152 Reacties

één jaar geleden

Yes, me! Ik had een cyclus van 27/28 dagen en een eisprong rond dag 18. Ben 2 keer snel zwanger geraakt en heb nu een zoontje van 6 maanden ❤️❤️ Eerste zwangerschap werd wel een miskraam, maar dat had niks te maken met de LF

één jaar geleden

Net bij de huisarts geweest. Die geeft aan een LF van 8/9/10 dagen is niet erg. Eerst een tot een jaar proberen en dan mag ik terug komen.

één jaar geleden

Yes ik had dit ook, op dag 8/9/10 eisprong. Op dag 23 al een positieve zwangerschapstest.

één jaar geleden

Net bij de huisarts geweest. Die geeft aan een LF van 8/9/10 dagen is niet ...
Hoelang zijn jullie al aan het proberen? Ik snap dat het super frustrerend is. Bij mij heeft het ook 1 jaar geduurd voordat het eindelijk raak was. Ben je al begonnen met de Agnus Castus?

één jaar geleden

Reactie op wousy

Yes ik had dit ook, op dag 8/9/10 eisprong. Op dag 23 al een positieve zwan ...
Dan heb je juist een normale LF en een korte FF. Waar TS het over heeft is korte tijd tussen eisprong en menstruatie (wat kan leiden tot te weinig tijd voor innesteling), jij had een korte periode tussen menstruatie en eisprong, maar van eisprong tot NOD/positieve test juist netjes 14 dagen.

één jaar geleden

Hier ook een LF van 8-9 dagen. Eerste x in ronde 2 zwanger geraakt en we zitten nu in ronde 1 voor ons 2e kindje. Eventueel kan je je eens verdiepen in tarwekiemolie, dit kan je eisprong naar voren halen/je LF verlengen.

één jaar geleden

Reactie op Lvdo1990

Hoelang zijn jullie al aan het proberen? Ik snap dat het super frustrerend ...
10 maanden nu. Ben sinds deze week begonnen met Agnus Castus. Hopelijk helpt dat. Inmiddels wel deze test net:

één jaar geleden

Zit nu op cd 14 dus wel netjes moet ik zeggen!

één jaar geleden

Reactie op Veertjj

Hier ook een LF van 8-9 dagen. Eerste x in ronde 2 zwanger geraakt en we zi ...
Wat fijn! Hier deze week gestart met Agnus Castus. Schijnt hetzelfde te doen? Heb ook al eens tarwekiem olie gebruikt, maar kwam mijn eisprong pas 4 dagen later helaas.. Maar thanks voor de tip. Hopelijk is het snel raak bij jullie!

één jaar geleden

Ik heb helaas een lange cyclus van 37/38 dagen. Op dag 26 meestal een positieve ovulatie test. Deze ronde een positieve ovulatie test op 18 april (ochtend dag 27 van cyclus). Als ik verder tel naar 38 dagen van mijn cyclus, dan kom ik uit op NOD 29 april. Ik vraag me af hoelang mijn LF dan is? Weet jij dat? In januari had ik een positieve test in handen met dezelfde cyclus. Helaas is dit geëindigd in een miskraam een week later.

één jaar geleden

Reactie op kelly259

Ik heb helaas een lange cyclus van 37/38 dagen. Op dag 26 meestal een posit ...
Ik denk dat je LF dan binnen normaal waardes valt! Dan zou je een LF van 13/14 dagen hebben. 🤗 Dat is normaal Wel rot dat je cyclus lang is, dan duurt wachten helemaal lang.

één jaar geleden

Ik denk dat je LF dan binnen normaal waardes valt! Dan zou je een LF van 13 ...
Als mijn ovulatie test 18 april in de ochtend positief was en ik 29 april mijn NOD heb. Is dit toch korter? Dan duurt het vanaf 18 april 11 dagen. Moet je niet vanaf je ovulatie ook tellen na 48 uur. Dan gaan er van de 11 dagen nog 2 af? Ik snap het soms niet meer 🙈

één jaar geleden

Reactie op kelly259

Als mijn ovulatie test 18 april in de ochtend positief was en ik 29 april m ...
Oohh ik reken echt vanaf het moment dat ik een positieve test heb eigenlijk.. dan heb ik een LF van 9/10 dagen meestal.. 11 dagen valt net binnen normaal geloof ik. Ik ben hier ook geen held in hoor 😂 snap er soms ook weinig van. Mijn huisarts maakte er in ieder geval vanmorgen helemaal niks van 🫠 die korte LF. Eerst maar een jaar proberen zei ze.

