik ben nog steeds van mening dat dit zeker meespeelt in het niet verlengen van m’n contract. Heel erg balen maar nu toch maar proberen te genieten van de zwangerschap en vanaf juni weer ergens anders gaan werken. Was er heilig van overtuigd dat ik nu echt geen andere baan zou vinden. Maar vanmiddag toch 2 sollicitaties de deur uit gedaan en komende week op gesprek ook al weten ze dat ik zwanger ben. Dus ook al ben je zwanger tijdens solliciteren er is hoop 😉

4 jaar geleden

In april besloten zonder anticonceptie verder te gaan. In mei heb ik mijn vaste contract opgezegd omdat ik het al een tijdje niet meer trok. Ik doe sindsdien tijdelijke klussen als zelfstandige en in augustus zwanger geraakt, nu 18 weken. Nog geen moment spijt gehad, ik leef in het moment en een gelukkige mama in spe is nodig voor een gelukkig kindje. We hebben wel de ruimte omdat we met het loon van mijn man de vaste lasten kunnen betalen en alles wat ik erbij verdien is mooi meegenomen.

4 jaar geleden

Ik raakte ongevraagd mijn baan kwijt afgelopen mei door een faillissement 2 dagen voor ik een positieve test deed. Met 13 weken gesolliciteerd en aangegeven dat ik zwanger was. Ze zagen het niet als een probleem, “als je de beste kandidaat bent, ben je de beste kandidaat” ik ga 8 januari met verlof en heb vorige week te horen gekregen dat ik uiteraard gewoon weer welkom ben in mei. Het is vast branche en bedrijf afhankelijk maar vergeet niet dat zwangerschapsverlof voor bedrijven volledig wordt vergoed door het UWV en als je onverhoopt toch te horen krijgt dat je contract niet verlengd wordt heb je gewoon recht op volledig zwangerschapsverlof. Niet blijven zitten in een baan waarin je niet gelukkig bent!

4 jaar geleden

Bedankt voor alle lieve reacties! Dit geeft me een hoop moed om het gewoon te doen!

één jaar geleden

Ik vind het lastig. We hebben in juni een stilgeboren zoontje gekregen, maar de wens ligt er nu heel erg om opnieuw zwanger te worden. Ik heb nu net contract getekend voor een nieuwe baan, maar om nu deze wens on hold te zetten wil ik eigenlijk niet. Bij mijn vorige zwangerschap was ik ook rond 8 weken extreem vermoeid en kon daardoor mijn werk niet volledig uitvoeren zoals ik wilde. Ik ben bang dat als ik nu zwanger zou worden ook weer gebeurd en ik beoordeeld word op mijn inzetbaarheid en ik volgend jaar geen contractverlenging zou krijgen… het zijn lastige keuzes