176 reacties

2 maanden geleden

Hoi! Ik ben na de 5e IUI poging zwanger geraakt. Overigens ook na de 2e, maar dit liep uit op een miskraam. In de eerste instantie gestart zonder hormonen, later progesteron ingenomen om mijn luteale fase te verlengen. Mijn ervaring is dus: het komt écht goed.

2 maanden geleden

Ik snap je gevoelens, want ik had er ook weinig vertrouwen dat ik zwanger zou worden met IUI. Na de vierde poging begon ik gewoon weer te bloeden op de verwachte datum. Ik ben toen huilend in slaap gevallen en vertelde mijn man dat ik het ziekenhuis niet meer wou bellen. Ik wou het opgeven. Na twee dagen bloeden brak mijn menstruatie toch niet door. Ik heb toen getest en tot mijn grote verbazing was deze positief. Inmiddels ben ik bijna 17 weken zwanger van een tweeling! Ik ga je niet vertellen dat je hoop moet blijven houden, want ik werd altijd mega kwaad om zulk advies. Ik duim wel met je mee dat je zelf oom snel succes zal hebben.

2 maanden geleden

Reactie op zoeterdanhoning

Hoi! Ik ben na de 5e IUI poging zwanger geraakt. Overigens ook na de 2e, m ...
Fijn dat het bij jou alsnog is gelukt met iui! En dit geeft mij toch wel weer een beetje hoop….

2 maanden geleden

Reactie op BryceQuinlan

Ik snap je gevoelens, want ik had er ook weinig vertrouwen dat ik zwanger z ...
Bizar!! En kan je ook zeggen dat je die ronde er “minder” mee bezig bent geweest? Of was het niet anders dan anders? Toch geeft jou verhaal mij wel weer hoop.. maar het is lastig te geloven dat het nog kan lukken aangezien het al 3x niet is gelukt

2 maanden geleden

Ik heb 2 pogingen iui gehad ( menopur, ovitrelle en utrogesta). Bij de 2de pagin raak en ondertussen 21weken

2 maanden geleden

Reactie op naleya123

Bizar!! En kan je ook zeggen dat je die ronde er “minder” mee bezig bent ge ...
Nee, ik ben er niet minder mee bezig geweest. Ik ben ook echt allergisch voor mensen die je vertellen dat je er minder mee bezig moet zijn of die verhalen vertellen dat ze iemand via via kennen die alles los lieten en ineens spontaan zwanger raakten. Echt alles was precies hetzelfde zoals anders. Voor mijn menstruatie had ik ook wel vaker zwangerschapskwaaltjes, maar die kwamen gewoon puur door de progesteron. Ik was steeds niet zwanger. Ook deze keer had ik die kwaaltjes weer en die namen weer af, waardoor ik zeker wist dat de poging weer mislukt was. Sinds mijn zwangerschap heb ik zelfs minder last van mijn borsten dan wanneer ik ongesteld moet worden. Ik kan dus ook echt niet tegen uitspraken dat vrouwen al voor de zwangerschapstest wisten dat ze zwanger waren. Dan was ik al wel minstens 10 keer zwanger geweest als dag gevoel echt zo betrouwbaar zou zijn. Mijn fertiliteitsarts had het er steeds over dat we de dobbelsteen gewoon op de 6 moeten gooien en dat we geen steeds elke keer pech hadden en die 6 maar niet gooiden.

2 maanden geleden

Reactie op BryceQuinlan

Nee, ik ben er niet minder mee bezig geweest. Ik ben ook echt allergisch vo ...
Ja dat zinnetje “ je moet er niet mee bezig zijn” hoor ik maar al te vaak. Maar super fijn om te lezen dat het alsnog is gelukt bij jullie met iui. Ik hoop dat het bij ons ook nog mag slagen. Hoop houden!!

2 maanden geleden

Bij ons na de derde keer gelukt. Ik vond het geestelijk best wel zwaar, die onzekerheid elke maand, hoop, teleurstellingen, hormonen. Maar zo dankbaar dat het er is. Bij mij zijn ze van 50 eh naar 75 eh gegaan na de eerste poging. Ik hoop dat je binnenkort heel mooi nieuws hebt! Heel veel succes en sterkte!

2 maanden geleden

Ik klets graag mee! Zojuist opnieuw begonnen met spuiten voor ronde 2 iui. 1e ronde met fostimon 75 en ovitrelle. Dit keer met fostimon 112.5 en ovitrelle. Wat een gepiel met die nieuwe hoeveelheid zeg. Ik moet eerst 75 mengen, dat mengsel bij het poeder van de 150 doen en daarvan 0.5 ml opzuigen om te spuiten. De overige 0.5 ml in de koelkast bewaren voor morgen.