één jaar geleden

Oohh ik reken echt vanaf het moment dat ik een positieve test heb eigenlijk ...
Is het dan zo dan je begint met spotten 9/10 dagen na je eisprong of begint dan echt je menstruatie al en vloei je al?

één jaar geleden

Waar ik me met korte lf vooral op verkeken waren de early testen 😅 “test al vanaf 5 dagen voor NOD!” Maar dat is in mijn geval dus al 3/4 dagen na de eisprong, dan kan je echt nog niet positief testen haha 🙈

één jaar geleden

Reactie op kelly259

Als mijn ovulatie test 18 april in de ochtend positief was en ik 29 april m ...
Je moet echt tellen vanaf je daadwerkelijke eisprong. Positieve ovulatie geeft tussen 12 en 48 uur een eisprong. Ik heb zelf bijvoorbeeld een hele korte LH piek, kan met 1x per dag ovulatietest makkelijk de positieve missen. Ik temperatuur ernaast en kan daaruit afleiden dat mijn eisprong echt dezelfde dag is als de positieve test, ik zit dus meer naar 12 uur dan naar 48 uur. Ik vermoed dat er ook mensen zijn waarbij het altijd meer richting 48 uur is en dat ieder lichaam daar dus echt z’n eigen ritme in heeft. In jouw geval zou jouw lf dan tussen de 9 en 11 dagen liggen, waarbij 11 niet opvallend is maar 9 bijvoorbeeld wel aan de korte kant (ivm innesteling mogelijk t/m dag 10). Maar heb vaker gehoord dat artsen bij 8 of meer dagen niet snel ingrijpen en echt eerst het jaar proberen afwachten. En het hoeft ook geen belemmering te zijn heb ik bij mezelf gemerkt ☺️

één jaar geleden

Reactie op Veertjj

Je moet echt tellen vanaf je daadwerkelijke eisprong. Positieve ovulatie ge ...
Ik had op 17 april in de avond een positieve test maar op 18 april in de ochtend was het pas echt een knaltest. De volgende ochtend 19 april nog een ovulatie test gedaan. Deze was niet meer positief. Ik heb met deze cyclus al eens een positieve test in handen gehad in januari maar dit eindigde helaas een week later in een miskraam. Heb je een idee wanneer ik zou kunnen testen ?

één jaar geleden

Reactie op kelly259

Ik had op 17 april in de avond een positieve test maar op 18 april in de oc ...
Je hebt niet getemperatuurd of wel? Op basis van dit zou ik uitgaan van 18e in de namiddag/avond/nacht of 19e voor de ochtend. Al schijnt het niet zo te zijn dat negatieve test na positief betekent dat je een eisprong hebt gehad, alleen dat je piek voorbij is. De piek zorgt voor het laatste stukje groeien voordat je ei springt, niet persé voor de sprong zelf. 29 april jouw NOD zeg je, dat zou dus 10 of 11 dagen na de eisprong zijn. Persoonlijk zou ik ook niet eerder dan dat testen (en ja ik weet hoe verleidelijk het is om toch te doen 🙈). Met 10 dagen na de eisprong (dpo 10) zit een gemiddelde vrouw zelfs nog 4 dagen voor NOD, eerder testen dan dat heeft niet heel veel zin. De verhalen van dpo 8-9 al een positieve test komen niet heel veel voor.

één jaar geleden

Reactie op Zeeuwsmeisje22

Is het dan zo dan je begint met spotten 9/10 dagen na je eisprong of begint ...
Ik vloei dan echt al...

één jaar geleden

Ik klets mee! Wij zijn ook bezig voor tweede kindje. Nu 3e maand. Ik begin nu standaard 10dpo “te spotten” dus licht bloed verlies en op 13-14 dpo word ik echt ongesteld. Wat zou dan mijn luteale fase zijn? Voor mijn dochtertje spotte ik vaak al op 9 dpo. En werd ik standaard 12dpo ongesteld dus wat dat betreft is het een vooruitgang. Ook is mijn eisprong sinds stoppen met bv (januari) vroeger, eerst was t tussen cd 16-20, en nu dag 15/16.