3 Reacties

3 jaar geleden

Ik had 3 jaar geleden een amh-waarde van 0.6 Ik was toen 26. 2 jaar geleden ben ik geheel onverwacht op de natuurlijke weg zwanger geraakt. We zijn 1x het condoom vergeten (waren nog maar kort bij elkaar) en het was direct raak! Niet direct de ervaring die je zoekt ivm leeftijd, maar wellicht heb je er wat aan! Heel veel succes en sterkte de komende tijd.

3 jaar geleden

Hi Hana, ik weet dat er in een ander topic in ieder geval iemand is met lage AMH waarde, dus hoop dat die mensen nog gaan reageren op jouw vraag. Ik ben zelf bijna 40 en heb geen lage AMH waarden, maar ik wilde je toch even steunen vanuit t perspectief wat ik wel met je deel: het gevoel dat de tijd begint te dringen. Daarnaast viel me op dat je beschrijft opeens heviger menstruatie klachten te hebben met pijn in onderrug en ontzettend draaierig. Toevallig heb ik dat de laatste 2 maanden ook gehad. Wat is de reden dat jij t in dit topic noemt? Waar denk jij dat t door komt? Ik ga het in ieder geval a.s. maandag navragen bij de gynaecoloog. Als er iets interessants uitkomt laat ik t je weten.

3 jaar geleden

Hoi Hana, Ik ben er bij toeval achter gekomen dat mijn AMH waarde voor mijn leeftijd erg laag is (waarde 0.9, leeftijd 27 jaar). Dit ontdekte ik via de Grip test. Het online consult wat daarbij zat heeft me wat gerust gesteld, alleen een lage AMH waarde zegt niets over je vruchtbaarheid op dit moment. Zolang er een eisprong plaatsvindt kan deze bevrucht worden. Het zegt enkel wat over een lager reserve van eitjes en mogelijk verhoogde kans op een vroege overgang. Wel ben ik er nog mee naar mijn huisarts geweest, zij heeft me doorgestuurd naar een fertiliteitsarts waar ik 28 april voor het eerst heen ga. Ivm mijn leeftijd niet echt een vergelijkbare situatie, maar hopelijk heb je wat aan mijn korte uitleg. Ik vond de uitleg op de website van Grip ook erg duidelijk en prettig. Hopelijk mag het snel raak zijn🍀