2 maanden geleden

Reactie op Hellobaby123

Bij ons na de derde keer gelukt. Ik vond het geestelijk best wel zwaar, die ...
Bedankt voor je berichtje lief! En inderdaad geestelijk is het echt zwaar… vind het ook moeilijk om de vertrouwen te hebben dat de timing ook steeds goed is enzo.. maar goed de artsen weten vast wat ze doen

2 maanden geleden

Reactie op 2019baby1 - Baby2

Ik klets graag mee! Zojuist opnieuw begonnen met spuiten voor ronde 2 iui. ...
Hey! Leuk dat je mee kletst. Maar wat een gedoe inderdaad, hebben ze bij jullie niet hetzelfde als Gonal F? Dat is gewoon 1 pen met eenheden en dat draai je op en injecteer je. Ook duimen voor jou dat deze ronde raak mag zijn!!🙏🙏

2 maanden geleden

Reactie op naleya123

Hey! Leuk dat je mee kletst. Maar wat een gedoe inderdaad, hebben ze bij ju ...
Nee helaas niet. Zal wel een kostenplaatje zijn, vermoed ik. Wanneer mag je testen? In ons ziekenhuis houden ze 16 dagen aan.

2 maanden geleden

Reactie op 2019baby1 - Baby2

Nee helaas niet. Zal wel een kostenplaatje zijn, vermoed ik. Wanneer mag ...
Hmm dat is wel jammer… Ik moet 14 dagen na de iui testen. Als deze negatief is moet ik stoppen met de utrogestan en dan volgt me menstruatie

2 maanden geleden

Ik klets graag mee, morgen ronde test iui. Zonder hormoon stimulatie. Daarna wordt er een plan gemaakt. Als de zaadcellen slecht zijn dan overstappen naar ifv.

2 maanden geleden

Reactie op Romi

Ik klets graag mee, morgen ronde test iui. Zonder hormoon stimulatie. Daarn ...
Hey! Leuk dat je mee praat. Bedoel je dat je nu je eerste iui hebt in je eigen cyclus? Bij ons tot nu toe geen reden waardoor het niet leuk, zaad is van goede kwaliteit en bij mij ook alles in orde. Aangezien dit de 4e ronde was hebben we ookal een gesprek gehad over ivf van de week. Het geeft me wel meer vertrouwen maar ook wetend dat ivf het eindstation is benauwd me ook wel weer.,,

2 maanden geleden

Hoihoi! Ik zou ook graag mee willen kletsen, ik ga dit weekend beginnen met mijn 1e ronde iui met gonal-f en ovitrelle. Ik vind het echt mega spannend, dus vind het fijn om er over te praten.

2 maanden geleden

Reactie op nikster90

Hoihoi! Ik zou ook graag mee willen kletsen, ik ga dit weekend beginnen met ...
Ahh snap ik helemaal! Ik vond mijn eerste keer ook echt spannend omdat het natuurlijk allemaal nieuw is. Enigste tip die ik kan meegeven, kom met een volle blaas dan verloopt de iui ook soepeler

2 maanden geleden

Ah hele fijne tip! Ga ik onthouden! Het is idd allemaal nieuw, en vind het idee van spuiten zetten nog heel eng, maar dat went vast wel.. ik mag vrijdag de eerste zetten.. hebben jullie veel last gehad van bijwerkingen?

2 maanden geleden

Wij gaan morgen starten met iui inclusief hormonen, na 6 maanden zelf proberen na hsg. Ovulatie komt er aan ben. Ik ben zo benieuwd of ik morgen al hormonen toegewezen krijg of dat we deze ronde overslaan met iui omdat al zo snel na de menstruatie die Ovulatietest al licht streepje geeft... gisteren donkerder dan vandaag.. Ben er in mijn kopje best druk mee...

één maand geleden

Reactie op nikster90

Ah hele fijne tip! Ga ik onthouden! Het is idd allemaal nieuw, en vind het ...
Snap dat je dat spannend vindt! Maar mijn ervaring is dat als je eenmaal de 1e gezet hebt, de rest geen probleem meer is. Ik spuit fostimon en ovitrelle. Van de fostimon vrij weinig last, op opvliegers na. Van de ovitrelle wel. Daar voelde ik me een tijd weeïg door en extreem opgeblazen.